返回列表 回覆 發帖

信仰與中西醫的關係

旁觀者左右言他,不敢再說丹麥中醫,明顯係想岔開話題。
beebeechan 發表於 2020/4/29 02:48

尋晚我聽到一個神父話,固執嘅細路係好有用嘅,好過D容易放棄嘅人,關鍵係要大人正確引導。求聖神带領佢聽得明D錄音带啦。
呢句啱聽!

請問有無人試過重複實驗、並且觀察聖餅變成人體組織?
如果冇,點解要直接相信?
人物(醫 ...
leefeng 發表於 2020/4/30 07:28

有好多目擊證人架。韓國有一個修女,佢係聖體奇跡發生得最頻密嘅個案,聖體擺入佢口就會經常變成肉,塊鮮肉有時仲有圖畫添!有好多相睇架,你自己搵下。
得閒擺入口趙两下?
在口里趙完又拎番出黎欣賞鮮肉圖畫?

基督精神病教名不虛傳! ...
leefeng 發表於 2020/4/30 12:39

你fact check 咗先啦,睇下嗰啲畫係咪趙到出黎先再表態。
「神蹟」都係自己友講,永冇媒體報道,最真嘅就係「聖體」經常擺入「修女」個下口。 ...
旁觀者 發表於 2020/5/1 04:24

咁多報導你都話冇報道,咁多相睇你都睇唔到,仲講鹹濕嘢添。
點解反基陣營企前排嗰啲個個都係咁嘅款嘅?沙文係咁,bigmonster係咁,leefeng旁觀者(同埋兩人喺香討嘅馬甲)又係咁,香港無神論者貓姐同埋喺個香討俾人永久禁言定係開除嘅嗰個唔記得乜乜44定乜乜99都冇例外係咁,個個喺討論嘅時候開始就提出自己嘅觀點同埋要求我就自己嘅觀點提出證據,我俾出證據你哋就話唔足夠或者唔充分,到我俾够俾充分,你哋就扮睇唔到或者唔睇,我指出你哋觀點嘅錯誤你哋就潛建或者修改原來講過嘅嘢,或者顧左右而言他,我唔俾你哋轉移視線,指住個論點再討論嘅時候,你哋就冇次例外咁發爛渣講埋啲唔三唔四嘢或者屎尿屁毛嘢,講呢啲嘢我真係甘拜下風,唯有收聲。希望大家回歸理性,人類嘅理智係天主所賜嘅珍貴寶物,我哋應該好好運用,唔好糟蹋。
你覺得有得食人肉好榮耀,因為你認為果d係耶穌既肉可以給你吃到,所以你覺得光榮?
但在正常人眼中,吃 ...
leefeng 發表於 2020/5/1 12:39

唔好揾個傻佬扯開話題,講返南韓修女,係唔係證據?有冇證人現場睇住變化?講嘢要一單還一單分先後,否則就會變成李乜光兄弟咁亂曬龍。我都話你哋無一例外架啦,你即刻又黎。
    所謂「神蹟」,通通都係妖教搞出來嘅嘢,BB仔够「證明」妖徒有「三十三億」,又搞個「科普特專家 ...
旁觀者 發表於 2020/5/2 03:21

我雖然好同情菲律賓現總統以前嘅遭遇,但係覺得佢真係有啲神神地,佢吸毒人士大開殺戒唔在講,武肺疫情期間仲話要直接開槍擊殺唔守禁足令嘅國民,都有少少李偉光。
神父嘅話題我以前出過好多帖清楚講過我嘅立場, 嚟呢度唔再重復。
嗱,人家《新聞周刊》就有公信力嘅,唔同妖教,好似BB仔咁,講下就有「專家」出來「證明」:
    「基 ...
旁觀者 發表於 2020/5/3 01:40

科學家可否解釋『上帝基因』葉癲癇症點樣將『保祿盲眼』事件中嘅各不同人物嘅幻覺連結到咁天衣無縫,連對方嘅姓名、地址、經歷、遭遇、正在做緊乜嘢、所患葉癲癇症嘅癥状、以及有效醫治方法係同佢講『……叫你看見……』等等都知得一清二楚?旁兄你有乜睇法? 你講嗰個科學家佢唔明白啫,其實呢個係天主呢无恩寵,我都想要。請參考以下《宗徒大事錄》 9:1-20:

那時,掃祿還是向主的門徒口吐恐嚇和凶殺之氣,遂去見大司祭,求他發文書給大馬士革各會堂,凡他搜查出信這道的人,不拘男女,都綁起來,解送到耶路撒冷。當他前行,快要臨近大馬士革的時候,忽然從天上有一道光,環射到他身上。他便跌倒在地,聽見有聲音向他說:「掃祿,掃祿,你為什麼迫害我?」他答說:「主!你是誰?」主說:「我就是你所迫害的耶穌。但是,你起來進城去,必有人告訴你當作什麼。」陪他同行的人站在那裏,說不出話來;只聽見聲音,卻看不見什麼人。掃祿從地上起來,睜開他的眼,什麼也看不見了。人們牽著他的手,領他進了大馬士革。三天看不見,也不吃,也不喝。在大馬士革有個門徒,名叫阿納尼雅,主在異象中向他說:「阿納尼雅!」他答說:「主,我在這裏。」主向他說:「起來,往那條名叫「直街」的地方去,要在猶大家裏找一個名叫掃祿的塔爾索人;看,他正在祈禱。」 ── 掃祿此時在異象中看見一個名叫阿納尼雅的人進來給自己覆手,使他復明 ── 阿納尼雅卻答說:「關於這個人,我聽許多人說:他在耶路撒冷對你的聖徒作了許多壞事!他在這裏也有從大司祭取得的權柄,要捆綁一切呼號你名字的人。」主卻向他說:「你去吧!因為這人是我所揀選的器皿,為把我的名字帶到外邦人、國王和以色列子民前,我要指示他,為我的名字該受多麼大的苦。」阿納尼雅就去了,進了那一家給他覆手說:「掃祿兄弟!在你來的路上,發顯給你的主耶穌打發我來,叫你看見,叫你充滿聖神。」立刻有像鱗甲一樣的東西,從他的眼中掉了下來,他便看見了,遂起來領了洗。進食以後,就有了力量。他同大馬土革的門徒住了幾天之後,即刻在各會堂中宣講耶穌,說他是天主子。
高級模式 | 發新話題
換一個