返回列表 回覆 發帖

[轉載] 想重現耶穌神蹟!牧師秀「水上行走」 慘遭鱷魚分食果腹

負後果就噏嘅啫, 9噏就個個教都係咁, 貴教可能較出色

嗱, 又可以當係讚緊您地啦 ...
沙文 發表於 2019/3/11 22:51

I want  to ......步出  IFC 頂樓, 得㗎喎
只要你知係乜後果, 又肯揹咪得囉

i want to .....納妾.....
唔怕老婆剪咗你咪得囉
咁要令我認為經書講得出做得到先得, 貴教就係不能做到這點
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文 發表於 2019/3/11 23:19

咁你一定好信你老婆會剪你
所以, 你仲未有妾侍
cheaps 就唔少勒
這帖我就是看到一名匿名白痴仔, 溺在網上流料中, 給「無知」吞噬。
https://www.snopes.com/fact-check/p ...
beebeechan 發表於 2019/3/9 22:19

乜嘢都睇唔到,這才是流料。
一個會弄蛇的牧師就說明蛇不敢咬神保佑的人了嗎?
有人信嗎?
見不見有教徒跟著做?
beebeechan 發表於 2019/3/11 06:04

這個白癡「耶捻」就做了。
耶穌也没有為弦耀自己身份特殊做些違反自然的事。
beebeechan 發表於 2019/3/11 06:04

「水上行走」、有病「耶捻」摸下就好、「耶捻」不怕「踐踏蝎子和蛇」、「耶捻」「永遠不見死」、「耶捻」「永不饑渴」都是違反物理的事,這些都是移鼠「神蹟」﹖
沙文 發表於 2019/3/11 23:19

經文就咁講過喎:
因為在你們以前住在這地上的人,做過這一切醜惡的事,玷汙了這地方。
希望這地不因你們而再受到玷污,將你們吐棄,如同吐棄了你們之前的民族。

上主警告猶太人, 話佢地唔聽話, 就好似佢地趕走客納罕人咁, 俾人趕出福地。

歷史上的猶太人, 又真係俾人趕走, 國破, 流離失所近二千年, 
直至1948年先有番笪地可以叫以色列。
每次耶穌做完野都叫當事人唔好去揚㗎喎
beebeechan 發表於 2019/3/11 21:30

移鼠在格拉森人的地方,「趕走」一個被「鬼」附身的人身上的「鬼」,就巴閉咯:
「你回家去,到你的親屬那裏,將主為你所作的、是何等的大事、是怎樣憐憫你,都告訴他們。」《馬可》5:19
移鼠在格拉森人的地方,「趕走」一個被「鬼」附身的人身上的「鬼」,就巴閉咯:
「你回家去,到你的親屬那 ...
旁觀者 發表於 2019/3/11 23:45

你睇經, 就只顧下邊唔理上邊
As he was getting into the boat, the man who had been possessed pleaded to remain with him. But he would not permit him but told him instead, “Go home* to your family and announce to them all that the Lord in his pity has done for you.”

過條友係想跟隨耶穌做宗徒,
耶穌唔揀佢, 叫佢返屋企  英文是 go home, to your family
同屋企人講就夠勒
無叫佢去旺角擺街檔嚟揚
回覆 27# beebeechan

佢又夠話
19:5          海中的水必絕盡 、 河也消沒乾涸 。

我6月去埃及潛水加curise, 到時再影多尐埃及水相, 大家暫時睇網相先

回覆  beebeechan
大家暫時睇網相先

沙文 發表於 2019/3/12 01:00

真係好多妄想
經書仲多啦
Don't know where God is but the Devil is in the details

佢又夠話
19:5          海中的水必絕盡 、 河也消沒乾涸 。

我6月去埃及潛水加curise, 到時 ...

駱駝又叫沙漠之舟,
騎下駱駝都算係 cruise 既

我6月去埃及潛水加curise, 到時 ...

六月係入夏, 天氣酷熱, 係撈師辰嚟,
團費都平啲

揀六月去, 璨氣十足, 土豪氣欠奉矣
我都唔想,但要見證尼羅河5-8月泛濫, 剝天主棚牙。睇下點"河也消沒乾涸 "法
https://en.wikipedia.org/wiki/Flooding_of_the_Nile
我都唔想,但要見證尼羅河5-8月泛濫, 剝天主棚牙。睇下點"河也消沒乾涸 "法
...
沙文 發表於 2019/3/12 03:03

乜經文有指定係在今年乾塘咩?
...
沙文 發表於 2019/3/12 03:03

話說粵語有句話叫「窮人賣屎忽」
窮人賣屎忽,完完全全就是指要賣身做契弟做0被插。

「生仔無屎忽」你壞事做盡,所以上天懲罰你的兒子連做契弟的資格都無,因為沒有被人插的器官。
罵人是契弟已經很惡毒。罵人連做契弟的資格都無,就更惡毒了。

呢啲講緊一個意境, 唔係真係要無屎忽窿呢個實物。

經文是作者在咀咒緊埃及人, 講埋惡毒既說話。
自古以來, 尼羅河水位低唔泛濫出嚟, 埃及民生已經會大受影響,
加下唔止, 仲要乾塘,
慘極咁解而已。

係傳達一個意境, 唔係真要條河乾哂既。

所以, 你特登買張機票去睇吓係咪真乾塘, 係屣咗錢。
唔靈就焗L住話係傳達一個意境, 唔係真要乜乜物物既。
您去文武廟擺檔解籤都揾唔到食
唔靈就焗L住話係傳達一個意境, 唔係真要乜乜物物既。
您去文武廟擺檔解籤都揾唔到食 ...
沙文 發表於 2019/3/12 06:19

文武廟人流少, 擺檔梗係搵唔到食
去車公廟嘛
唔係喎, 旺過教堂grand opening剪彩5丁半好多
高級模式 | 發新話題
換一個