返回列表 回覆 發帖

人生,真係要及時把握機會

您想話耶穌唔係天主教?佢開壇之前唔聽見佢叫人”麻煩睇咗醫生先啦“
從前阿穌的服務包埋醫病趕鬼,是但一 ...
沙文 發表於 2023/3/10 00:37

天主教既驅魔神父唔係耶穌, 神品無耶穌咁高, 唔識一眼睇出來者係精神病定係附魔嘛。
況且啲魔一見就識叫耶穌「天主子,大衛之子」, 又識對耶穌交代自己個名叫軍旅...唔會斷錯症, 醫療事故......無驅錯魔架哩

再者, 耶穌年代, 啲醫生未識醫麻瘋, 血漏, ...今日有眼專科, 唔使耶穌用口水嚟醫好...
所以呢啲濕碎野可以交番俾醫生做。
但係貴教唔係因為濕碎,係因為您哋唔識喎。

所以新教先係得耶穌真傳,馬丁路德見您哋唔掂,難怪佢要另起爐 ...
沙文 發表於 2023/3/10 03:18

由1973 至 2020拍的驅魔題材片

都係用天主教神父來作藍本, 唔見有用新教牧師喎

好似驅魔, 天主教先係攞正牌咁
但係貴教唔係因為濕碎,係因為您哋唔識喎。

所以新教先係得耶穌真傳,馬丁路德見您哋唔掂,難怪佢要另起爐 ...懸壺濟世同驅邪治鬼

馬丁路德就唔曉醫病
浸會醫院就會, 路德會在香港無醫院添
馬丁路德見您哋唔掂,難怪佢要另起爐灶懸壺濟世同驅邪治鬼,乃鎮山二寶缺一不可一。

浸會醫院收費表
https://www.hkbh.org.hk/fees-charges/room-types-rates/

天主教明愛醫院收費表
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/78904/%E6%98%8E%E6%84%9B%E9%86%AB%E9%99%A2%E6%8E%A2%E7%97%85%E6%99%82%E9%96%93-%E6%94%B6%E8%B2%BB-%E9%9B%BB%E8%A9%B1%E5%8F%8A%E4%BA%A4%E9%80%9A%E5%AE%89%E6%8E%92%E9%A0%88%E7%9F%A5

信上帝既比信天主既差好遠啵
唔好亂用「懸壺濟世」呢個詞
原來b仔係D仔,咁我將你條數合併啦。
抽刀斷水 發表於 2023/3/10 11:19

「披拋」打腳骨,過水濕腳....唔抵, 廿年前既付款方式, 過時哩
有無考慮用「轉數快」之類
轉數雖然快,夠唔夠國際性?
沙文 發表於 2023/3/10 11:51

今時今日, 做唔到呢樣野既銀行真係好屎
點解神父有權叫醫生睇咗先,醫生有冇權叫神父驅咗魔先,費事佢阻住治療,我好L多patients排緊隊?
醫管局有 ...
沙文 發表於 2023/3/10 19:43

哦...原來你有病係去睇神父先, 唔係去睇醫生先嗄?
(你旁觀者鬼附身了)
回覆  beebeechan
我唔知我係咪畀污鬼整到病, 污鬼亦可以連醫生都整蠱,等佢diagnoses唔到, 呢啲咁專業嘅只 ...
沙文 發表於 2023/3/10 22:06

每人都有個守護天使照住既,
一般魔鬼無咁易附身

你都識貼圖話鬼怕門神哩

你都睇得出啦
沙文 發表於 2023/3/10 23:23

俗語都話:鬼咁明顯哩
上得我身唔會係一般魔鬼

一般守護天使照唔住
沙文 發表於 2023/3/11 03:12

你都無請實Q, 門又唔鎖, 隨時逼煙哩
屌咁你又話個個都
"每人都有個守護天使照住既"
老虎都會恰眼瞓呀
沙文 發表於 2023/3/11 03:24

少...你個阿攬都要activate....嘛
我被污鬼控制咗點activate?
沙文 發表於 2023/3/11 05:27

出谷紀第二章就有啟示你點做:
過了很久,埃及王死了。那時以色列子民由於勞苦工作,都嘆息哀號:他們因勞役所發出的求救聲,升到天主面前。
24天主聽見了他們的哀號,就記起了他與亞巴郎、依撒格和雅各伯所立的盟約。
25天主遂眷顧了以色列子民,特別垂念他們。

你whatsapp哀號上主, 佢就想辦法嚟打救你。
或者會派摩西16.3.1版本嚟

治標不如治本, 所以最好都係唔好俾魔鬼入嚟
為咗求知, 我乜都肯制㗎
沙文 發表於 2023/3/11 08:33

人就係咁,
俾魔鬼入嚟, 就擘開大髀, 趌起屎窟都得,「為咗求知, 我乜都肯制㗎」
天主, 耶穌嚟叩門,......死都要閂實度門, 落閘, 關窗, 熄燈扮無人係到
我畀污鬼控制咗點whatsapp, sms, wechat,pm, snail mail, phone call?

咁希望你有啲孝順仔女, 老婆..知心友肯替你發哀號..
或者替你去搵正牌驅魔服務

經上的幾單畸屎, 都係附魔周邊的人向耶穌求助的....當事人真係唔曉
我畀污鬼控制咗點whatsapp, sms, wechat,pm, snail mail, phone call?

咁樣我先至有機會同佢哋溝通, 問一 .問一個貴教唔肯答我嘅問題:..

少....你問天主唔得咩
係都要與魔為伍嘅?
回覆  beebeechan
我老婆新教,您話驅魔唔在行。
所以……由得我死啦
沙文 2023/3/11 23:14 提交

記得買份大額保險
少....你幫我問天主唔得咩?
係都要我與魔為伍嘅?
沙文 發表於 2023/3/12 02:07

信天主教, 唔一定直入天國見天主架, 要過冷河, 係煉獄煉一煉先.....無直通車
新教好呀...指下鼻哥, 講聲:「家屬」(以前巴士員工家屬上車唔使俾錢就係咁講既).....就話入得。
留番你問好啲...快啲有答案嘛
咁就麻煩了,我一定要根據這個問題的答案內容來考慮信。
沙文 2023/3/12 04:59 提交

即使新教徒信了「指下鼻哥掂」既教條, 最大不了都係同天主教徒在火中洗淨淨。
最緊要係唔好信錯以為指下鼻哥就掂,就放肆犯罪。
貴教真係好中意尐熱氣嘢。以前尐女巫、scientists又係咁攞黎燒
沙文 發表於 2023/3/12 05:09

你申請去八寒地獄哩
貴教真係好中意尐熱氣嘢。以前尐女巫、scientists又係咁攞黎燒
沙文 發表於 2023/3/12 05:09

你以為用微波爐, 由裡邊熱出嚟....就會舒服咩
高級模式 | 發新話題
換一個