返回列表 回覆 發帖

人生,真係要及時把握機會

and then
2.點解舊約驅邪治鬼唔駛耶穌?
3. 係因為耶穌這個角色尚未被創_出來?
沙文 發表於 2023/3/9 11:05

少。。。你自問自插哩
你自己都識講, 耶穌仲未出埸。。。
再者。。。。大衛唔係同撒烏爾驅鬼, 隻鬼聽完concert 又搞鬼。
1. 照理, 佢哋咁怕耶穌, 冇理由會咁鍾意在巴勒斯坦地區搵食, 世界之大, 去長安、洛陽找hosts唔得嘅咩?嗰陣時未有道教、佛教, 污鬼打橫行都得啦,

耶穌未嚟, 啲鬼以為係巴勒斯旦安居樂業嘛。嗰到係流奶又流蜜既地方。
耶穌嚟咗會趕佢地, 咪移民去長安、洛陽, 打橫行囉。咁「創造」咗就業機會俾鍾馗, 佢先有得撈。
last but not least
今次係創造定創作呢?您教下我番書仔嘞?

你呢帖唔使審, 梗係創作嚟。

=====

程門立雪, 恭聆教益

少, 真係唔得醒目, 兩條友嚟拜師, 無啲手信, 四疏蕉, 仲一碌葛咁企到

無話幫老師鏟下雪

回覆 262# beebeechan
屌又話佢老母作動嗰時好轟動,成隊choir天上開concert, 露屎窟咁都收唔到風?
現今,驅魔已成教會一個特別部門,獲頒 ...
據說每年接受驅魔服務人士數之千計,年來累積應該數以萬計的人曾試過,但不幸地我一個都唔識,邊個親友試過鬼上身呢?佔人口比例幾多%呢?不知pew有冇stats?
沙文 發表於 2023/3/9 18:33

猴痘疫情自去年5月中於英國爆發以來,全球累計至少109國報告逾8.6萬例確診

你又係咪咁有幸, 身邊識既人有人奶咗野?
8.6少得滯。全球鬼上身有幾多例?貴教從事這業豫多年,唔會冇figure卦?定係trade secret?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan
屌又話佢老母作動嗰時好轟動,成隊choir天上開concert, 露屎窟咁都收唔到風? ...
沙文 發表於 2023/3/9 22:15

啲鬼爭住走, 搶唔到機位去遠東嘛
thank you for your prompt reply. 我而家知道真係要等鬼上身先得
Don't know where God is but the Devil is in the details
8.6少得滯。全球鬼上身有幾多例?貴教從事這業豫多年,唔會冇figure卦?定係trade secret? ...
沙文 發表於 2023/3/9 22:21

現今,驅魔已成教會一個特別部門,獲頒專業資挌才可提供有關服務。(新教好似冇咁嚴格,具體細則不太清楚)
據說每年接受驅魔服務人士數之千計,年來累積應該數以萬計的人曾試過,

你上邊報數, 鬼上身都只係「數之千計」「數以萬計」
之前你作得唔夠大哩
thank you for your prompt reply. 我而家知道真係要等鬼上身先得
沙文 發表於 2023/3/9 22:25

你身上一早有鬼附...你唔知唶
唔止七隻, 至少有一隻係屎忽鬼
畀封reference letter我去rome 檢查下?定係我要睇咗Psychiatrist然後貴教先會受理?
回覆 261# beebeechan
即係根本唔駛耶穌都掂啦。
再者,耶穌驅完,今日都仲係有鬼上身
畀封reference letter我去rome 檢查下?定係我要睇咗Psychiatrist然後貴教先會受理? ...
沙文 發表於 2023/3/9 22:32

天主教真唔同基督新教乜鬼都話驅。
天主教接既驅鬼個案, 全部都要証實不是醫學上, 心理學上可治療的病。(即係未嚟之前係要睇過精神科醫生, 佢地都無計)
回覆 263# beebeechan

本來我真係預備定束脩嘅。
您教成咁,毛就有一乍。

毛就有一乍。
沙文 發表於 2023/3/9 22:41

你青春期一到就毛一乍架哩

又說明上你身既有一隻咸濕鬼
天主教接既驅鬼個案, 全部都要証實不是醫學上, 心理學上可治療的病。
beebeechan 發表於 2023/3/9 06:39

我啱啱先睇完醫生, 佢冇話我有事喎

係咪用嚟做植髮物料? 唔識日文
我啱啱先睇完醫生, 佢冇話我有事喎
沙文 發表於 2023/3/9 22:46

你係睇生理醫生...你副偈唔妥
唔係心理醫生
沙文 發表於 2023/3/9 22:48

你鏟時喱俾我仲好哩
要時驚text先得喎
高級模式 | 發新話題