返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 禱告見效的 ... 是真的

看了旁觀者轉載 "逆源" 的說話 ...

" 我信過15年基督教,實事求是地說,從來沒有過禱告見效的。 ... "

真的很可悲. 本人做見證是每次禱告都 "見效". 每日如是. 不一定要什麼有什麼, 很可能回應不應該這樣想. 基本上都是有求必應, 中國人想法是非常靈驗.

本人在小時候求太太是怎樣, 怎知最後完全付合 ...
本人想置業, 沒一年就置了 ...
本人想洗禮, 基於本人的想法是不可能, 真的過了教會那關 ...
本人反那教會, 已經反面了, 但跟神說想再去一次. 我在一小時收到回應, 有電話叫我回去, 剛好所有重要人物都不在 ...
... 例子多到你想不到 ... 每日都有 ...

總之有求必應 ... 而我教人說求神什麼事, 那些人都會回頭跟我說收到神的回應 ...

但那人如果已經在返教會就例外了 ... 為何呢? 因為禱告只是說給人聽或是說給自己聽 ... 他得到應得的獎賞了.

如果你在教會又想見什麼是禱告靈驗, 忘記教會所教的, 望向天跟神說一下你想的, 還千萬不要加什麼 "奉主的名求"... 否則你又得到自己的獎賞了 ... 不願意的就不要聽吧!

所有人都可以這樣做, 望向天跟神說一下你想的. 看一下神的回應吧!

--------
註: 不想受教會控制的快離開教會. 在去教會和無神論之間. 本人情願你是無神論. 當然你可以是一個 "只信耶穌的基督徒", 但這樣有可能會被評為異端.
宇宙咁大,其實好大機會有比我們聰明的外星人。
你向神祈禱,神有回應。
大家有冇諗過,呢個回應除咗心理作用外或真神回應外,其實可以在外星人的干預

外星人想搵地球人做宗教實驗,俾你超自然經驗,其實唔出奇。

一日未成功探索宇宙搵到外星人,一日都唔可以全部超自然干預歸晒入神,因為有外星人干預呢個可能。
要重新思考世上最可怕的, 又上一課了 ......
bigmonster 發表於 2019/7/10 01:39

即係你既思考, 好多年都無更新過?

設置到 auto-update 嘛
幾時都係邪不能勝正㗎哩
beebeechan 發表於 2019/7/10 01:17

要重新思考世上最可怕的, 又上一課了 ......
救命 ... 大姐, 求妳放過這個罪人, 求妳的寬恕和憐憫 ... 我罪業深重 ......
bigmonster 發表於 2019/7/10 01:05

幾時都係邪不能勝正㗎哩
救命 ... 大姐, 求妳放過這個罪人, 求妳的寬恕和憐憫 ... 我罪業深重 ......
bigmonster 發表於 2019/7/10 01:05

要悔改, 
我送隻腳 (辵) 俾你。。。。。

你由教會, 變做教會哩
(最好係返耶穌親手建立過個教會)
咁你咪係一時一樣囉 一時係反教會, 一時係反基督宗教 一時係三位一體唔啱, 一時又話三位一體又可能 ...
beebeechan 發表於 2019/7/10 00:58

我認同 ... 正確道理不會一時一樣 ......
bigmonster 發表於 2019/7/10 00:37

咁你咪係一時一樣囉

一時係反教會, 一時係反基督宗教
一時係三位一體唔啱, 一時又話三位一體又可能真
只有一直都係講緊真理既人論點先可持久,唔會講野時不時都上唇咬下唇
beebeechan 發表於 2019/7/10 00:33

我認同 ... 正確道理不會一時一樣 ......
只有一直都係講緊真理既人論點先可持久,
唔會講野時不時都上唇咬下唇
我反基督宗教 ...
bigmonster 發表於 2019/7/9 23:48

不過你又話你信耶穌
你只係反基督教會。

原來
你根本就係嚟口噏噏,
噏完唔知自己噏咗乜
我又唔係同你傳教 係『釋經補習進階』你知哩。 上網都要用電, 計數據流量 ...
beebeechan 發表於 2019/7/9 23:03

我反基督宗教 ...
不想妳成為 "金錢的奴隸", 我講耶穌通常都免費 ......
bigmonster 發表於 2019/7/9 22:54

我又唔係同你傳教
係『釋經補習進階』
你知哩。 上網都要用電, 計數據流量
教人要收費㗎喎 你入咗錢去我戶口先 paypal , 定係 alipay?
beebeechan 發表於 2019/7/9 22:39

不想妳成為 "金錢的奴隸", 我講耶穌通常都免費 ......
妳唔好講講下走左去填問卷 ... 郁手啦 ........
bigmonster 發表於 2019/7/9 22:35

教人要收費㗎喎
你入咗錢去我戶口先 paypal , 定係 alipay?

唔知你有無發覺 ....
beebeechan 發表於 2019/7/9 22:26

妳唔好講講下走左去填問卷 ... 郁手啦 ........
我讀書少, 講解一下啦 ...
bigmonster 發表於 2019/7/9 22:01

唔知你有無發覺, 你

[*]講正經野時無料
    [*]講鹹野唔鹹
    [*]吹水無泡
有少少反抗,「 唔要。。。唔制。。。。。。不要。。。。」(情趣都好啲) ...
beebeechan 發表於 2019/7/9 22:06

做唔到, 要跟足指示 ... 妳郁手啦 ... 最好右面先 ......
真係唔明 .... 我準確好 ... 妳郁手啦 .... 我唔會反抗 .... 我自願嫁 ....
bigmonster 發表於 2019/7/9 22:04

有少少反抗,「 唔要。。。唔制。。。。。。不要。。。。」
(情趣都好啲, 能使對手根硬)

好似你咁, 一條死魚。。。。。無癮
不過, 血壓高就送腎病, 呢樣就唔好勒
beebeechan 發表於 2019/7/9 22:01

真係唔明 .... 我準備好 ... 妳郁手啦 .... 我唔會反抗 .... 我自願嫁 ....
高級模式 | 發新話題
換一個