返回列表 回覆 發帖

世界真的會和平嗎?

世界上没有基督教,保證世界一定和平!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
隔離台的反基留言:

一日有亞伯拉罕諸邪教(天主、基督、伊斯蘭、猶太教),一日都唔會有世界和平。

一個信奉殺人如麻嘅天主邪教教徒學人講世界和平,只能體現呢個教嘅虛偽同邪惡。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
4)一神論者認為宇宙萬物均為一位自有永有的神所創造,被造物 一一 人類必須敬拜這唯一的造物主,並遵從祂所設計之規則去生活,才能穫得幸福。一神論視敬拜別神為最大的犯罪,必遭懲罰。
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/30 18:23

1@ 基督教徒宣傳人類應該遵從 【基督教的他】所設計之規則去生活?
為什麼基督教煽動教徒如果遵從 【國家】所設計之規則去生活就叫做冇自由呢?

2@一神論視敬拜別神為最大的犯罪,必遭懲罰?
為什麼基督教又煽動教徒去投靠/敬拜別的國家呢?需要懲罰嗎?

一個雙標的邪教也配稱神?

.
做了耶奴還談什麼自由&和平

這種確信是對其他信仰者的冒犯,
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/1 01:05

你講緊基督教嗎?
你們的確信亦是對其他信仰者的冒犯啵!
為什麼基督教永遠都自以為是,總是覺得自己罵其他的宗教是邪靈邪魔就是對的?
而別人只是將你個「天煮」視為大凡天王就是侮辱呢?
佛教真是客氣得很,基督邪魔就叫基督邪魔好了,還給個大凡天王官職俾件老作/杜撰垃圾瘟神基督教做乜呢?

.

這話對你自己講最合適。
旁觀者 發表於 2021/1/1 03:01

基督教徒一日唔偷雞就以為自己系鄉正,歪理一籮!

.

真神在此:孫悟空!
真正的神蹟與和平~~~

一日有亞伯拉罕諸邪教(天主、基督、伊斯蘭、猶太教),一日都唔會有世界和平。

一個信奉殺人如麻嘅天主邪教教徒學人講世界和平,只能體現呢個教嘅虛偽同邪惡。
但作為基督徒,我不能尊重他們認為是已經找到了的「真理」的非真理。.= 彼此接納和尊重是必須的
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/1 01:05

你究竟係度up乜春呀?又玩自摑? !

別人信乜野教關你叉事,你一面又話彼此接納和尊重是必須的?
一面又話因為別人不是信你個白痴教的所謂真理,所以你又不能尊重他們?

基督教徒好心唔好再扮無辜,扮羊,扮喜愛和平囉!
既然你不尊重別教的他們/任何人,但又要人尊重你們?你的什麼BS邏輯和心態?

近近地,回教係你們的天敵,佢地根本唔需要你的尊重,佢地一樣不能尊重你們認為是已經找到了的「真理」的非真理。
睇怕呢d不尊重的行為,回教徒遲早送你們基督教徒去向阿拉懺悔, 因為你們都認為對方的都是【非真理】! !對不?
你們吹什麼都冇用,致於耶穌同阿拉誰是真理,打過咪知囉,到時囉喎,,死剩的一方,世界才會知道有冇和平了? !

我相信其他的教根本不會在乎你們這些白痴基督教徒的尊重與否,因為口蜜腹劍虛偽的尊重:唔好意思,真係冇,好過有!

.
我一向好欣賞你開放嘅辦網方針,但係你嘅思維同學習方式令我有啲失望,如果維持呢種氣氛,就只能夠吸引到一啲八九十歲嘅老粉紅入嚟作同溫層式嘅謾駡詛咒,有違你「不同觀點者理性討論,道理越辯越明」嘅開網初衷,耆英網友畢竟唔多,所以唔應該作為網務發展嘅主要方向。
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/2 19:12

耆英網友?你今年幾歲?
3歲?咁既智商,差不多架啦!
你見呢個網冇腦既後生和小朋友不多,冇乜人上你當,聽你傳教支笛係嘛? ?所以咪失望囉!
講真,你係香討一樣吃不開,被我們一眾反基圍住黎打,eh 都唔敢 eh,扮乜鬼野失望唧?

.
我尊重所有人,尤其尊重正在努力尋求真理的人的良好意向。但作為基督徒,我不能尊重他們認為是已經找到了的「真理」的非真理。
彼此接納和尊重是必須的,並非沒有原則地接納和尊重,如果聖人尊重並接納一個殺人越貨的大盜,我相信不是在尊重和接納他殺人時的快感和奪貨後貪慾的滿足感。因此,接納和尊重的基礎是什麼?基準線在哪裏?基準線有誰劃定?這才是重點。

「不同觀點者理性討論,道理越辯越明」嘅開網初衷,耆英網友畢竟唔多,所以唔應該作為網務發展嘅主要方向。
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/2 19:12

「不同觀點者理性討論,道理越辯越明」並不是讓你來傳歪理邪教的!

你應該專重任何一位耆英網友,因為耆英網友亦是從年輕網友走過來的!

你呢個基督徒真是可以代表基督教的偽善和虛假:
你一面吹噓你尊重所有人,但你又不尊重耆英網友?呢d咪叫做偽君子囉!
基督教係出曬名包出/專出偽君子的邪教,表面尊重背裡插刀,你都已經唔係第一個了。

所以我又反問番你,接納和尊重的基礎是什麼?因為別人是耆英,所以耆英的言論你就可以不接納和尊重嗎?
你的所謂尊重係建立在什麼之上?你的基準線在哪裏?基準線由你劃定咩吓?

耆英的言論人生經驗豐富,點解唔可以聽和參考?
你呢個基督教徒十足黑暴一模一樣,年紀大的就罵人【老野】?
完全冇曬仁義道德,對老人家又打又扑頭又放火燒?
你老豆老母一樣係耆英啵?咁你基督教有冇教你番屋企打9佢地或放火焼你屋企兩個耆英咁呢?

聽其言而知其行,
你地基督教個個同你既思想言行係一模一樣,如果呢個世界俾你基督教揸fit,估下會變成點吖嗱? !
世界係會變成絕對沒有和平的,明白未?

.
我見你係呢到就挨打, 人人喊打, 連沙文都話要打救你
beebeechan 發表於 2021/1/3 12:29

你俾香討封號,老臉掛不住了,咪從此銷聲匿跡囉!
你呢件咸蟲老師都應該是“逃出” 口中的耆英了吧?
根據你的基督教友“逃出” 的基準線來判斷,你beebeechan一樣係【老野】,
應該俾你的基督教友“逃出”拎去潑火水燒,或用摺凳扑濕的【老野】!

.
潑火水, 燒, 拥摺凳扑濕........你就留番旁觀者條擂漿棍自用??
beebeechan 發表於 2021/1/3 12:48

潑火水, 燒, 用摺凳扑濕比較啱你,你是一個退休老師,年紀應該老過旁觀兄成七條街位!
我好有禮貌,一早已經叫咗你做阿伯。
你已經符合黑暴和逃出魔幻的耆英老野標準了!
分分鐘等基督教黑暴扑濕你去見你的天主吧!

.
請唔使咁失落同迷惘,你寸步不离跟住我喺离教同香討搭訕但不獲理睬係有原因嘅,我破例同你解釋下,聖經有 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/3 14:55

只是呢一句已經證明基督徒慣性講大話,特別是你呢個基督教徒亦不會例外,等我向全網踢爆你的謊言!

在離教,
我的註冊時間 :2014/12/5 ,
你逃出魔幻紀的註冊時間 :2019/5/27

在香討,
我的註冊時間 :2018-10-11
你逃出魔幻紀的註冊時間 : 2019-5-14

究竟係邊一個寸步不離跟住我?

呢個信基督教的逃出魔幻紀在向全離教完美演繹著基督徒慣性講大話,隨口up當秘笈的邪教必修科【吹牛】。

從耶和華創世,大洪水,耶穌,聖/性經故事無一不是大話,上樑不正下樑歪,一百個教徒一百個講大話,永不會有例外!
所以千祈咪信耶穌教,小心學學埋埋基督教d講大話衰格行為,無【德】無【信】,係會被勾脷筋既!

.

TO 逃出魔幻紀先生

子固非鱼{抽},噫,鱼之为计子焉知。(辛弃疾《哨遍·赵昌父之祖季思学士,退居郑圃,有 ...
上流寄生族 發表於 2021/1/3 16:23

身為基督教徒的逃出魔幻紀除了說謊,當然還有老屈/栽贓是少不了的!

.
其實早兩三個月前就follow up咗你啦,我以前多次話你反基你都否認,話「我邊度反基啫」噉,有一次撲出嚟大 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/1/3 23:24

信了耶穌真是會變蠢嗎?睇你咪知囉!

抽刀兄如果不反基,整個離教網出黎做基督徒低B仔托兒所牙?
人地話「我邊度反基啫」係希望保持基督徒低B仔既玻璃心得以冇咁快【嘭嘭】聲破碎吧了!

你入得黎離教網,一早已經check過曬離教網既所有版主貼文,對不?
你亦已經知道離教網係反基既,對不?
為什麼還要咁虛偽裝模作樣扮唔知抽刀版主係反基呢?

所以證明了:
你(基督徒)係虛偽或低B,你揀一樣。
你(基督徒)係老屈/栽贓或白痴,你揀一樣。
你(基督徒)係自以為是或出櫃,你揀一樣。

你來離教網既目的都是傳播邪教歪理和撐基督邪教,對不?
你既目的個個都知,重扮乜野純情唧?

.

4)一神論者認為宇宙萬物均為一位自有永有的神所創造,被造物 一一 人類必須敬拜這唯一的造物主,並遵從祂所設計之規則去生活,才能穫得幸福。一神論視敬拜別神為最大的犯罪,必遭懲罰。

逃出魔幻紀 發表於 2020/12/30 18:23

你真係傳教都傳得衰過人? ?
用 4)來叫人做奴才,依照主人既規則去生活?才能穫得幸福?奴才唔聽話就是犯罪,必遭懲罰?

奇怪的是基督教在香港宣傳和煽動叫香港人唔好做自己國家的順民?但又可以做一神教的奴才?咁雙標嘅?

基督教在香港煽動香港人唔好依照國家既規則去生活,可以犯罪犯法?哎喲,國家問罪,又話冇自由?冇人權?
但是請留意啵,如果基督教奴才拜下別的神都叫做最大的犯罪,必遭懲罰啵?咁雙標嘅?

哈,咁又奇啦?香港人住在中國香港,食在中國香港,竟然教唆港人唔好聽中國香港的指令和規則去生活?
但又要聽和絕對服從呢個中東來的一神?要乖乖乖做呢個一神的奴才和順民?

究竟基督教認為香港人、人類係冇腦同犯賤吖?或是基督教徒係冇腦同犯賤呢?

十二年前的一段訪問, 已經無人信你唔係反基
今日:
唔止唔信, 仲認定咗你係反基
你話你唔係反, 呃鬼 ...
beebeechan 發表於 2021/1/4 04:19

本來好多人包括抽刀版主,在離教網起初係模棱兩可,唔一定係反基既……
但見到你同逃出魔幻紀咁雙標同低B既傳教“奴才言論”,
相信任何人都會慢慢傾向反基,再變成反基,有乜出奇吖!
怪只怪你個一神教只能出產沒有人性和理性的教徒,視殺戮為真理,視破壞和平為道德的社會害蟲!

.
咁香港政府叫人, 叫你依照香港法律嚟生活, 才能獲得幸福, 又點講呢? 又係叫你做香港奴才咩??

你反基都反 ...
beebeechan 發表於 2021/1/4 04:55

中國香港政府叫人, 叫你依照中國香港法律嚟生活, 才能獲得幸福, 又點講呢? 又係叫你做中國香港奴才咩??
既然係咁,基督教煽動黑暴反乜春呢?
解釋啦,白痴佬!

.
最怕係人見到你, 泊埋我到, 一比之下,
就寧可去報名慕道班咋
beebeechan 發表於 2021/1/4 05:06

自吹自擂係冇用架,
基督教徒的你們除了吹牛說謊,就是淫穢和虛偽,滿口仁義道德,實際係衰過人渣垃圾!
你除了回應淫詞穢語之外,有乜野係代表基督教正能量既野呢? ?係完全沒有!
這版两個基督教徒;一個亂吹說謊,強詞奪理。一個污言穢語,狂貼性事三級圖片。

叫人去報名慕道班?凖備要製造多啲騙財騙色的牧屍?神牯?或基督教徒?

基督教徒一下人多勢眾就可以打多啲耆英和異見者了,對嗎?
Beware世界一天有基督教,係永遠没有和平的!

.

.
高級模式 | 發新話題
換一個