返回列表 回覆 發帖

[腦殘白痴] 21歲女闖教堂自挖雙眼 拍扁眼球掛臉失明

你以為波色子就可以取代創造者咩?
beebeechan 發表於 2023/8/31 11:12

係希望用波色子取代創造者既傳說。
回覆 125# beebeechan

咦,希望唔重要咩?信望愛唔要望呀?
回覆 126# beebeechan

天主係創造者,依家只係教徒咁認為啫,並唔係公認既事實。
天主教「望」係唔使錢架喎
beebeechan 發表於 2023/9/1 05:50

賺夠上咗岸咪唔駛錢囉:5 Reasons Why the Medieval Church Was So Powerful | History Hit

前人種好樹,就可以容許你地啲後人大大聲話「唔使錢」了。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
各宗教, 除了佛系, 都認為天地是有神來造的。
你話係無中生有, 一味靠「撞」出嚟....就唔係民意嚟勒。 ...
beebeechan 發表於 2023/9/1 05:51

限制响「宗教」?點解唔放開啲,話「各思想」呢?

你所指既「民意」,都係只限於「各宗教信徒」既「意」咋喎。
佛經中的科學: 海水為甚麼會鹹?
〔阿含部類〕〔阿含部〕大樓炭經卷第五
『海 水何故鹹。一味有三事。一者 ...
beebeechan 發表於 2023/9/1 09:03

睇咗聖經咁耐,連比喻都睇唔出?
你話「大魚」尺碼幾多幾多千里係比喻還可以,
講到係因大魚屙尿使水鹹就幾實牙實齒咁勒。 ...
beebeechan 發表於 2023/9/1 21:30

實牙實齒就唔可以係比喻喇咩?
咁係咪地產商長實, 恒基, 新鴻基之類早半世紀前賺賺埋埋咁多錢, 依家佢地賣樓就可以免費, 或者打個 ...
beebeechan 發表於 2023/9/1 21:31

佢地明買明賣,唔駛用慈善名義招攬信徒喎。
回覆 143# beebeechan

有咩服務呢?
回覆 146# beebeechan

我講緊地產商同教會既分別喎,你明白根本唔同,就唔好拉埋一齊講啦。
天主教會當然不同地產商, 所以, 中介救恩的服務是不會收費,不是因為以前賺夠了。 ...
beebeechan 發表於 2023/9/2 21:19

係架咩?不如將梵帝岡所有既錢捐哂畀窮人,然後繼續佢地既中介救恩服務丫,我諗你都一定同意呢。
咁你仲唔肯認依家服務不收費係因為以前賺夠?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
高級模式 | 發新話題
換一個