末世真先知逃出魔幻

此處有位版友逃出魔幻經常教訓我吔" 其實您條契弟咁L樣做, 聖經一早講L咗"

初時對於佢咁深邃嘅啟迪, 我並冇慧根領悟。直至琴日我用tablet睇緊news, 我老婆嫌暖氣太勁, 開窗吹下。

一陣朔九寒風捲簾而入, 掀開咗她長年放在牀頭聖經, 剛好翻到這頁:
我是用水給你們施洗、叫你們悔改.但那在我以後來的、能力比我更大、我就是給他提鞋、也不配.他要用聖靈與火給你們施洗。

我先前順手將tablet放在聖經旁 一同新聞對照, 我若醍醐灌顶豁然貫通。
https://times.hinet.net/news/22684328

這個聖誕, 我有乜L嘢辦法唔送這個字畀您做禮物? 請笑纳
佢並冇逃出魔幻,而係一頭舂入個屎桶。
此處有位版友逃出魔幻經常教訓我吔" 其實您條契弟咁L樣做, 聖經一早講L咗"

初時對於佢咁深邃嘅啟迪, 我並 ...
沙文 2019/12/7 09:00 提交


呢啲咁九唔搭八既聯想,
同不啲基基話「船」係一舟八口,
係方舟傳說影響中國文化一樣咁膠。
唔係嚇您, 真係8口, 不多不少,不生不滅,不垢不浄,不增不減

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
de omnibus dubitandum
高級模式 | 發新話題
B Color Image Link Quote Code Smilies
換一個