返回列表 回覆 發帖

畜生邪教2

回覆 20# beebeechan

辟邪紀實當中其實好多比喻/隱喻/寓言/象徵/預表,你虛心啲學野啦。

天下第一傷心人:《辟邪紀實》 | 離教文庫 (exchristian.hk)
回覆  beebeechan

辟邪紀實當中其實好多比喻/隱喻/寓言/象徵/預表,你虛心啲學野啦。

...
抽刀斷水 發表於 2024/6/2 23:17

咁你從辟邪紀實中學咗乜野比喻/隱喻/寓言/象徵/預表??
「辟邪紀實」你都信係真言, 真相嚟,
智商咁低, 可以用証明人類退化。 ...
beebeechan 發表於 2024/6/2 21:20

妖書充滿荒誕、血腥、殘暴、謊言。
信妖書就真係智商低到為負數嘞。
咁你從辟邪紀實中學咗乜野比喻/隱喻/寓言/象徵/預表??
beebeechan 發表於 2024/6/3 00:36

唔使啥隱喻、比喻,書名就叫《辟邪紀實》,係「紀實」呀!
    「從其教者,與神父雞奸不忌,曰益慧……群黨喃喃誦經畢,互奸以盡歡,曰大公,又曰仁會……新婦至,必先與牧師宿,曰聖揄羅福……兄弟及戚友久不相見,見則互相奸狎,曰合初。」
回覆 23# 旁觀者

Rom 7:7 只是非因律法,我就不知何為罪。非律法說「不可起貪心」,我就不知何為貪心。

...在香港境內串謀、同謀及議同謀殺他人...
...意圖謀殺而藉火藥或任何其他爆炸品的爆炸以摧毀或破壞建築物...
...放火燒船舶、船隻...
...向任何人施用毒藥或其他殘害性物品...
...將其明知內容為威脅殺死或謀殺任何人的信件或文字惡意送出、傳遞或發出...
...危害他人生命或使他人身體受嚴重傷害而非法及惡意向該人或導致向該人施用毒藥或其他殘害性物品或有害物品,或導致該人服用毒藥或其他殘害性物品或有害物品...

真係又血腥、又殘暴、冇眼睇囉,你千祈唔好信。
回覆  旁觀者
將其明知內容為威脅殺死或謀殺任何人的信件或文字惡意送出、傳遞或發出...
jimmychauck 發表於 2024/6/4 04:33

屁眼教主話︰
    「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
    「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不能作我的門徒。」《路加》14:26
    「至於我那些仇敵不要我作他們王的,把他們拉來,在我面前殺了罷。」《路加》19:27
    真係又血腥、又殘暴、冇眼睇囉,你信唔信呢﹖
回覆 26# 旁觀者

我梗係信啦,唔通

...在香港境內串謀、同謀及議同謀殺他人...
...意圖謀殺而藉火藥或任何其他爆炸品的爆炸以摧毀或破壞建築物...
...放火燒船舶、船隻...
...向任何人施用毒藥或其他殘害性物品...
...將其明知內容為威脅殺死或謀殺任何人的信件或文字惡意送出、傳遞或發出...
...危害他人生命或使他人身體受嚴重傷害而非法及惡意向該人或導致向該人施用毒藥或其他殘害性物品或有害物品,或導致該人服用毒藥或其他殘害性物品或有害物品...

又血腥、又殘暴,你唔信?
莫講外人,對親人都下得了狠手,誰個更血腥、殘暴﹖
   「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
    「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不能作我的門徒。」《路加》14:26
    「至於我那些仇敵不要我作他們王的,把他們拉來,在我面前殺了罷。」《路加》19:27
回覆 28# 旁觀者

冇錯呀,不信嘅人殘害信嘅人,真係好血腥殘暴。

你信定唔信呀?
...在香港物品...
唔好不停迴避回答啦。
萬事互相效力益L曬你吖嘛。愈殘害,你信心愈堅挺吖嘛
你好enjoy格
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 30# 沙文

你又錯了,係殘害,不過萬事都互相效力益L曬我。

你想幫埋旁觀者做架兩?
即係殘害係益L曬你咯。
閒話家常,冇咩架兩,我們成日係咁談天說地。
Don't know where God is but the Devil is in the details
即係殘害係益L曬你咯。
閒話家常,冇咩架兩,我們成日係咁談天說地。
沙文 發表於 2024/6/6 22:25

聽到未呀旁觀,殘害係益L你呀,沙文都咁話呀,讀多啲書啦。
回覆 33# jimmychauck

貴教榮神殘害人唔好停
回覆 34# 沙文

你認同係益人㗎嘛,咁益好定唔益好呀?
萬事互相効力-萬事包曬益同唔益咖嘛,咁樣萬事嘅定義冇死錯人啦
咁你話到底益好定唔益好呀,定逃避問題最好?

話題要轉了嗎?
冇逃避,經文係話萬事咖嘛
都係逃避問題最好。

話題要轉了嗎?
回覆 39# jimmychauck

我尊重您同聖經嘅選擇
高級模式 | 發新話題
換一個