返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

回覆  leefeng

文字貼多幾次,唔代表有理,
jimmychauck 發表於 2023/7/4 23:51

呢到那幾條友啲文化水平, 又真是這樣的
所以咪話你守舊囉,整包果個都話係創新口味漢堡包,你話唔係就唔係架? ...
抽刀斷水 發表於 2023/7/4 23:57
用英文唱帝女花係創新

唔該, 不要叫是「粵劇」
守舊的人,你繼續守住個舊啦
抽刀斷水 發表於 2023/7/5 00:09

八和粵劇學院裡係咪有英文系?
不久將來,指日可待
抽刀斷水 發表於 2023/7/5 00:41

你啲只要標題不理內容既毛病又發作, 你幾時省覺, 指日無待

粵劇仍然是要以粵語唱出。
正如漢堡飽是要用牛肉餡
bbchan一樣扮自己有文化?
leefeng 發表於 2023/7/5 00:35

咁即係指驟眼睇, 我都幾有文化, 而且係比你高好多?
(可惜, 即使高你幾級都唔係一項榮耀嚟, 因為你實在係太低)
你系“文化西”
下流寄生虫 發表於 2023/7/5 01:20

你係閪鳩重案組低級篤擦?
漢堡飽不是一定要用牛肉餡架,老土怪!

Our Favorite Non-Beef Burger Recipes
When it comes to burger ...
leefeng 發表於 2023/7/5 02:54

你啲英文能力一向都係「好媽媽」
你讀唔明#202
駁乜鬼啫,照正英文字面hamburger,應該用ham啦,不是牛。
你的英文能力一向都係「好垃圾」

. ...
leefeng 發表於 2023/7/5 04:05

話你英文低....無批錯
hamburger 又會無ham?
hamburger 沿自 Hamburg...本來是德國漢堡傳統小食...同ham 無關架喎

(考慮將你呢帖收錄係你既屎料集)
你真是低B無極限!
...
在美加,冇人叫hamburger,而是叫beef burger!
你的屎料你自己慢慢享用吧啦!
老土甩毛鼠bbchan!
leefeng 發表於 2023/7/5 04:53

你愈擘腿想撐.....就愈走光露醜喇
BurgerKing 個 menu 就寫明係 hamburger....
我又搵唔到有  beef burger

睇埋麥當勞個餐牌

都係有 hamburger....冇beef burger

(雖然, 你講beef burger 都有人聽得明既)
屁眼教主就賜鬼徒天下無敵, 結果一嘢便被拉去釘十字架, 嚇到賴屎, 還大叫救命.
.
旁觀者 發表於 2023/7/5 23:05

你呢啲入壇不讀帖的野狗..一定睇唔到老師這帖就是衝著你的:

如果基督是真,何解大部分教會「女多男少」之#39
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=15117&extra=page%3D1&page=2
徒3:22 摩西曾說:主─神要從你們弟兄中間給你們興起一位先知像我,凡他向你們所說的,你們都要聽從。
徒3:23 凡不聽從那先知的,必要從民中全然滅絕。

時間過得真快,過了這麼久了,就是病況沒有好轉,但是人也沒死,是不是不靈驗了?
dior13dior13 發表於 2023/7/6 00:00

這話是梅瑟對他那一代的以色列人講的。 他們剛剛被神施神蹟由埃及引出來, 得到自由。 那一世代的以色列人真是比現今的猶太人更遵守梅瑟定下的633條律例。

所以, 不守安息日去拾柴的...要被鏟除。
褻瀆神 (即使是亞郎的兒子)..要死
拜其它神的..要死

没有跟以色列人開玩笑...不是講講而已

(你不用將不是針對你說的話也攬上身, 做旁觀者看看人版便是)
看來是雞已殺, 馬騮看不明白
我媽媽一直以來都信仰耶穌基督,可是糖尿病到現在一直都還沒好,是不是也不靈驗了? ...
dior13dior13 發表於 2023/7/6 00:59

不知「信耶穌」會不會醫中風, 肝癌?
我媽媽一直以來都信仰耶穌基督,可是糖尿病到現在一直都還沒好,是不是也不靈驗了? ...
dior13dior13 發表於 2023/7/6 00:59

以醫學角度來看, 糖尿病是不會被醫好, 只能減緩變差的速度。

你媽一直以來都吃藥了, 可是糖尿病到現在一直都還沒好....為甚麼你又不去埋怨西醫/中醫?
2. 金銀花、菊花、黃茋10g、桑葚乾倒入「」生壺煮20分鐘。
旁觀者 發表於 2023/7/6 23:52

真係「不要論斷人,免得你們被論斷。因爲你們怎樣論斷人,也必怎樣被論斷;你們用甚麼量器量給人,也必用甚麼量器量給你們」

你旁觀者又係咪「字都未識」....要不要同我一同返去幼稚園???

(唔緊要喇, 阿抽水會替你開脫, 說你只是唔覺意, 有不能自拔,不可告人的原因)
旁版友呢個貼文似乎無論斷人呢。
抽刀斷水 發表於 2023/7/7 14:58

你幾時變咁唔知頭唔知路, (係咪真係反得基多?)
開出一道藥方都有罪?
抽刀斷水 發表於 2023/7/7 22:24

我係講緊佢開藥方咩!?
我係笑緊佢連個「養」字都唔識寫...叫佢同我一齊返去讀幼稚園

成日話人唔識字, 自己都有字唔識...「去話人」就係罪

你又唔係「天高丙」....點解一嚿雲
你又唔好論斷佢,佢呢啲老人家可能唔識打字,都係手寫輸入,咁塊手寫板認字認得唔好,AI唔夠,咪同 ...
抽刀斷水 發表於 2023/7/8 00:16

無野既, 只係想話我呢個小先知在
慕道者求問:為何有教徒仍要判斷人?之#157講既又應驗咗唶

呢個亦人「要論斷人...自己也會被論斷」既意思嚟
餋是餋的異體字,算啦,就升你入低B班。

旁觀者 發表於 2023/7/8 11:45

不如你異上加異, 寫成咁喇:

或者寫埋甲骨文既「養」

好人好姐, 做乜有異常人, 標奇又立異, 好失常囉
倒是個”茋”字是錯字,原本是”芪”,但字庫裏没這字,打不出來,只能借用。你爺爺就教你識多個字啦。
旁觀者 發表於 2023/7/8 11:45

你真係好亞當, 擸塊無花果葉嚟遮醜。
既然你個字庫冇「芪」呢個字, 咁點解突然間又「芪」到出嚟?
點解#275芪唔出, 現在又芪到?

個手寫板唔再黐線喇咩?

高級模式 | 發新話題
換一個