返回列表 回覆 發帖

天主保佑都冇L用

不過, 新聞片就睇到陳執事講野唔啱聽, 就俾人圍, 俾人兇, 
俾人郁手郁腳, 有肢體上的粗暴衝撞
口中喊要爭取民主的那班人, 就變成了最不民主的一群。
私人地方, 警員不可進入?
係曱甴先會諗到既邏輯?
去查查法例點寫先哩!

講到商埸, 屋邨, 教堂都係領事館咁?
見血, 係人都唔想
不過, 警察呢鎗開得好吖。。。
等班廢青咪以為警察係唔會開鎗, 只會用棍, 噴膠, 水鎗, 布袋。。刀鎗不入?
過往的忍讓, 變了縱壞了班年青人囉。。。(腦袋特小的那批)

今日既校長, 講師, 只要發表唔啱聽聲明,
就會俾人圍, 俾人兇。

主任司譯都未必係在自由言論下發表聲明既
講得唔啱聽, 間教堂聽日就被打爛哂都似
有辦你睇:

所以S&W .38 都有用過天主。U$700左右, hand gun之中算係好cheap
沙文 發表於 2019/11/12 22:12

呢枝賣幾多$$$$?

只用嚟射膠彈既會唔會平啲?
果枝都唔係tactical shotgun. 係平尐。應該5舊水有找。不如齋靠天主唔L駛錢添啦孤寒度。 ...
沙文 發表於 2019/11/12 23:53

無$$$唔緊要, 
粗粗地, 都用住先哩
警闖教會追捕 天眼見鎚仔放入被捕者背囊 聖十字架堂促「知所進退」 
撰文: 眾新聞記者 | 發佈日期: 13.1 ...
抽刀斷水 發表於 2019/11/13 11:05

睇片都可以無真相,
唔用腦, 就只係睇到作標題既人想你構思到的圖畫.

防暴警察套裝備已經夠哂重哩, 幾十磅, 又跑又追,
仲有位擺定啲鎚仔(你估係發佈膠咩)係身,留番嚟放人被捕者背囊砌生豬肉?

無常理既人, 上網無益
冇$$$都可以等運到
1Sa 5:9        運到之後、耶和華的手攻擊那城、使那城的人大大驚慌.無論大小都生痔瘡。 ...
沙文 發表於 2019/11/13 09:35

你既「等運到」, 與 1Sa 5:9        既「運到」, 唔同意思㗎啵

會唔會你又係做咗小便炒飯呢個笑話嚟?
警闖教會追捕 天眼見鎚仔放入被捕者背囊 聖十字架堂促「知所進退」 
撰文: 眾新聞記者 | 發佈日期: 13.1 ...

係囉, 『裝修』仔, 點可以無鎚仔
https://www.hkcnews.com/article/24784/聖十字架堂-西灣河-防暴警察-24784/警闖教會追捕-天眼見鎚仔放入被捕者背囊-聖十字架堂促「知所進退」-

條片就睇到當時一班曱甴在狂奔, (乜入教堂祈禱都要狂奔既? 驚無位咩? )
不到兩秒, 防暴警察又狂奔進入鏡頭,
明顯是一班人在逃, 一班人在追.

教堂無能力阻檔犯罪者進入教堂,
卻要有能力去阻差人拉犯?
私人地方, 不便進入? (隨非犯咗法先呀?)

係咪他日教堂有事, 求警協助,
警察可以話: 這是私人地方, 不便進入, 等我向法庭申請咗批准先咁呀?
聖堂譴責警隊在過程中不恰當使用過份武力,

唔知警察點樣「使用過份武力」呢?
(警察拉人就是必唱出來的口璜? 例牌配詞?)

https://www.hkcnews.com/article/24784/聖十字架堂-西灣河-防暴警察-24784/警闖教會追捕-天眼見鎚仔放入被捕者背囊-聖十字架堂促「知所進退」-

就條片所見, 警察無打班人啵,
只係按在地上, 上手扣, 帶走(連同在埸証物)
係好正常既拘捕嚟之喎。
你睇到邊到係過份咗既武力呢?

唔通要舖紅地毡, 由靚女警花搭住班曱甴仔既手臂上警車?
片中班人, 剛在西灣河搞完破壞,
衝入間教堂到, 
唔俾係想去砸毀教堂㗎?
警察衝埋入去, 唔俾係保護教堂㗎咩?

即係有人在街上舞把利刀, 
差人都唔可以制止, 
要等佢斬咗人, 証實咗係犯法先拉得㗎?
敦請警方「知所進退,尊重法治」
抽刀斷水 發表於 2019/11/14 20:48

警察拉咗犯法既人,正係「知所進退,尊重法治」
上主保佑咗哩
咪放長雙眼睇下可以保幾耐囉。
抽刀斷水 發表於 2019/11/15 20:36

真係要用雙眼㗎,
依家班廢青曱甴, 只用一隻眼睇野, 用半邊腦諗野
高級模式 | 發新話題
換一個