返回列表 回覆 發帖

飲水思源,感念猶太人

每當我們去以色列旅行
逃出魔幻紀 發表於 2023/9/25 10:50

去以色列時, 記得叫以色列人將你殺死, 因那是"天主"的"聖訓".
耶穌基督被釘死在十字架上為世人贖罪
逃出魔幻紀 發表於 2023/9/25 10:50

耶穌"代人贖罪"已證實全是謊言, 你還敢撒謊造謠?
你係用乜春嚟「証實」?
beebeechan 發表於 2023/9/25 23:49

擘大個屁眼睇清楚啦!
https://exchristian.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
不過, 對你呢啲不曉英文, 又無簡体字說明既地方, 你都 ...
beebeechan 發表於 2023/9/26 00:32

你爺爺讀英文, 識簡體字時, 你重係篤屎!
请问旁观者爷爷,可不可赐教-什么"聖訓"?
上流寄生族 發表於 2023/9/26 05:32

「上帝將他們(異族)交給你(以色列人)擊殺,那時你要把他們滅盡,不可與他們立約,也不可憐恤他們。不可與他們結親,……。」《申命記》7:2
    異族妖徒, 若認識妖書"真理", 就應該去引頸就戮!
「你們不要想我來,是叫地上太平。我來,並不是叫地上太平,乃是叫地上動刀兵。因為我來,是叫人與父親生疏、女兒與母親生疏、媳婦與婆婆生疏。人的仇敵,就是自己家裏的人。」《馬太》10:34
    世人應該感謝猶太佬奉獻了個「救世主」,為人類提供了幾億份肥田料!
這句便有三位一體的觀念。
beebeechan 發表於 2023/9/28 02:13

"楊蓮亭", 耶穌, 光豬少年, 一早就玩"三位一體"了.
點解要「當」???
唔通身份証國藉一欄要申報:heaven?
beebeechan 發表於 2023/9/28 21:20

字都未識, 你個身份證"學歷"一欄, 就寫雙低B班.
若當時瑪竇都不知甚麼是三位一體, 那神推鬼㧬識寫出呢無厘頭既野?     咁唔話係由神默示寫出嚟既都唔得勒。
beebeechan 發表於 2023/9/28 02:13

"上帝"唔單只"默示", 還顯現叫李偉光弟兄殺死鄰座青年, 益李弟兄食餐飽.
「上帝將他們(異族)交給你(以色列人)擊殺,那時你要把他們滅盡,不可與他們立約,也不可憐恤他們。不可與他們結親,……。」《申命記》7:2   
    你最好去以色列俾猶太佬殺死,以完成「上主」嘅意願!
聯合國於是劃出巴勒斯旦一片土地來收容大批難民。
這片土地(今日的以色列)實在是當時中東一個大規模的猶太人集中營而已。
beebeechan 發表於 2023/10/9 00:52

"應許之地"說明這片土地, 本不屬於猶太佬, 你住入人家地方, 人家准許, 叫移民, 不許便叫侵略.
唔識野唔好話人楂住本聖經返嚟搶地。
beebeechan 發表於 2023/10/9 03:48

字都未識, 你識嘢?
佔人地方還聲大夾惡, 這就是基督邪教的"真理"!
衝入以色列, 擄幾個美女回家享用...
中東曱甴你就拍手叫好?....
beebeechan 發表於 2023/10/9 11:17

"上主"叫班靚搶異族處女, 牠一次便分到八千個,  你個曱甴就拍手叫好, 真係五行欠屌!
如戶藉紀中, 梅瑟派12探子到客納罕地, 回報說他們有戰車, 又有巨人, 武器精良, 兵有戰甲...叫梅瑟千祈唔好入客納罕啊!
神都係幫咗猶太人喎
beebeechan 發表於 2023/10/9 22:21

字都未識!
"神"若真有料, 開句聲就將敵人殺個淨盡, 使搞咁多嘢?使造出個你這樣冇腦之人?
後來一班印傭...咁印尼傭係移民, 或是侵略者
(淨係識字無銀用架, 仲要明理)
beebeechan 發表於 2023/10/9 23:30

地方主權屬於港人, 港人點頭, 無論印傭, 菲傭都可以在那裏玩, 你連這點道理都未明.
     "上主"真無能, 造出你這樣一個冇腦喪屍.
你經文都未曉, 要不要讀bb班?
beebeechan 發表於 2023/10/9 23:44

你若曉"經文", 早就去俾伊斯蘭教徒斬首, 去"天國"享福咯.
如果有條友吹十句,當中只有四、五句啱,咁呢條友講既野仲可信嗎? ...
抽刀斷水 發表於 2023/10/10 22:13

BBChan 就係咁個滿嘴謊言嘅"人"!
屠殺生靈塗炭...
beebeechan 發表於 2023/10/12 11:04

連文法都未識, 你回去幼稚園3低B班就係好事.

查理周刊:法語的意思是:「我們得走了!」
一神教三個躝癱互相殘殺,讓牠們快快上路好了。
但記得耶穌點教,不是用武力來反抗
beebeechan 發表於 2023/10/13 13:17

講一套做一套, 屁眼教主不是說唔捧牠做王嘅, 都要殺死咩?
高級模式 | 發新話題
換一個