返回列表 回覆 發帖

信仰與中西醫的關係

https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=13694&extra=page%3D1就係你睇前,有本事,你反一下
...
beebeechan 發表於 2020/4/30 07:19

呢句啱聽!

請問有無人試過重複實驗、並且觀察聖餅變成人體組織?
如果冇,點解要直接相信?
人物(醫生、科學家、律師、神職人員、普通教友等證人)仍然健在但無一目擊或者記錄聖餅變成人體組織過程,我哋點解要信?
乜在西方,唔係在啟蒙時代便出現一大班文人雅仕嚟反基哩咩
唔通魯迅咁揹,未聽過有啲咁既事?

你既 ...
beebeechan 發表於 2020/4/30 07:15

係囉,美國警察開槍殺人當燒炮仗,但香港曱甴仍然大喊美國好民主自由愛民如己,永不亂開槍?
是咪咁揹,未聽過有啲咁既事?
魯迅寫文係唔錯,但是否樣樣叻呢?未必!
魯迅冇網上一舊雲可以理解。
但曱甴可以上網啵,仍然被人呃?
所以話信了基督精神病教的奴才係冇藥醫既!

睇。。。
你一唔搬字,自己寫,
就甩甩咳咳,作句都唔掂咁。唔知你想翕乜。
你不如搬番「無神論貓」既帖 ...
beebeechan 發表於 2020/4/30 12:24

係囉!基督教最叻咪係搬番別教的故事當係自己,
信耶穌的教徒咪一樣甩甩咳咳假貨全收囉!

處女生子囉喎,耶稣係神種囉喎?
知唔知個醜字㸃寫吖?!

有好多目擊證人架。韓國有一個修女,佢係聖體奇跡發生得最頻密嘅個案,聖體擺入佢口就會經常變成肉,塊鮮肉有時仲有圖畫添!有好多相睇架,你自己搵下。
逃出魔幻紀 發表於 2020/4/30 10:44

得閒擺入口趙两下?
在口里趙完又拎番出黎欣賞鮮肉圖畫?

基督精神病教名不虛傳!
即係警察查謀殺案, 若無目擊人物見到謀殺過程, 就唔查, 收工....
當年跑馬地紙盒藏屍案偵破時, 你都唔知 ...
beebeechan 發表於 2020/4/30 07:46

係囉!當年跑馬地紙盒藏屍案,紙盒裡面藏果個屍咪正是你bbchan囉!
哎哟,你死得好鬼惨呀!
叫曱甴去為你路祭啦!

咁多報導你都話冇報道,咁多相睇你都睇唔到,唔講鹹濕嘢添。
點解反基陣營企前排嗰啲個個都係咁嘅款嘅?沙 ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/5/1 10:01

你覺得有得食人肉好榮耀,因為你認為果d係耶穌既肉可以給你吃到,所以你覺得光榮?
但在正常人眼中,吃人肉(無論真假)名字上是人肉的,都只有精神病人才會去做的事!

耶穌教為了? 傳教綽頭,給教徒【吃人肉飲人血】的儀式已經是極端邪教的儀式,
只有嚴重精神病的人才會覺得冇問題?

對著精神病人,你會與他討論吃人肉飲人血?

建議你可以聯繫你的弟兄李偉光,
因為他當時一定當咗果個可憐的Tim是耶穌,
為了盡快可以贖罪上天堂,所以李偉光勁吃耶穌的肉勁飲耶穌的血! (平時在教堂泒細細塊唔多夠喉)
李偉光一定很樂意與你分享勁吃耶穌的肉勁飲耶穌的血的過程和心態!

此处亦有叧一个精神病人bbchan,你可以約埋佢一同去見李偉光,
齊齊分享吃人肉飲人血的快樂!

唔好揾個傻佬扯開話題,講返南韓修女,係唔係證據?有冇證人現場睇住變化?講嘢要一單還一單分先後,否則就會變成李乜光兄弟咁亂曬龍。我都話你哋無一例外架啦,你即刻又黎。
逃出魔幻紀 發表於 2020/5/1 12:46

李偉光起初是正常人一個,因為信了耶穌之後,聴得太多耶稣之後就開始癲癲地,
天天在教堂領聖体吃耶穌肉飲耶穌血…
終於黐咗要去殺人揾真人肉食!

李偉光是你們耶穌教的弟兄,你是基督教徒竟然一絲同情心的感覺都冇?咁涼血?

呀!傳教時叫人信耶穌就口甜舌滑叫弟兄姐妹?見人地有事就叫人傻佬?

究竟邊個扯開話題?唔敢面對被基督精神病邪教毒害教徒的事實呢?

基督精神病邪教毒害教徒唔止一單,係千萬宗直接和間接用耶穌教令到教徒精神病殺人或自殺,強姦,殺細路仔,將別人滅教滅族的地球毒菌!
高級模式 | 發新話題
換一個