返回列表 回覆 發帖

同教徒相處之道

我梗唔係偉大既原作者啦,每篇都有來源連結㗎。
抽刀斷水 2022/3/6 14:54 提交

https://www.gospelstation.net/BibleAndTools/witnesses/traditional_zhou_en_lai.html

一條傻佬開個網頁、就係你既資訊來源,學術參考?
我真係笑唔出、戥你悲哀咋。
男人老9智商低成咁。
我梗唔係偉大既原作者啦,每篇都有來源連結㗎。
抽刀斷水 發表於 2022/3/6 14:54

所以咪係囉,既然係你作,又超似leefeng,所以咪怪怪哋囉。
一條傻佬開個網頁、就係你既資訊來源,學術參考?
我真係笑唔出、戥你悲哀咋。
男人老9智商低成咁。 ...
beebeechan 發表於 2022/3/6 20:45

呼應返我所寫既「教徒都可以逆向思維,見到國家領導全部都不信耶穌,其實都係職業上既需要,仲可以創作故事,其實佢地係扮唔信,佢地幾咁委屈求存,諸如此類」之嘛,駛唔駛提升到學術層面咁嚴重呀?寫論文呀?
所以咪小囉,既然係你作
逃出魔幻紀 發表於 2022/3/6 20:51

都話唔係我作架喇,你眼睛去咗旅行?
駛唔駛提升到學術層面咁嚴重呀?寫論文呀?
抽刀斷水 發表於 2022/3/6 22:54

如你能夠找到資料証明某些國家領導人其實是信基督的,
或者..
能証明你引文的內容全部都是9翕...真係會有論文既境界.....可惜, 你唔得。

人地....就可以論文到周恩來可能是同志 (不是共產同志), 還可出書, 論點有板有眼

好過你無板又無眼, 就話人「創作故事」
周恩來信仰也很多樣化:

附有親筆簽署, 比北京天壇醫院的打油詩有力得多! ...
beebeechan 發表於 2022/3/5 22:49

周恩來信共產黨之前的確係信佛教。
中國人信佛道儒教有乜出奇?
但屈共產黨名人信耶穌就認真衰格咯!

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%91%A8%E6%81%A9%E6%9D%A5

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我嘅感覺唔係屬靈方面,而係屬世方面。可能你唔了解共產黨,唔了解中國大陸嘅政治同歷史,所以呢幾 ...
逃出魔幻紀 發表於 2022/3/6 12:59

周恩來是江蘇省淮安府人。
基督教網把出生地變成浙江紹興人?
料都寫錯?
十分似你魔幻紀的手筆:9 up!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我嘅感覺唔係屬靈方面,而係屬世方面。可能你唔了解共產黨,唔了解中國大陸嘅政治同歷史,所以呢幾篇貼文如果唔睇作者係邊個,我仲以為係leefeng發嘅添。估計哈佛專家可能會睇得出當中嘅問題。..
逃出魔幻紀 發表於 2022/3/6 12:59

原來leefeng會發周恩來溫家寶信主的貼?
你今日未食藥?

.
一日最衰都係我唔好,慕道慕到一塌糊塗,信埋啲山埃網站,以為咁多國家領導人真係信主既添。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
一日最衰都係我唔好,慕道慕到一塌糊塗,信埋啲山埃網站,以為咁多國家領導人真係信主既添。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/7 12:16

你既過失唔係「信埋啲山埃網站」,, 係播毒!
好似呢個大嬸咁:

無公德 (唔知佢身上有無 omicron)
周恩來是江蘇省淮安府人。
基督教網把出生地變成浙江紹興人?
料都寫錯?
十分似你魔幻紀的手筆:9 up! ...
leefeng 發表於 2022/3/7 11:27

你啲料向來都係屎
我俾多之機會你睇下你有無講錯野, 然後先用旁觀者條檑漿棍篤, 插你
都話唔係我作架喇,你眼睛去咗旅行?
抽刀斷水 發表於 2022/3/6 22:55

即係話雖然超似leefeng嘅作品但你確認咗係你自己鋪嘅貼。
你既過失唔係「信埋啲山埃網站」,, 係播毒!
好似呢個大嬸咁:

無公德 (唔知佢身上有無 omnicorn) ...
beebeechan 發表於 2022/3/7 12:32

其實我所做既野都係同一般教徒傳教一樣,將自己確信既野宣揚開去之嘛。
其實我所做既野都係同一般教徒傳教一樣,將自己確信既野宣揚開去之嘛。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/7 19:46

你既毛病就係有錯, 你睇唔到, (定係唔識?), 而又繼續把錯傳開去,
淨係識轉貼, 貼貼貼.........搬搬搬

你都係專心被「慕」好哩, 未滿師, 唔好亂「傳」
你啲料向來都係屎
我俾多之機會你睇下你有無講錯野, 然後先用旁觀者條檑漿棍篤, 插你 ...
beebeechan 發表於 2022/3/7 12:48

旁觀者條檑漿棍係長期插在你屁股窿,掹唔出架啦!

【..那么从现代法律学角度来看,周恩来到底属于那里人呢?参照公安部公通字[1995]91号文件,公民的籍贯应为本人出生时祖父的居住地(户口所在地);祖父去世的,填写祖父去世时的户口所在地;祖父未落常住户口的,填写祖父应落常住户口的的地方;公民登记籍贯后,祖父又迁移户口的,该公民的籍贯不再随之更改。
那么,根据这个说法来看,周恩来出生时,其祖父周攀龙的居住地是淮安,所以说,
周恩来应该是江苏淮安

https://www.sohu.com/a/254789396_100158012

Wiki & Baidu 亦寫明周恩來是江蘇淮安人。

難怪旁觀者將條檑漿棍長期插在你屁股窿度,根本唔使掹出黎!

.
旁觀者條檑漿棍係長期插在你屁股窿,掹唔出架啦!

【..那么从现代法律学角度来看,周恩来到底属于那里 ...
leefeng 發表於 2022/3/8 01:47

人地個網只係講周恩來係紹興人, 唔可以話講錯吖。

去到你把膠口, 就變咗:紹興係佢出生地, 所以亂9 翕?

亂9嗰個...原來咪係你囉
趴好, 受插!
..那么从现代法律学角度来看,周恩来到底属于那里人呢?参照公安部公通字[1995]91号文件,公民的籍贯应为本人出生时祖父的居住地(户口所在地);祖父去世的,填写祖父去世时的户口所在地;祖父未落常住户口的,填写祖父应落常住户口的的地方;公民登记籍贯后,祖父又迁移户口的,该公民的籍贯不再随之更改。
那么,根据这个说法来看,周恩来出生时,其祖父周攀龙的居住地是淮安,所以说,
周恩来应该是江苏淮安人。】
leefeng 發表於 2022/3/8 01:47

不過, 偉大祖國的官網也是承認周恩來是紹興人
名字「恩來」,有「蒙恩而來」既意思,配合愛民如子既造型,好難令教徒及慕道者唔會FF。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
名字「恩來」,有「蒙恩而來」既意思,配合愛民如子既造型,好難令教徒及慕道者唔會FF。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/3/8 11:12

蘭桂芳不妨有一舖改名:酒癮來
高級模式 | 發新話題
換一個