返回列表 回覆 發帖

從一場鬧劇中看聖經

(第一章) 背景

近日版上有黃Jim與藍之feng對罵。開始只是一言不合, 繼而互數不是, 升級至互屌。若放到實體對峙, 可能是一方變白衣執藤條, 一方掟磚, 替佢私了裝修。
回覆  leefeng
龜咪唔答。
jimmychauck 發表於 2023/9/8 12:11

My name is jimmychauck
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 62# leefeng
龜咪唔答。
回覆  leefeng

你根本冇道理可以講,只能企圖用圖辱人。咪俾人見識吓你嘅低水平囉。

即管龜縮唔好答問題 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/8 06:27

咦?乜有人會答隻癲狗的問題?

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 60# leefeng

你根本冇道理可以講,只能企圖用圖辱人。咪俾人見識吓你嘅低水平囉。

即管龜縮唔好答問題。

話題要轉了嗎?
回覆  leefeng

唔敢認自己中國人,憑何妄斷天朝事?
jimmychauck 發表於 2023/9/8 05:15

你 jimmychauck真係盲咗?睇唔到人類寫咗乜野?
陰公,俾多两毫子過你!

回覆 57# leefeng

唔敢認自己中國人,憑何妄斷天朝事?

回覆  leefeng

同旁生一樣咁叻叻豚
jimmychauck 發表於 2023/9/8 02:15
以下这些,完全合乎合乎你现情形,故,你现可以身故提早歸回 “天国”。。。。。。即刻蒙‘主’ 宠幸圣爱!
https://【谢谢谢谢谢谢 DIOR13 兄指教】exchristian.hk/forum/redirect.php?tid=15212&goto=lastpost#lastpost
最後,他說到在提摩太後書4:7-8,「那美好的仗我【你】已經打過了,當跑的路我《你》你现在情形已經跑盡了,所信的道我{你}已經守住了。從此以後,有公義的冠冕為我存留,就是按著公義審判的主到了那日要賜給我的;不但賜給我,也賜給凡愛慕他顯現的人。」
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆  leefeng

同旁生一樣咁叻叻豚
jimmychauck 發表於 2023/9/8 02:15

jimmychauck
回覆 55# leefeng

同旁生一樣咁叻叻豚
回覆  leefeng

仲唔敢認自己中國人,憑何妄斷掉天朝事?
jimmychauck 發表於 2023/9/8 00:10

什麼中文?
呀,狂犬病的dog黃jim只會打天朝中國人 ,又吠叫天朝中國人做廢老!

.
回覆  leefeng

仲唔敢認自己中國人,憑何妄斷掉天朝事?
jimmychauck 發表於 2023/9/8 00:10

又吠?黃jim dog!又想咬廢老?收聲!

回覆 30# leefeng

仲唔敢認自己中國人,憑何妄斷天朝事?
天主肯差佢個獨生子來替人贖罪啵
beebeechan 發表於 2023/9/7 06:36

都已證實屁眼教主代人贖罪係謊言, 你還敢在此放屁?
    抵"神父"屌你!
你又唔抵得人地後生過你?
不過我雖然比較後生,但唔會冇腦亂做黑暴,

leefeng 發表於 2023/9/7 10:57

唔做黑暴, 不過做藍蠻
自己搵資料參考啦,你要繼續用judgement我都阻唔到你。

參考:
抽刀斷水 發表於 2023/9/7 10:21

我懷念港英殖民地年代唶
經過我既「歲數測量儀」

有理由相信你真係個腦囟未生埋既死靚仔嚟
beebeechan 發表於 2023/9/7 09:11

你又唔抵得人地後生過你?
不過我雖然比較後生,但唔會冇腦亂做黑暴,
更唔會亂打老人家既,冇老人,又點會有我地後生呢?

所以話,有冇讀書的分別,果件黑暴jim開口埋口叫老人廢老,
又扮晒有知識下下叫人讀多啲書,但佢自己就讀屎片,靠打老人揾食,真係乞丐都高尚過佢!

.
(1) 我都唔係法律界既人...係個小蟻民咋.

(2) 即使在法律界, 都唔係一定要judgment架喎
beebeechan 發表於 2023/9/6 22:22

自己搵資料參考啦,你要繼續用judgement我都阻唔到你。

參考:Opinion | Judgment or judgement? - The Washington Post

60-second fix: judgement or judgment - Emphasis (writing-skills.com)
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
等我女朋友肯嫁先啦,等我玩多幾年,去多啲旅遊,咁快入戀愛的墳墓,傻㗎?
leefeng 發表於 2023/9/7 06:47

經過我既「歲數測量儀」

有理由相信你真係個腦囟未生埋既死靚仔嚟
你條女, 一定唔可以姓黃
beebeechan 發表於 2023/9/7 06:50

新疆人冇得食係瘦咗尐
高級模式 | 發新話題
換一個