返回列表 回覆 發帖

期待網友或權威專家發表對聖體奇跡的新科學論證

教會從没有把聖包皮列入為神蹟。
況且, 也没有很官式地說過那塊皮才是真的。
而且, 曾被認定是「真」 ...
beebeechan 發表於 2020/1/29 22:19

教會夠無將都靈裹屍布列入為神蹟/物咯,你又唔嘰嘎樓主。
噉我明啦,我哋之間嘅分別係: 我係有冇神蹟都信,你係因為唔信,所以亦拒絕相信同正視神跡。我都話分別好 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/1/29 23:53

因為信徒一般在信教後,眼裡就只有自己的宗教,卻無視其他宗教都有大量神蹟。
我都明多一樣:
信既人係唔需要神蹟來信;
不信的人, 神蹟對佢地無作用既

所以, 更加唔需要用神蹟拉客 ...
beebeechan 發表於 2020/1/30 00:07

一早都話你在否定神蹟既作用架啦,你起初又唔肯認。
回覆 182# 逃出魔幻紀

咁咪只得主修物理既人士回應你?入場門檻未免太高。
沙文先生話……,你咪搵返佢囉。

正如陳版友話神蹟無L用,唔通我又搵呢句要逃版友解釋咩。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
其實陳版友幾時講過神蹟無L用既呢
beebeechan 2020/1/31 01:52 提交

呢句你包哂信與不信啦,即係所有人都冇用,簡稱無L用:

信既人係唔需要神蹟來信;
不信的人, 神蹟對佢地無作用既
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
咁對半信半疑過啲呢?
(令哈佛專家信多一日耶穌先信番觀音卦)

而且你又唔記得咗神蹟在#98提到既作用。 ...
beebeechan 發表於 2020/1/31 20:01

有懷疑就唔係信啦,唔通半信半疑要上咗天堂來回地獄又折返咩?

#98傳達訊息喎,咁傳畀信既人定唔信既人啫?最終咪又係無L用。
高級模式 | 發新話題
換一個