返回列表 回覆 發帖

基督徒的思維

回復 83# beebeechan
有釘咖嘛大佬, 叫您做放數就輸死銀主
(好似耶穌都用過放數佬比喻, 就係話您嘞係咪?)
回復 84# beebeechan

鬼叫您發口痕用3隻手指指住自己話反基咩?
而家仲加埋用3隻手指指住自己話自己老花, 耳襲, 眼矇, (x)縮, 手震
回復 87# Alice

要好似回教佬咁, 唔信就判死刑先算係以伊斯蘭教立國嘛
好似美國佬咁, 國民話:「我唔信,您吹咩?」佢又真係吹極都吹您唔漲,點可以話係以基督教立國咖?
咁樣只係以吹您唔漲立國啫
那基督教專橫, 排外, 等說法也不攻自破了。
beebeechan 發表於 2010/8/26 03:22

本來, 若然您唔提起張銀紙
咁都勉強講得通
但可惜您篤爆美國佬專橫地在銀紙上印"IN DOG WE TRUST"
令美金持有人被迫罹患IN DOG WE TRUST 症候群
咁就難逃排外矣
回復 100# beebeechan

係呀, 醫生生意唔好要兼職做長老, 專醫反基陳便秘

Jam 5:14 你們中間有患病的嗎?他該請教會的長老們來;他們該為他祈禱,因主的名給他傳油:
回復 107# Alice

仲係更加是科學不能解釋的現象.
想話無神的介入都不成了。
茶樓好似係應該供奉陸羽個可?

回復 110# beebeechan

凡係科學解釋唔到都係用神就搞掂嘛
如果唔係要神黎托咩?

就算香港冇人去陸羽茶居飲茶,都要睇下係咪會有個陸羽茶神

或者陸羽鍾意清靜唔得咩?
回復 120# Guest from 124.11.188.x
耶穌當年也曾教唆宗徒偷驢.
今兩位千金亦可謂幼承庭訓,詩禮傳家者也
回復 130# beebeechan

算「速食」
一年半考個degree都未得啦
你不懂的,最好先弄清楚, 或開口問一下人
回復 133# beebeechan

學位課程係很普通啦
唔係抬舉,係最低要求
若然真係普通常識就分半鐘搞掂啦
例如, 大家學識「火會燒燶屎忽」此普通常識要幾耐呢?
回復 136# beebeechan

冇法啦, 科學係要耐尐嘅

人講您就信就可以快過打針

所以慕道班Diploma可以草率地年半搞掂
大學Degree就唔得
難道你真的把你屎忽燒燶過了才會知痛?
乜都要求証實驗嘛
beebeechan 發表於 2010/8/30 18:39

您誤解科學實驗的程序了
科學實驗, 並唔係燒我自己的屎忽

而係燒您嗰個
看見眾人信耶穌後行為上的轉變, 便知信耶穌不簡單。
為甚麼這種歸納你卻說成是迷信, 盲從?
beebeechan 發表於 2010/8/31 03:52

見到您信耶穌後行為上的轉變, 又好難唔係咁樣歸納喎
您本來expect人應該點講咖?
回復 149# beebeechan

梗係會啦, 摸完仲善

呢條拎可以去揸家務助理對波
http://news.sina.com.hk/cgi-bin/nw/show.cgi/2/1/1/1818023/1.html
但您又唔可以否定嗰條拎可以去摷菲傭雙奶, 好似母羚羊的一對孿生小羚羊,牧放在百合花中。 (Song 4:5)
http://www.metroradio.com.hk/997/News/Default.aspx?NewsID=c48924e3-938d-4f9d-af30-9ceccc9673ff

點止東涌, 簡直係條條大拎歸呂宋
都話係您燒焦屎忽, 您燒焦屎又點會影響我觀察力呢?您諗嘢都唔科學嘅
耶穌親自挑選的12個門徒, 其實並冇一個是壞的, 佢咁做無非都係要實現耶穌的預言, 實現耶穌的預言係好事黎. 若令耶穌預言不能實現, 咁先算衰

所以, 您去果欄買箱橙, 一箱24隻, 若冇一隻是爛的, 根據教會的原則, 應該攞番一個好橙去,要求換一隻爛橙, 咁就合乎耶穌親自買橙嘞
以上個案, 係執事受了雅歌4:5經文的感召, 逗弄一下小羚羊,體驗聖經偉大之處, 何壞之有呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回復 153# beebeechan

唔怕啦,自從您親自爆出耶穌親自揀卒都揀著爛橙, 令人對耶穌觀人之術大失信心,我這小小瑕疵實乃唔多覺
但我同聖經一樣,孖生小羚羊都講喎, 您不可不提喎
執事鍾意摩摩揸揸, 聖經同我鍾意講, 是為君子動口不動手者也
回復 155# E72

有2.1%猶太佬賣爛橙咩?
咁係以色列買一箱橙有一個爛係咪老奉咖?消費者有冇權要求refund咖?
下次買燈用下腦喇,
dye 發表於 2010/8/31 22:54

有先得咖大佬.
信爛橙教嘅好難有嘛

BTW, 蛙島買橙係咪真係有條4%爛橙嘅消費者條例咖?
回復 159# dye

無咩?
咁點解陳便秘版友去買橙買得咁逆來順受茄?
耶穌仲慘啦
又話一國自相分爭就實變荒場, 連基本歷史常識都冇就做基督獻世
Don't know where God is but the Devil is in the details
高級模式 | 發新話題
換一個