返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

至於點解大家會覺得黃絲同基督徒有關
因為基督教最高調撐黃
仲有2019年6月用Sing Hallelujah 做主題曲搞抗爭
但有指係黃絲人用宗教做擋箭牌
因為香港有條例保障宗教自由
按香港公安條例,宗教集會唔會當作集會、遊行管轄嘅一部份,所以爲示威畀咗額外嘅法律保護
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/5 08:45

說得有理,
黃絲騎劫了教會
仲有因為有幾間影響力大會友多的教會和主要牧師
發聲支持黃絲

例子:陳日君、朱耀明、戴耀廷;循道衛理灣仔堂公開支持
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/5 11:26

支持黃, 支持普選, 民主.....亦唔等如支持黑暴

曱甴同人裝修堵路時.....呢啲人有無出席?
無譴責,堅持和勇不分

對政府黎講,黃絲死罪就係呢度

無譴責暴力,堅持和勇不分 ...
Guest from 124.217.137.x 2023/8/5 11:33 提交

原來唔表態都係罪嚟。

都係李+x醒。。。。
一句:「黃台之瓜,何堪再摘」
買大時又買細,仲買埋圍骰。
I
哦原來陳生選嬴左民建聯葉傲冬,BBS,JP,2016油尖旺區議會主席、西九文化區管理局董事局成員?乜連會考0分都嬴到佢?
jimmychauck 發表於 2023/8/7 02:19

這個不正是反映出不成熟的民選制度弱點的例子?
2019年選民只為不想讓陳先生的對手勝出而已。不是以候選人是否能稱職為考慮。意氣用事。
議員每月三萬五人工加各項津貼........納稅人的錢這樣花?

不明白你竟會以此為榮咁,  我只看到是個笑柄
回覆  beebeechan

西九文化區管理最近業務蒸蒸日上喎。原來世界完全睇學歷?咁差佬冇埞企啦,屎料又有埞 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/7 05:15

咁係咪坐輪椅既都可以當消防員?

無學歷唔緊要, 但係咪候選時有很好的過往在社區服務的資歷可以擺出嚟先?
不成熟的1516個黃選民不理會佢只係一張白紙, 就是不要藍
選民咪納稅人,人地鍾意啲錢點花你又係乜水乜資格識得教人?
jimmychauck 發表於 2023/8/7 05:15

唔係淨係黃色既先納稅架喎
藍色, 綠色既都有納稅。
你智商幾高?憑咩話人唔成熟?唔通你老過晒其他 ...
憑實力贏票數,就話人唔成熟,咁成熟嘅對手,又輸票數?咁我諗建制派贏議席果14%選區啲選民應該好成熟。
jimmychauck 發表於 2023/8/7 06:12

2019年既選舉, 是選黃/藍....不是選議員
憑實力贏票數

你唔好用呢句嚟貼金
你智商幾高?
jimmychauck 發表於 2023/8/7 06:12

那你又高嗎?
食藥啦,神經佬!

.
leefeng 發表於 2023/8/7 05:50

你食開邊隻? (叫佢唔好買....因為見你食咗都無乜效)
回覆  beebeechan

所以你是承認2019年11月24日,經歷這麼多暴力事件後,民眾選黃依然是大勢,造成民主派 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/7 15:19

咁又誇張咗啲...就以陳某為例, 也只是以65票之差勝出, 係險勝, 僥倖勝出, 不是大勢。
當年社會上黃藍, 普遍都是五十五十對峙。

再者, 即使是多數, 也不一定是正確。
歷史上有例子, 佔大多數的民意也可以把國家社會走向人禍
罵的就是你 jimmychauck,死雜種狗,香港唔關我事,唔通關你事?
做狗你就叻,好做唔做做黃屍?
重話想落 ...
leefeng 發表於 2023/8/7 22:47

嗯...當日黃絲當道時,
又唔見你去堵路現場指住佢地鬧既?
依家你同條白痴feng咪又係躲在鍵盤後做猛藍?
(白衣人.....有無你份?)
.
指住佢地班癲狗鬧係冇用既,要送班黑暴去鞭刑,學老美咁開槍桿子掃射,班雜種癲狗才學曉什麼叫做規矩!
leefeng 發表於 2023/8/8 01:42

應學習祖國的果斷.....用一晚時間就搞定哂
你見到一堆癲狗咬緊人,你會唔會送埋去俾牠咬?

癲狗都有唔同品種
黑暴餘毒 潛伏社會

金鐘太古廣場發生駭人血案。一名七旬老翁在商場椅上閒坐,突遭黑衫黑褲青年掩面箍頸拖落地,再出盡全力朝其頭部狂踢猛踩,出手極毒辣,簡直攞命。整個施暴過程被閉路電視拍下,怵目驚心。目前老翁情況危殆,其妻透露老翁同施暴青年素不相識,不明何以飛來橫禍。倘屬實,涉案青年若非有精神病,便肯定是梁家傑「暴力或能解決問題」的忠實信徒。

事實上,單看兇徒衣着──一身黑衫黑褲,根本就是標準的黑暴打扮。

何以見得呢單案是黃藍之爭下的暴力事件?
一身黑衫黑褲....就是黃曱甴? 你白痴得緊要喎

白痴+癲+無知低能.....都唔知要醫你邊瓣好...(放棄醫治免浪費資源?)
原來上下流也不過一個只懂拾人牙慧
jimmychauck 發表於 2023/8/9 06:34

同意...
人講咗乜, 佢就去執人口水尾...

好似啲狗鍾意去聞第二隻狗屙咗既屎咁
你滾去日本學啦,高質素既中國同香港係唔啱養你呢隻曱甴,浪費晒中國人既口糧
leefeng 發表於 2023/8/9 22:18

呢舖你又唔「滚」既?
你们基督教徒「滚」晒先啦!
leefeng 發表於 2023/8/9 22:36

咁即係「滚」定係「滾」?
你隻曱甴jimmychauck
面皮真係好L厚,
你又夠無恥下流的確天下無敵!
你jimmychauck的而且確係基督教黃屍 ...
leefeng 發表於 2023/8/10 09:42

貼完又貼, 精盡屎絕耶??
屌你屎窟扮晒野
上流寄生族 發表於 2023/9/15 02:36

呢到可以名:雪弗龍惡吐會

雷將昆, 李生松係忠粉
你亦不愧是曱甴黃jim的不二忠粉,每次曱甴黃jim講一句,你就一邊勁打鑼為佢助威?
什麼時候beebeechan要 ...
leefeng 發表於 2023/9/15 03:28

係睇見你班無用鬼, 淨係識玩屎忽, 所以要揶揄一下

高級模式 | 發新話題
換一個