不過, 新聞片就睇到陳執事講野唔啱聽, 就俾人圍, 俾人兇, 
俾人郁手郁腳, 有肢體上的粗暴衝撞
口中喊要爭取民主的那班人, 就變成了最不民主的一群。
私人地方, 警員不可進入?
係曱甴先會諗到既邏輯?
去查查法例點寫先哩!

講到商埸, 屋邨, 教堂都係領事館咁?
見血, 係人都唔想
不過, 警察呢鎗開得好吖。。。
等班廢青咪以為警察係唔會開鎗, 只會用棍, 噴膠, 水鎗, 布袋。。刀鎗不入?
過往的忍讓, 變了縱壞了班年青人囉。。。(腦袋特小的那批)

今日既校長, 講師, 只要發表唔啱聽聲明,
就會俾人圍, 俾人兇。

主任司譯都未必係在自由言論下發表聲明既
講得唔啱聽, 間教堂聽日就被打爛哂都似
有辦你睇:

所以S&W .38 都有用過天主。U$700左右, hand gun之中算係好cheap
沙文 發表於 2019/11/12 22:12

呢枝賣幾多$$$$?

只用嚟射膠彈既會唔會平啲?
果枝都唔係tactical shotgun. 係平尐。應該5舊水有找。不如齋靠天主唔L駛錢添啦孤寒度。 ...
沙文 發表於 2019/11/12 23:53

無$$$唔緊要, 
粗粗地, 都用住先哩
警闖教會追捕 天眼見鎚仔放入被捕者背囊 聖十字架堂促「知所進退」 
撰文: 眾新聞記者 | 發佈日期: 13.1 ...
抽刀斷水 發表於 2019/11/13 11:05

睇片都可以無真相,
唔用腦, 就只係睇到作標題既人想你構思到的圖畫.

防暴警察套裝備已經夠哂重哩, 幾十磅, 又跑又追,
仲有位擺定啲鎚仔(你估係發佈膠咩)係身,留番嚟放人被捕者背囊砌生豬肉?

無常理既人, 上網無益
冇$$$都可以等運到
1Sa 5:9        運到之後、耶和華的手攻擊那城、使那城的人大大驚慌.無論大小都生痔瘡。 ...
沙文 發表於 2019/11/13 09:35

你既「等運到」, 與 1Sa 5:9        既「運到」, 唔同意思㗎啵

會唔會你又係做咗小便炒飯呢個笑話嚟?
警闖教會追捕 天眼見鎚仔放入被捕者背囊 聖十字架堂促「知所進退」 
撰文: 眾新聞記者 | 發佈日期: 13.1 ...

係囉, 『裝修』仔, 點可以無鎚仔
https://www.hkcnews.com/article/24784/聖十字架堂-西灣河-防暴警察-24784/警闖教會追捕-天眼見鎚仔放入被捕者背囊-聖十字架堂促「知所進退」-

條片就睇到當時一班曱甴在狂奔, (乜入教堂祈禱都要狂奔既? 驚無位咩? )
不到兩秒, 防暴警察又狂奔進入鏡頭,
明顯是一班人在逃, 一班人在追.

教堂無能力阻檔犯罪者進入教堂,
卻要有能力去阻差人拉犯?
私人地方, 不便進入? (隨非犯咗法先呀?)

係咪他日教堂有事, 求警協助,
警察可以話: 這是私人地方, 不便進入, 等我向法庭申請咗批准先咁呀?
聖堂譴責警隊在過程中不恰當使用過份武力,

唔知警察點樣「使用過份武力」呢?
(警察拉人就是必唱出來的口璜? 例牌配詞?)

https://www.hkcnews.com/article/24784/聖十字架堂-西灣河-防暴警察-24784/警闖教會追捕-天眼見鎚仔放入被捕者背囊-聖十字架堂促「知所進退」-

就條片所見, 警察無打班人啵,
只係按在地上, 上手扣, 帶走(連同在埸証物)
係好正常既拘捕嚟之喎。
你睇到邊到係過份咗既武力呢?

唔通要舖紅地毡, 由靚女警花搭住班曱甴仔既手臂上警車?
片中班人, 剛在西灣河搞完破壞,
衝入間教堂到, 
唔俾係想去砸毀教堂㗎?
警察衝埋入去, 唔俾係保護教堂㗎咩?

即係有人在街上舞把利刀, 
差人都唔可以制止, 
要等佢斬咗人, 証實咗係犯法先拉得㗎?
敦請警方「知所進退,尊重法治」
抽刀斷水 發表於 2019/11/14 20:48

警察拉咗犯法既人,正係「知所進退,尊重法治」
上主保佑咗哩
咪放長雙眼睇下可以保幾耐囉。
抽刀斷水 發表於 2019/11/15 20:36

真係要用雙眼㗎,
依家班廢青曱甴, 只用一隻眼睇野, 用半邊腦諗野
高級模式 | 發新話題
換一個