返回列表 回覆 發帖

墨子就兼愛, 墨七就兼撻

點解阿穌條L樣咁緊張教會嘅revenue? e.g. 阿婆捐幾錢, 教會內有咩生意做?

經書雖冇講明, 但亦有蛛絲馬跡一鳞半爪。
其實,佢成日昅實教會錢罌:

8:20 這些話是耶穌在殿裡的庫房、教訓人時所說的.也沒有人拿他、因為他的時候還沒有到。

一路講道,一路乍乍帝帝竄入教會夾萬重地。 若然係正正經經講道, 入庫房做乜L嘢?
點解阿穌條L樣咁緊張教會嘅revenue? e.g. 阿婆捐幾錢, 教會內有咩生意做?

經書雖冇講明, 但亦有蛛絲馬跡一 ...

8:20 這些話是耶穌在殿裡的庫房、教訓人時所說的.也沒有人拿他、因為他的時候還沒有到。

一路講道,一路乍乍帝帝竄入教會夾萬重地。 若然係正正經經講道, 入庫房做乜L嘢?
沙文 發表於 2019/4/10 13:26

狗翕仔去睇睇銀庫殿是甚麼地方先哩,
係『夾萬重地』, 閃人免進㗎咩?!!
貴教賊眉賊眼謀住夾萬成日掛住做賊
5:2        因為你們自己明明曉得、主的日子來到、好像夜間的賊一樣
Don't know where God is but the Devil is in the details
係『夾萬重地』, 閃人免進㗎咩?!!
...
beebeechan 發表於 2019/4/10 20:56

BB仔,「係『夾萬重地』, 閃人免進㗎咩?!!」你爺爺就唔知你講乜,「狗翕仔」應該係你噃。

一路講道,一路乍乍帝帝[quote]

沙文 發表於 2019/4/10 13:26

咁呢個聖殿重地都幾開放俾公眾啵

耶穌可以入,普通人又可以入去聽耶穌講耶穌

對公眾開放,就唔係重地哩。。。。唔需要竄入去
所以很明顯這個古仔係老作咖啦。唔通聯邦儲備局地下金庫open day冇掩雞籠係人都入去行行企企傾兩嘴閒偈
Don't know where God is but the Devil is in the details
所以很明顯這個古仔係老作咖啦。唔通聯邦儲備局地下金庫open day冇掩雞籠係人都入去行行企企傾兩嘴閒偈
...
沙文 發表於 2019/4/11 10:26

咁『冇掩雞籠係人都入去可以行行傾兩嘴閒偈』既地方唔係乜重地嚟囉。
你就嚟公廁都話係金庫
聖殿係公眾地方, (雖然係有禁地, 閒人勿進), 點解無『可以行行傾兩嘴閒偈』既地方?
回覆 7# beebeechan

入去呢個重地傾兩嘴閒偈,又真係神父都做得出。把口仲唔止閒偈
https://cruxnow.com/church-in-the-usa/2018/12/18/california-priest-convicted-of-sexually-assaulting-san-diego-seminarian/
正是
神父講道講上床
耶穌講道入厙房
高級模式 | 發新話題
換一個