返回列表 回覆 發帖

慶祝 leefeng 死左,離教者之家從此太平。

回覆 565# beebeechan

大國角力,識歷史方法識揾史料咪識睇,真係要當刻食米先識睇咩?

美國世界大國當然就防止東升西降,幾十年conflict management有邊個唔知?咁所謂外國介入,如何影響我福祉?如何影響當地人民福祉?咩國家民族血濃於水?人大我有份選?淘寶有包郵?

講咩大義乜乜乜,底層果句咪即係國家利益可以犧牲民眾利益囉。

回覆 562# 旁觀者

你高你高,你唔識就係人地表逹唔好,人地唔識就係因為你自己表逹太好,深得北冥神功精要,去睇共產黨大內宣啦高材生。
回覆 568# beebeechan

說明群眾意向是可被操控的。
不要拿百萬人上街來振振有詞。
beebeechan 發表於 2023/9/20 00:18

你喺討論中犯上嚴重錯誤,就係用啲極淺白錯誤嘅謬論去為自己找說詞。
基於群眾意向是可被操控,你為群眾之一,你可能都被操控,冇自由意志,同你討論係冇用。
其實天主教的群眾意向也是被操控的,都要聽教皇令諭嘛,何其容易?
本來都想答你其他,不過見你一祭出啲咁低嘅招式,你其他嘅錯誤基本可以不理。

話題要轉了嗎?
回覆 588# beebeechan

我指出你嘅說話自打嘴巴,你解釋唔到就拾人牙慧攞幅圖出黎,有咩好討論?好似隔離個粉紅咁一日到黑鳩話人地輸左咁之嘛。
回覆 590# beebeechan

好似隔離個粉紅咁一日到黑鳩話人地輸左咁之嘛。

取其神粹"鳩造啲句子",你無需曲解為一定有話"輸"
所以,你到宜家都解釋唔到點解你要用操弄論自打嘴巴。

共產黨是何時開始操弄你意見的?
你為何容許共產黨操弄你的意見?
回覆 593# beebeechan
學李瘋迴避回答下話?

回覆 598# beebeechan

百九幾萬人都可操弄,操弄一個你,有何難哉?

你有如下這般多錯誤未承認,如下這般多我嘅問題未回答,我為何要花時間答一個被共產黨操弄無自由意志不懂討論嘅小卒?還是你不回應等於己承認錯誤,或認同我反問嘅觀點?

#530錯誤指我有評論美國
#550證明左羊頭狗肉,冇野講啦?
#550共產黨失信一代中學生,冇野講啦?
#550選舉之後完成後修改法律,並且不講清楚是否追溯、是否追薪、以執法漠糊性恐嚇民選議員,以漠糊的"愛國"標準去推翻神聖的民主程序所產生的選舉結果。冇野講啦?
#558話事的英國本身係一個民主國家,為最早的君主立憲國,冇野講啦?最後給予了香港全面民主,冇野講啦?
#558你標準的極度落後,冇野講啦?
#558陰謀論都值得攞上抬講,其他人講咩陰謀論都得啦,冇野講啦?
#558跟我講一次,好似共產黨咁講,"西方式民主不適合亞洲",冇野講啦?
#560你毫無根據指我以人癈言,#563我對你提出來源請求,你俾唔到,冇野講啦?
#568你話群眾意向是可被操控的,咁我話你宜家意向都係被操控,冇野講啦?

睇完上面咁多點,我真係冇乜需要同你啲咁低標準嘅人討論喎,你反省一下自己啲標準,操弄一下其他人意向先同我再講啦。
回覆 602# beebeechan

當然,言論自由不包含不被小嘅自由,亦不包含一定有人答你嘅享受。

證明左啦,講晒啦,你覺得冇咪冇,冇需要回應咪冇需要,我咪唔再花時間同你啲被操弄嘅無自主意見之人討論。

回覆 605# beebeechan
無所謂,
但當你有出言不實時, 我就會評一評。
beebeechan 發表於 2023/9/21 00:52

回覆 613# beebeechan

之前已經用簡單兩個字"謊言"指出你不盡不實之處,又對你提出來源請求,俾晒機會你講野啦,咁你事實上係冇講過喎。我問你"冇野講啦?"有咩問題?你有野你咪講囉,言論自由㗎嘛。
其他嘅野,我全部講完有根有據,我又唔見你回應過反對過,問你"冇野講啦?"有咩問題?你有野你咪講囉,言論自由㗎嘛。
自己講野不盡不實砌詞混淆乜都齊(上面講過晒,自己揾),宜家出黎扮大佬話人地講野會出言不實,笑話。

一個人講野,最緊要唔好自相矛盾雙重標準。一邊話百九幾萬人意向被操控,轉個頭自己俾人話被操弄就大力喊冤,喊咩啫?喊驚呀?
同果啲白痴
咦?人地揾幾多關你叉事?
不如誠實地講下你在香港揾幾多呢?唔敢講?睇死你唔敢講!
有咩分別?
又唔通一時就話類比要看兩者的相似之處,一時就話類比不能看兩者的相似之處?
你把百九幾萬人意向被操弄的證據指給我,我便把你被操弄意向證據指給你。
你將你沒有行為的信心指給我看,我便藉著我的行為,將我的信心指給你看。
蠓蟲你們就濾出來,駱駝你們倒吞下去。
難擔的重擔捆起來,擱在人的肩上,但自己一個指頭也不肯動。
兩樣的法碼,兩樣的升斗,都為耶和華所憎惡。
自雙矛盾雙重標準,有咩好傾?

話題要轉了嗎?
回覆 620# beebeechan

你冇做,你認左,咪得。
我冇做,一樣咁高咁大。
你收返自己操弄論,我操弄論咪唔成立。
你咁簡單嘅be consistent to yourself 都唔明,好難教你。
原來你係真唔明,咁真係癈事教你。

話題要轉了嗎?
要求唔好自相矛盾,前後一貫,都做唔到,人地講完都唔明,冇咩好討論。

話題要轉了嗎?
你自己眼中有梁木,怎能對你弟兄說:『容我去掉你眼中的刺』呢?
耶穌對他說:「我若要他等到我來的時候,與你何干?你跟從我吧!」
1. 譚文豪 陳志全 咪正坐緊,你 up what 79?
2. 正在講你自己是否前後一貫,甭把手指指向別人。
3. 作信徒還不能前後一貫,那來的資格評論非信徒要求別人?
4. 原來別人前後不一貫,你bbc就可以大搖大擺地在討論前後不一貫肆放厥詞放?
轉移視線在討論中單純為詭辯的手法。

話題要轉了嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個