返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

說真的, 你亦看不懂聖經, 廢帖少發
beebeechan 發表於 2023/7/4 21:24

每人都可按自己方式對聖經作出理解,所謂一本聖經各自演譯,人家看的跟你不一樣,不代表不懂,你以為你已壟斷了聖經的解釋權麼?
麥當勞是不能壟斷了漢堡飽...
但不能夾幾片牛肚, 牛筋腩便來說在做漢堡飽囉
要稱是漢堡飽, 有要具備一些 ...
beebeechan 發表於 2023/7/4 22:26

咪咁守舊啦

觀塘工廈小店The Cool Cousins創新口味漢堡包!雪糕球炸雞Burger
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
你咪咁求其哩

the term "burger" is a more general term that refers to any sandwich made with a pat ...
beebeechan 發表於 2023/7/4 23:32

所以咪話你守舊囉,整包果個都話係創新口味漢堡包,你話唔係就唔係架?
唔該, 不要叫是「粵劇」
beebeechan 發表於 2023/7/5 00:02

守舊的人,你繼續守住個舊啦

八和粵劇學院裡係咪有英文系?
beebeechan 發表於 2023/7/5 00:18

不久將來,指日可待

八和「英語學生專場」將粵劇文化推至世界
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
我媽媽一直以來都信仰耶穌基督,可是糖尿病到現在一直都還沒好,是不是也不靈驗了? ...
dior13dior13 發表於 2023/7/6 00:59

真係「不要論斷人,免得你們被論斷。因爲你們怎樣論斷人,也必怎樣被論斷;你們用甚麼量器量給人,也必用 ...
beebeechan 發表於 2023/7/7 04:59

旁版友呢個貼文似乎無論斷人呢。
你幾時變咁唔知頭唔知路, (係咪真係反得基多?)
beebeechan 發表於 2023/7/7 20:45

開出一道藥方都有罪?
我係講緊佢開藥方咩!?
我係笑緊佢連個「養」字都唔識寫...叫佢同我一齊返去讀幼稚園

成日話人唔識字, 自 ...
beebeechan 發表於 2023/7/7 22:40

你又唔好論斷佢,佢呢啲老人家可能唔識打字,都係手寫輸入,咁塊手寫板認字認得唔好,AI唔夠,咪同佢認錯咗做「餋」字囉。

你唔信?你試下用你用開既輸入法,睇下打唔打到呢個字?
無野既, 只係想話我呢個小先知在
慕道者求問:為何有教徒仍要判斷人?之#157講既又應驗咗唶

...
beebeechan 發表於 2023/7/8 00:57

如果我既推測屬實,只係手寫板有問題,並非旁版友唔識寫字,都構成唔到「判人—受判」呢句既應驗。
唔係手寫板唔識寫字, 係出錯咗字時條友唔識睇到有錯。(所以, 仍是人大意)
現在俾人批, 先找借口, 因 ...
beebeechan 發表於 2023/7/8 21:35

我係慕道者,你係教徒,我同你先係盟友,不過我以事論事啫。

人地老人家,眼花花,睇唔清楚啲字有咩咁出奇,都證實唔到佢唔識寫字喎。
又要挑你....
咁啲人寫錯字, 都証實唔到佢唔識字喎.....(係咪咁)

無教育文化既人寫錯哂啲字都可以話係「 ...
beebeechan 發表於 2023/7/9 00:54

你既概念好混亂:

1. 旁版友寫字正確
2. 手寫板認錯字並輸出了錯字
3. 旁版友年邁看不清楚螢幕上的字
4. 輸出的錯字便直接張貼了

雖然4的錯字被陳版友見到,但並唔代表1的過程有寫錯字。

另一方面:
A. 陳版友寫錯字
B. 該錯字直接顯示了出來

由A開始,陳版友就因為唔識字而寫錯了,因此大家會在B看到錯字。
睇見你呢帖, 聯想默示錄。
書中說末世耶穌再來了, 仍然要與撒殫的軍隊在阿瑪革冬打最後一場大戰。
...
beebeechan 發表於 2023/7/9 20:48

我身為慕道者,仍然同你呢隻引誘我試探主既撒殫討論,我都好大風險架。
你不是試探, 是抺黑
(用來強化你不想信的信念)
beebeechan 發表於 2023/7/10 21:38

你呢隻撒殫零舍諸多理由,好似條蛇引誘夏娃犯罪一樣。
摩擦..又真係未見過
前幾帖見過係「磨擦」
beebeechan 發表於 2024/2/21 07:55

應該都可以的,但摩擦比起磨擦應該更溫柔。
參考:https://blog.udn.com/jason080/6253786
高級模式 | 發新話題
換一個