返回列表 回覆 發帖

關於基督教靈恩派的心靈操控 "mind control" 的手段

其實不算太多, 所有經歷已簡單打了出來了, 只係很多怪事連連, 亦可能是教會的心理招數之類, 不然怎樣拉人返教會及心靈上控制, 如真的要指証他們, 必需要滲入他們當中得到証據~
怪事例如 : 無中生有, 孤立, 偷錄人音(當年當面被我識破), 仲有陷害人時又要特登比你聽到之類(此人已婚,係我以前一名衰格假朋友的老婆嚟) 正一八婆嚟~! 我連佢全名叫乜都唔記得, 亦完全唔熟~ 而家係度爆一爆料~以其人之道還以其人心身~ 死八婆去死啦~ DLLMCH~! 呼~ D~L~L~M~!
哎喲~ sorry~ 我唔應該咁粗俗咁鬥嚟類人~ 我應該咁講~ 小姐~我鄭重咁對你講~我~幹~妳~娘~ 幹妳娘都嫌臭~
更正 : 我打錯字, 唔係鬥,係鬧, 啊~! 唔係~ 係祝福先啱~
PS: 這教會靠器材,人脈監控會友的, 2002年時我已察覺到, 而且又要比我撞破, 一忍再忍,被需了無數次, 2007年 ...
Guest from 219.73.56.x 發表於 2021/1/27 17:37
首先抱歉因为年尾赶货因此今天才能将兄贴再发见敬请原谅谢谢兄

https://699pic.com/dongtu/duibuqi.html
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
PS: 這教會靠器材,人脈監控會友的, 2002年時我已察覺到, 而且又要比我撞破, 一忍再忍,被需了無數次, 2007年 ...
Guest from 219.73.56.x 發表於 2021/1/27 17:37
请问兄

感不感到這教會

【例如;;;;;;;;;厕】
?谢谢兄
实例;;;;;;;;;
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14001&extra=page%3D1

【谢谢抽刀断水兄】
【本報訊】網絡遊戲界紅人甄偉業(圖)以拍片為由,先後邀請四名女教友到其影樓戴VR虛擬眼罩,其間趁機拉扯女方衣服,
又用手機偷拍女方裙底及胸部。他昨承認四項非禮罪,求情指因妻子兩度流產而不能生育,性生活受影響才拍片用作自慰。裁判官明言無可避免判監,將被告還柙至下月15日,待索閱其報告後始判刑。
怪事例如 : 無中生有, 孤立, 偷錄人音(當年當面被我識破), 仲有陷害人時又要特登比你聽到之類(此人已婚,係我以前一名衰格假朋友的老婆嚟) 正一八婆嚟~! 我連佢全名叫乜都唔記得, 亦完全唔熟~ 而家係度爆一爆料~以其人之道還以其人心身~ 死八婆去死啦~ DLLMCH~! 呼~ D~L~L~M~!
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
講多都晒氣~ 近期無意中見到, 佢哋又叫人奉獻,目標300萬喎~又嚟料喇~ (請自行上佢哋facebook page 瀏覽), 佢哋個主任牧師以前成日話要建堂啊~ 乜嘢戲院教會啊之類, 其實都係學外國某啲靈恩教會個套, 目的? 錢掛~

我就真係唔撚驚佢哋喇~ 親身經歷N年前個主任牧師發錢寒到惡言相向, 仲有一件事例比我家人見到,搞到我家人都話佢哋發錢寒....我當時仲為嚟間"基督教公司"(sorry ah~ 可否稱你們為基督教公司 ?) on9 到同同家人嘈... 其實嚟間嘢都係離不開 "成功神學", "壞鬼神學" 等等, 撐佢哋嘅人都係離不開佢哋嘅人及洗晒腦嘅信徒, 佢隻狗呀又或獅子啊, 又或~~~~~~有利益關系嘅集團及人, 個主任牧師識啲咩人鬼知~ 間接做啲乜鬼知? 天曉得~   你以前點樣兇人, 仲有有啲人點假法點對人, 我講一講又如何~? 教會的真相就是我記憶的全部~ 講得太多添又~ 我會學習好好放下的~嗯~
仲有一樣嘢想講下 佢哋比人講中晒要害, 會係知人底細下而暗地裡姓賴及將責任推御責任落人度又或無中生有及以片面之詞之類賴人家庭父母之類,  嚟類都係慣常手法, 以及拉人返教會,傳褔音,叫人決志,以及講道等等...都有好多花招, 嚟類手法係某些人及基督徒之類慣常招數, 其實只要上網查閱, 亦會搵到好多佢哋常用招數及共通點, 嚟類招數各信徒及非信徒及世人亦要提防~
講多都晒氣~ 近期無意中見到, 佢哋又叫人奉獻,目標300萬喎~又嚟料喇~ (請自行上佢哋facebook page 瀏覽),  ...
Guest from 112.118.154.x 發表於 2021/3/2 21:11
首先祝兄

身体健康

出入平安

驾驶吉利

大吉大利
恭喜发财_电影_高清1080P在线观看平台_腾讯视频v.qq.com › cover

· 轉為繁體網頁

1:31:07

不过其中《小生怕怕》、《少爷威威》、《恭喜发财》也算得上当时优秀的喜剧作品,而且对于在乐坛上作全力冲刺的谭咏麟来说,能 ...2016年8月31日
講多都晒氣~ 近期無意中見到, 佢哋又叫人奉獻,目標300萬喎~又嚟料喇~ (請自行上佢哋facebook page 瀏覽),
...
, 仲有一件事例比我家人見到,搞到我家人都話佢哋發錢寒....
Guest from 112.118.154.x 發表於 2021/3/2 21:11
请问兄什么事谢谢
講多都晒氣~ 近期無意中見到, 佢哋又叫人奉獻,目標300萬喎~又嚟料喇~ (請自行上佢哋facebook page 瀏覽),
...
"(sorry ah~ 可否稱你們為基督教公司 ?)

当然可以

是其是,事其是,侍其是

非其非,飞其非,

CALL A SPADE A SPADE

兄只不过是实事求是

谢谢
...
你以前點樣兇人, 仲有有啲人點假法點對人, 我講一講又如何~?
请指教

谢谢兄
仲有一樣嘢想講下 佢哋比人講中晒要害, 會係知人底細下而暗地裡姓賴及將責任推御責任落人度又或無中生有及
...
仲有一樣嘢想講下 佢哋比人講中晒要害, 會係知人底細下而暗地裡姓賴及將責任推御責任落人度又或無中生有及以片面之詞之類賴人家庭父母之類,  嚟類都係慣常手法, 以及拉人返教會,傳褔音,叫人決志,以及講道等等...都有好多花招, 嚟類手法係某些人及基督徒之類慣常招數, 其實只要上網查閱, 亦會搵到好多佢哋常用招數及共通點, 嚟類招數各信徒及非信徒及世人亦要提防~
Guest from 218.102.217.x 發表於 2021/3/2 21:44

诚如離教者之家的旁观者爷爷常常常言道
;;;;;;;;;
基督教【包括天主教】=== 老千集团

谢谢你发发发
...
講得太多添又~ 我會學習好好放下的~嗯~
同意兄,那么建议兄完完全全放下【忘记吧】

无论如何谢谢兄大驾光临
反正都係喇~ 遲啲非必要時我會公開一啲人嘅名單,包括要小心嘅人,八婆,以及一啲手法, 比他人預防及借鏡, 就算有大把人幫佢哋, 世上大把佢哋嘅人我都唔驚~
以及其派系, 一些人的去向及教會的分支等等~
回覆 12# Guest from 119.236.11.x

不斷叫你帶新人返教會, 著重人數增長及壙建教會及奉獻要留意

这是所有教会都在做的事
回覆  Guest from 119.236.11.x

不斷叫你帶新人返教會, 著重人數增長及壙建教會及奉獻要留意

这是 ...
holy 發表於 2021/5/23 10:02

早已上岸和養尊處優的天主教聲稱不會這樣的呢。
反正都係喇~ 遲啲非必要時我會公開一啲人嘅名單,包括要小心嘅人,八婆,以及一啲手法, 比他人預防及借鏡, 就算有大把人幫佢哋, 世上大把佢哋嘅人我都唔驚~
Guest from 112.119.243.x 發表於 2021/5/20 16:27
建议兄莫莫莫。
因可铸错错错【泄露行踪】{:1_445:}
Guest from 112.119.243.x 發表於 2021/5/20 16:27
抱歉建议兄要驚。
基督教弄虚作假作恶多端作威作福狐假虎威狗仗人势欺善怕恶已超2000年。

建议兄忍。

忍一时之气,
免百步之忧。
高級模式 | 發新話題
換一個