返回列表 回覆 發帖

別人的善與惡怎樣影響我們的生命?

不太明白為何總是有人上台講述亡者生前的事跡,但只提及其善良行為及品德
逃出魔幻紀 發表於 2021/2/28 15:13

基督教就是在喪禮上講盡自己好話的這麼一個邪教!
同人宣講耶穌對人對自己做過既好事係彰顯神, 唔係炫自己,
你識唔識!
beebeechan 發表於 2021/3/1 05:28

唔吹噓自己:
    「你(格拉森被「鬼」附的人)回家去,到你的親屬那裏,將主為你所作的、是何等的大事、是怎樣憐憫你,都告訴他們。」《馬可》5:19
    移鼠個撚樣(請恕我一講起妖徒吹捧移鼠為「上帝兒子」、「救世主」就把幾火,忍唔住爆粗)唔吹捧自己﹖吹捧佢就係「彰顯神」﹖
    嗱,睇下呢個撚樣獐頭鼠目,係「神」﹖

普通人單憑良心做出發點
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/1 22:59

問題係妖徒殺戮唔信者,牠們就認為係為佢哋好。
人, 當了撒殫的工具, 器皿, 棋子.....為撒旦當義工, 都不自知。
beebeechan 發表於 2021/3/2 01:17

這是在講緊你自己。
犯罪的人故然是有罪, 但教唆的人就會無罪的?
beebeechan 發表於 2021/3/2 01:17

移鼠教唆妖徒殺自己父母子女三代,佢有冇罪呢﹖
我都祝你後園出入平安, 生意興隆, 貨如輪轉
beebeechan 發表於 2021/3/2 01:28

Guy 督徒就是如此!
拒絕承認並服從創造萬物嘅天主,認為自己有能力分辨善惡,自己如同天主一樣咁叻,仲論斷天主係因為出於妒忌心同自私心而唔俾人知善惡
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/2 10:35

教唆妖徒行惡的東西是善、還是惡﹖
    「上帝將他們(異族)交給你(以色列人)擊殺,那時你要把他們滅盡,不可與他們立約,也不可憐恤他們。不可與他們結親,……。」《申命記》7:2
    「將凡有氣息的盡行殺滅。」《約書亞記10:40》
    「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們」。
    「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不能作我的門徒」。
回覆  抽刀斷水
唔會同反基陣營嘅人討論屬靈嘅問題
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/2 12:04

不是你不願意,是你啞口無言,無以應對!
回覆  抽刀斷水
曾經好熱心咁同佢哋討論過科學、文化、歷史等話題,希望透過討論互相促進,揾出真相
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/2 12:04

這裏的人曾和你討論過,你都啞口無言.
從《賓墟》變為《二人轉》,的確值得人深思。
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/2 22:19

若「離教者之家」門庭冷落,妖教會使黑客來搞﹖會派你和BB仔來搞二人轉﹖
    正是因為「離教者之家」頂到妖教入心入肺,才會如此。
你們給我的感覺是內心充滿怨毒、傲氣、怨言、恐嚇、淫亂、污穢、憤恨等等
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/2 10:35

剎華是看到本網站引用妖書的經文,才會有這些感覺。
佢哋喺一呢個問題上嘅發言全部都會攻擊天主
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/3 16:00

教唆:
    「凡有氣息的盡行殺滅」、「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不能作我的門徒」嘅,你先答爺爺邪不邪惡﹖
    對於邪惡嘅嘢,為何不鞭撻﹖近年西方電影,很多便對極毒教、天誅教大加撻伐。大哲羅素便斥責「信仰基督教的人大都是極其邪惡的」,尼采更直斥基督教為邪教!
    難道要對妖徒講唔該、多謝﹖
亦都唔會接受福音嘅教導
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/3 16:00

既然你咁接受「福音」嘅教導,為啥「天主」叫你將「凡有氣息的盡行殺滅」、移鼠叫你殺死家人、有問借貸嘅唔好推辭、叩門嘅要開門(你又唔肯講個地址﹖)
    你一樣都冇聽佢哋講!
    耶穌講過,唔信佢嘅要受「永火」、「永刑」。你唔好咁開胃會到「天堂」享福咁好嘢,重係準備到地獄受刑就更加實際。
都唔淨止因牧者,教友的影響也是十分重要。
抽刀斷水 發表於 2021/3/3 11:30

教徒的善惡,因個人智愚、人為影響固為其一,而教義則更為重要。
    極毒教徒之所以壞事做盡,是因妖書嘅教導叫牠們如此。
無銀用!
beebeechan 發表於 2021/3/4 01:05

「冇銀用」會有你呢個不肖孫子出來﹖
    BB仔,響爺爺面前,你永遠係孫子!
岳飛係叫手下食人㗎?
你耍白 ...
beebeechan 發表於 2021/3/4 01:08

岳飛:「壯志飢餐胡虜肉,笑談渴飲匈奴血」只係表示對侵略者嘅痛恨,並非要軍士食人。
    BB仔,你智商只停留在 BB階段,怎會了解文章意思呀。
「凡有氣息的盡行殺滅」, 咁以色列人又有無跟住做咁呢?
beebeechan 發表於 2021/3/4 01:28

以色列人冇跟住做係另一件事,你鬼主教妖徒食人,就絕非好東西!
    BB仔,你跟在後面「上主」、「上主」咁舔佢屎窟,就證明你黑白不明、是非不分,真係枉為人咯。
好似龍井樹網友咁樣,佢可能冇憎恨呢度嘅人,只不過頂唔順呢度嘅討論氣氛
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/3 16:21

龍井樹網友已講過你是非不分,一眼睇落去,見你寫嘅嘢囉哩囉嗦就覺厭煩,所以懶得再看。
你認真啲對待抽刀的貼文好嗎??
beebeechan 發表於 2021/3/5 03:42

岳飛發表《出師表》時,「壯志飢餐胡虜肉,笑談渴飲匈奴血」只是對侵略者的痛恨,並無真要吃人肉的意思。後來斷水斷糧之下吃人肉是逼不得已。這裏有個時空的差距,BB仔,你理解力仍在BB低班階段,當然不明白啦。
    嗱,「上主」就唔同嘞,佢就叫妖徒去吃兒子嘅肉、吃女兒嘅肉,冇花冇假。
我覺得我嘅理由合理啲
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/5 10:56

有病摸下就好,合唔合理﹖
    「吃飽五千人」,自己卻變唔出一粒無花果,合唔合理﹖
    信佢就天下無敵,合唔合理﹖
    信者可以講外邦語合唔合理﹖
高級模式 | 發新話題
換一個