返回列表 回覆 發帖

基督教宣揚殉道,支持黑暴

回覆  leefeng

所以咪話你自己冇道理好講,死爛屍癈老,映衰晒啲離教者。連嘴炮都做唔到叫人落尖咀,收皮 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/1 08:07

呢度係一堂「比賽鑽牛角尖,睇吓邊個嘅理智瓦解得更快更徹底」嘅示範課咩?兩個選手完全睇唔到對方嘅位置,L唔知道J已經離開咗香港,J唔知道L係一個從未踏足過香港一步,差唔多成世住喺美國嘅人,雙方對住空氣係咁出拳,好無謂啊!
回覆  逃出魔幻紀

佢好清楚香港情況㗎,成日引啲唔知乜7 youtuber,咁佢引得,人地就駁得,何牛角尖之有 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/1 14:55

喺美國睇唔到YouTube嘅咩?美利堅合眾國嘅居民唔可以關心香港、熱愛中華人民共和國嘅咩?
回覆  哈佛專家

佢英文都唔識回,不易令人相信有咩美國背景。
jimmychauck 發表於 2023/8/1 17:48

你去美國唐人街啲街角公園行個圈啦,大把無所事事唔識英文嘅金山阿伯圍埋一堆一路賭錢一路講粵語指點江山。
唉,你同個成百歲嘅人一日嘈到黑,有乜謂?有意義咩?黃絲係咁嘅level㗎咋?咁黃絲藍絲有乜分別?佢冇能力根據你發言嘅時間判斷你喺英國或者歐洲居住,你都冇能力根據佢發言嘅時間判斷佢喺美洲居住?真係唔明點解咁多人鍾意嗌交,嗌交係你哋嘅精神食糧?
你愛好和平唔嗌係你嘅事,我鍾意嘲9藍屍係我嘅事。以各種言語顯出佢嘅無知無能就係我目的,而宜家咪出左效 ...
jimmychauck 發表於 2023/8/1 20:00

Ok,多謝指教,使我對「人一⋯⋯就殘」有新嘅理解。
咁姓黃的人點算好? (白痴!)
beebeechan 發表於 2023/8/3 06:27

按照常識嚟講呢,「人一藍腦便殘」比「人一黃腦便殘」更合理嘅,因為藍係崇拜權力、邊個俾飯食就跟邊個嘅籠中鳥群體,而黃係喜歡自由、鍾意自己搵食嘅雀仔群體,黃嘅搵食方式要靠智商,藍嘅搵食方式係用隻眼睇吓邊個遞食物埋嚟跑埋去擘大個口就OK,唔需要用腦。杜琪峰的電影比成龍嘅電影更加有深度又意涵係公認嘅事實。不過任何群體都有優劣分子,唔可以用極端例子嚟做樣本。
咁姓黃的人點算好? (白痴!)
beebeechan 發表於 2023/8/3 06:27

記唔記得多年前我同你講過好多次「我係鍾意自由搵食嘅雀仔,同鍾意住喺籠入邊等人餵食嘅雀仔冇共同話題」?不過嗰陣時討論緊世界嘅係事;提升一個層次就完全同呢個世界無關:「敬畏上主,是智慧的開始」(聖詠集111:10),凱撒的歸凱撒,天主的歸天主,如果黃色同藍色超越咗凱撒嘅世界,嚟到天主教領域,就冇晒顏色之分,重新合流。
高級模式 | 發新話題
換一個