返回列表 回覆 發帖

飲水思源,感念猶太人

回覆 474# jimmychauck

太16:25 因為,凡要救自己生命(生命:或作靈魂;下同)的,必喪掉生命;凡為我喪掉生命的,必得著生命。

你不是信耶穌嗎?為什麼耶穌說的你不去行?

再者,自然規律只係解釋萬物宇宙點運作,唔係解釋萬物宇宙係點嚟既。 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 13:05

裝睡的人永叫不醒,霍金已經解釋得好清楚,你扮睇唔到都無計。
正如論壇常用語:撩人者賤?
beebeechan 發表於 2023/11/5 13:54

應是「先撩者賤」,咁你見到有人撩,但係究竟邊個最先撩呢?

即係你見到陳真被日本仔亂槍射死,係因為佢大鬧日本道場,就叻唔切咁話「拿,陳真撩人者賤呀」咁?

即係你見到陳真被日本仔亂槍射死,係因為佢大鬧日本道場,就叻唔切咁話「拿,陳真撩人者賤呀」咁?
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 21:44

陳真係去日本道場踢館, 如果佢係去姦日本人的妻女, 殺日本人啲仔女,擄個日本靚模返山寨, 剝衫巡街...咁都一樣抵死

哈馬斯專襲民區, 音樂會...唔係去打軍事目標。
軍警一到就鳥獸咁逃
呢啲唔係陳真所為, 係乞人憎
(義和團翻版)
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 21:37

抽水都無[按],
點知你係咪一痴半醒
你都有啲岩架
生生死死, 唔係人可以控制話事
有啲人行街楂車....中搵雞咁...一樣大步檻過, 無事喎
beebeechan 發表於 2023/11/5 02:44

唔止啱, 支支擂漿棍都挺入你屁眼!
    一句起碼有三個錯字, 字都未識, 重係發神經去同"天主" 講啦!
回覆  旁觀者
還是回去自認魔鬼的路上。你悶不悶?跟DIOR拼複讀機排名? ...
jimmychauck 發表於 2023/11/5 09:50

你就日日同魔鬼為伍嘞!

查理周刊︰「嬰兒耶穌是‘罪惡之子’,是給人帶來苦難的撒旦。」
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 21:37

你唔曉[按],
我就[按]少少俾你睇, 拋磚引[按]。

文中霍先生一大偉論:宇宙有正負能量, 正負相沖, 等如0, 即係本無一物, 無創造...咁講

打個比喻
我買了來回機票, 去美國..玩完又坐同一航線既機返香港回家,
我離家的行程與回家行程相等, 所以...我甚麼地方也沒有去過? 原地發夢?

即使坑窪與泥丘的體積相等...也不代表泥丘, 坑窪不存在。

B按: 裝懂的人不會論,
(下邊#489個擂肛者就是好人辦)

唔好以為貼個文就係自己懂咗咁幼稚
睇下你會點回應, 看看你實在懂多少!
回覆  旁觀者
除左字冇野指教啦吓話癈物?
jimmychauck 發表於 2023/11/3 23:52

整個基督邪教都係人間渣滓!
「上帝」,叫佢出來隻揪,總做縮頭烏龜。
屁眼教主成日也文也武,喊打喊殺,公安一來,又係個縮頭烏龜。
妖徒吹能行「神蹟」︰移山倒海、天下無敵、有病俾佢摸下就好,結果呢……
全是廢物!
應是「先撩者賤」,咁你見到有人撩,但係究竟邊個最先撩呢?

抽刀斷水 發表於 2023/11/5 21:44

你始終仲係有個概念, 猶太人夾硬在巴勒斯坦建國, 趕走巴勒斯坦原居民, 霸地...

你唔睇既歷史就係以色列未建國前的巴勒斯坦, 由英國人管治, 那時便有猶太人Irgun組織, 反英爭取獨立的事。
說明, 以色列建國前, 早有猶太人在巴勒斯坦居住, 也是原居民, 唔係嚟搶地, 鳩佔雀巢既。

你呢啲知三分歷史, 作埋嗰7分....嚟當史實, 自我麻醉, 自講自爽
你重溫一下#47, #72 .......醒醒㕸 (大昏睡的人更難被叫醒)

B按: 勸你知多少少歷史先好嚟判斷誰是先撩者
陳真係去日本道場踢館, 如果佢係去姦日本人的妻女, 殺日本人啲仔女,擄個日本靚模返山寨, 剝衫巡街...咁都 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 22:08

如果陳真唔係可以以一敵百,佢可能都唔會揀打道場,明知打黎實輸架啦。

咁唔夠打既陳真,可以點樣反抗日本人既欺侮呢?係咪靠祈禱呀?
你唔曉[按],
我就[按]少少俾你睇, 拋磚引[按]。

文中霍先生一大偉論:宇宙有正負能量, 正負相沖, 等如 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 22:30

你呢段個結構:(一)你所理解霍金的說話(二)比喻(三)坑窪與泥丘係存在的

其實你想表達啲咩呢?你想反駁霍金指宇宙萬物係唔存在?你响度打乜鬼稻草人呀?

稻草人論證 - 維基百科,自由的百科全書 (wikipedia.org)
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
如果陳真唔係可以以一敵百,佢可能都唔會揀打道場,明知打黎實輸架啦。

咁唔夠打既陳真,可以點樣 ...
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 23:34

陳真都知即使佢能以一敵百, 都敵不過步鎗子彈架喎
佢係都要去踢館喎

哈馬斯唔知軍力打不過以色列IDF架咩? 仲要去撩?
你呢段個結構:(一)你所理解霍金的說話(二)比喻(三)坑窪與泥丘係存在的

其實你想表達啲咩呢 ...
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 23:41

所以一早話你, 睇你點回, 就知你實在懂幾多
(真係唔多)

B按: 口水卻多
你始終仲係有個概念, 猶太人夾硬在巴勒斯坦建國, 趕走巴勒斯坦原居民, 霸地...

你唔睇既歷史就係以色列 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 23:00

兩邊都係你打我、我打你,都係互指對方係先撩,但最先撩既人咁耐都早已離世啦,時至今日既人民做乜仲要帶住個原罪?

畀你做埋中東歷史學家,精研以色列—巴靳斯坦歷史好未?有助解決問題咩?咁唔掂架感念猶太人既基督徒。
稻草人論證 - 維基百科,自由的百科全書 (wikipedia.org)
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 23:41

通常啲人都係拎啲:「呢啲係乜乜邏輯謬論」.....嚟回應啲佢唔知點反駁既帖
哈馬斯唔知軍力打不過以色列IDF架咩? 仲要去撩?
beebeechan 發表於 2023/11/5 23:43

係咪靠祈禱呀?你未答我喎。
通常啲人都係拎啲:「呢啲係乜乜邏輯謬論」.....嚟回應啲佢唔知點反駁既帖 ...
beebeechan 發表於 2023/11/5 23:47

係喎,對於你既亂噏廿四,真係唔駛咁認真指出你既謬誤。
係咪靠祈禱呀?你未答我喎。
抽刀斷水 發表於 2023/11/5 23:47

祈禱無效都唔等如用「義和團」既方式係正義, 唔會禍國秧民
祈禱無效都唔等如用「義和團」既方式係正義, 唔會禍國秧民
beebeechan 發表於 2023/11/5 23:50

係呀唔等如呀,咁你仲有咩idea呢?

義和團係咪正義,之前都同你討論過,連孫中山都無譴責佢地,你又想做咩道德L呢?
高級模式 | 發新話題
換一個