返回列表 回覆 發帖

飲水思源,感念猶太人

係你唔等唶
先按為快
beebeechan 發表於 2023/11/5 01:24

你覺得果啲人命唔係人,咁就梗係可以慢慢等。

話你冷血係無錯,話你係撒殫都啱。
你話天主有保護架喇,咁人類點解又會危險?關鍵在於「不力」二字。

賴人類有自由旨意,相當於賴隻 ...
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 01:30

要完全「得力」,, 100% undercontrol...咁就變咗#327啦。
你覺得果啲人命唔係人,咁就梗係可以慢慢等。

話你冷血係無錯,話你係撒殫都啱。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 01:33

話哈瑪斯抵死, 唔等如就係話巴勒斯旦人抵死。
我既血仲係暖既。

要巴勒斯旦得到和平, 鏟走哈馬斯就真

(真係一班刑事案底累累既黑社會爛仔, 紅棍...當選咗全部立法會議席咁囉)

如果以色列唔顧及平民, 你以為以色列軍力唔可以三兩日就鏟平加薩咩?
所以以色列將領還是流著熱的血
至少唔係你話只有一個選擇啦,正如自由旨意with安全網=/=完全無自由旨意,明顯比喻不恰當。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 01:32

你要一把刀鋒利, 可以切肉...但一斬落人肉都時就變咗鈍, 斬唔入既...呢啲係唔合邏輯既要求嚟

要人有自由旨意, 但又唔可以用自由旨意嚟犯到罪既.....一樣係唔合邏輯。

(不過, 天主夢想的...正是人有100%自由旨意, 但都唔會用做犯罪的事, 咁高既境界又係幾難辦得到)

B按: 我屋企又真係有把孖人牌刀, 我又無用佢嚟斬人)
所以天主既夢想又唔係一定唔會落實到喎)
要巴勒斯旦得到和平, 鏟走哈馬斯就真
beebeechan 發表於 2023/11/5 01:52

鏟走以色列唔得咩?
要完全「得力」,, 100% undercontrol...咁就變咗#327啦。
beebeechan 發表於 2023/11/5 01:51

所以咪話你「裝貓網=綁住隻貓」囉,個腦淨係識咁諗,你都係唔好養貓喇。
鏟走以色列唔得咩?
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:07

.咁咪即係滅族?
殺哂啲猶太人?

我只係話鏟哈瑪斯:巴勒斯旦人中壞份子
你就話鏟走哂猶太人....唉

非猶即巴....完全没有「和平共處」既元素....(又唉!)
你要一把刀鋒利, 可以切肉...但一斬落人肉都時就變咗鈍, 斬唔入既...呢啲係唔合邏輯既要求嚟

要人有自由 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:05

講咗咁耐貓網你都唔明,你又開新比喻用刀,好喇,既然把刀咁厲害,天主係咪可以安排啲軟猬甲保護人類呀?

https://www.sohu.com/a/258335946_100272849

歡迎你繼續開新比喻,等我一一回應你。
講咗咁耐貓網你都唔明,你又開新比喻用刀,好喇,既然把刀咁厲害,天主係咪可以安排啲軟猬甲保護人 ...
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:13

咁吼住你除低件猬甲沖涼時先斬你咪得囉
(又係天主保護不力?)
咁吼住你除低件猬甲沖涼時先斬你咪得囉
(又係天主保護不力?)
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:19

整件可以一齊沖涼既軟猬甲咪得囉,即係你既皮膚已經built-in有軟猬甲,你同天主一樣咁無用。
所以咪話你「裝貓網=綁住隻貓」囉,個腦淨係識咁諗,你都係唔好養貓喇。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:09

見#429
整件可以一齊沖涼既軟猬甲咪得囉,即係你既皮膚已經built-in有軟猬甲,你同天主一樣咁無用。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:23

咁你老婆同你卜野時, 你摸佢, 佢又話無feel....
你無用

B按: 有啲人又真臉皮厚架
咁你老婆同你卜野時, 你摸佢, 佢又話無feel....
你無用
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:26

整件有feel既軟猬甲嘛,傻。
見#429
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:25

keyword: 無效、無力
見#429
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:25

都話唔好用張爛紙當貓網啦,唔work架貓主人。
整件有feel既軟猬甲嘛,傻。
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:27

咁由少女變女人時, 個波大咗, 就要換甲,
成隻蟹, 蛇咁..要定時換壳換皮
都話唔好用張爛紙當貓網啦,唔work架貓主人。
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:30

咁咪即係要一把唔可以斬到人既利刀? 傻
咁由少女變女人時, 個波大咗, 就要換甲,
成隻蟹, 蛇咁..要定換壳換皮
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:30

在人不能,在神凡事都能,你唔好再質疑天主既大能啦好唔好。
咁咪即係要一把唔可以斬到人既利刀? 傻
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:32

唔駛特別處理把刀,人就加返個軟猬甲就OK了,明未呀?
在人不能,在神凡事都能,你唔好再質疑天主既大能啦好唔好。
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 02:34

既然係咁講, 你就唔好質疑天主既事。
例如, 天主眼中, 貓跌落街, 人死咗, 被哈馬斯斬頭或係壽終正寢...都唔係死,
只係返咗去佢身邊唶。
使乜整貓網, 猬甲?.......戇居
高級模式 | 發新話題
換一個