返回列表 回覆 發帖

[凡事感恩] 過唔到2022年 息了地上勞苦

房中術記於《太平經》, 是號稱道教的第一部經典, 收在之內。是最重要的十三部經書之一。
咁都話未讀 ...
beebeechan 發表於 2023/1/9 23:21

房中術响道教好多經典都有提過,至於你聲稱得知「房中術記於《太平經》」,煩請指教邊章邊節、經文如何,以便研究討論。
回覆  抽刀斷水

一直以來都有咁嘅擔心, 否則就唔使設唔准避孕rule
沙文 發表於 2023/1/10 07:20

呢啲咪講真野囉,什麼避孕違反自然云云,睇到我一頭霧水一嚿雲。
唔怪之得姊妹殺手剃得咁L滑淨啦, 性交, 繁殖。。。唔違反自然
沙文 發表於 2023/1/11 09:18

其實閹咗咪無鬚囉,唔駛成日刮面剃鬚咁麻煩。
咁你都閹喇
每日慳番剃鬚時間, 年終慳唔少, 時間就係金錢
beebeechan 發表於 2023/1/11 22:16

如果我發誓以後禁慾,真係會咁做,咁先至有破釜沉舟既氣勢嘛。

不如我都係畀啲心機,上好慕道班,最後晉升為神父,當即自閹,咁就可以以生命影響生命,以神父影響神父。
閹周不閹心...無用既
beebeechan 發表於 2023/1/11 23:06

最慘依家啲神父閹心又閹唔成,唯有出此閹周下策啦。

發咗誓都要閹嚟加碼...咁即係你都唔信你發既誓哩。。
發誓嚟把撚咩
beebeechan 發表於 2023/1/11 22:53

係囉,依家啲神父咪係咁囉,輕則睇AV打機機,重則搞修女孌童,都信唔過既。
無錯係要防範壞人, 唔等如要殺死埋啲好人架喎

呢個世界變咗你唔會信人, 人又唔信你, 你驚人害你, 人又 ...
beebeechan 發表於 2023/1/12 22:30

我就信啲神父閹哂的話,信徒尤其是兒童會安全好多囉。
咁有啲抽仔同學既父母都希望你係閹咗, 先放心佢個仔嚟你屋企同抽仔玩, 打機架喎 ...
beebeechan 發表於 2023/1/12 22:39

到我有性侵孌童既紀錄再諗啦,依家首要都係閹神父先,刻不容緩架。
咸濕老荳性侵嗰女既同學仔...呢啲新聞亦唔止一單
beebeechan 發表於 2023/1/13 00:01

逢親做人老豆就要閹,1父1母只能最多有1個BB,長此落去人類就好快滅亡了。

閹神父就絕對無呢個concern喇。
唔使擔心喎
依家可以將你啲精冷藏備用.....
要生時拎番出解凍就掂

問題解決....為使大家安心, 你放心閹 ...
beebeechan 發表於 2023/1/13 00:37

你咁搞法,咪仲違反自然過帶套避孕?天主唔鍾意架。

閹神父就唔同呢,又有先例,又有神學背景支持,又可以解決困擾教廷多時既神父性侵醜聞,一舉N得架,支持吓啦。
唔好笠亂用「神學背景」呢個詞哩
你係門外看嚟架咋, 西門弄股
beebeechan 發表於 2023/1/13 01:04

我都係敬重俄利根神學家對自閹既領悟咋,梗係唔係講你同我啦。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
唔係為生育既扑野, 係少扑為妙...扑野唔好只為爽爽爽
beebeechan 發表於 2023/1/13 00:58

你實好支持切哂女性陰蒂啦。
有粒核有個頭,扑野覺爽爽唔係罪
只係把爽爽放在首位就是不好
不應做「核」「頭」的奴隸. ...
beebeechan 發表於 2023/1/13 04:30

咁神父唔可以有仔女,佢性侵人地咪就係把爽爽放在首位囉,尤其孌童就更加係啦,男女童都生唔出BB丫嘛。

為免夜長夢多,都係閹咗好,你都一齊支持啦。
俄利根不是教會認可的神師, 甚至是被定性為異端喎。
(呢嗰我估你真係唔知勒) ...
beebeechan 發表於 2023/1/13 22:45

佢做乜被人屈做異端?只是因為自閹?
閹人時話「免夜長夢多」
閹你時就話:「到我有性侵孌童既紀錄再諗啦」
(咁不如等所有神父都有性侵紀錄再諗 ...
beebeechan 發表於 2023/1/13 22:43

你可以另擬方案,只閹性侵神父既,但就偏離我原本既公關方案囉。

無所謂既,兄弟爬山,各自努力啦。
我爬到去山腰哩。我望到既視野多過你。睇野清楚啲、廣闊啲。
beebeechan 發表於 2023/1/14 04:04

你話自己幾高都無用架,just do something~ 等緊你個閹神父方案啊。
回覆 126# 沙文

你咁樣實在缺乏大愛,愛係唔應該分宗教既,大家都係地球上既命運共同體,尤其信徒面臨重大爆菊危機,心理陰影往往影響一生,而歷史遠久的聖教會又面臨信徒凋零既慘淡局面,我實在於心不忍。

既然有一個簡單方法可以解決哂咁多問題,而天主又賜咗智慧畀我,令我可以得到啟示諗到呢個方案,我有責任將呢個方案推廣開去既。

正如我同陳版友所講:兄弟爬山,各自努力,你繼續可以籌旗送偉哥贈神父,我就繼續推廣閹割神父方案,大家一齊努力,好嗎?
我點會缺乏大愛呢? 就係心底深處有一種被爆菊慾望嘅人先會加入天主教, 呢家嘢叫做求仁而得仁,何怨乎? ...
沙文 發表於 2023/1/21 04:37

心底慾望呢啲潛意識既野就有排拗啦,你既角度有你既道理,只係有好多被爆完菊而又MeToo喊哂咁要求道歉賠償,有啲未成年更加分分鐘爆爛哂副偈影響一生既,日後可能都會有滴漏好麻煩,而又有班高層老神父一齊下脆痛悔,呢頭道完歉轉頭又要道歉,見到呢啲咁既場面,我都係受感動大力推出閹割神父方案咁啫。
回覆 130# 沙文

由於我向教徒版友宣稱我係慕道友,咁諗住出返分力,希望可以考得上啦。
回覆 132# 沙文

細路仔女先至唔識叫唔好啫,你咁大個人牛高馬大驚神父搞?還是你心底都有某種慾望?
回覆 134# 沙文

呢個唔排除係假天主教徒,必須交由陳版友資深信徒來辨別。況且只係個別事件,並不如神父性侵般咁常見,而神父似乎一般都喜歡在對方清醒時下手,而且大把細路仔女揀,駛乜用埋呢啲藞䕢招呢。
高級模式 | 發新話題
換一個