返回列表 回覆 發帖

「轉載」烏合麒麟漫画家

「轉載」这位烏合麒麟,功力非常深厚。如果是一個年青人,那麼他真是一個天才。
他將西方一神教那種自大傲慢,心理不平衡,血腥殘暴和非常重要的一項,就是扭曲真相,透过他的筆觸鲜活地表露無遺。
用色大膽,構圖雕琢,角度凌厲,更重要的,是每一幅繪圖背後,都有深刻的思考,每一個影像,都傳遞非常豐富的訊息。這個真的不知是何方高人,非常厲害。

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
其實一神教都幾好,同貴國嘅定於一尊體制都係一脈相承,互相輝映。

Don't know where God is but the Devil is in the details

又係,習大大應該虛心不耻下問一神國腫桶,
學下人地一神教民主國家的抗疫不専制,自由民主不帶口罩和不强制檢疫。
人民自由民主地揸槍上街與警察互片互殺!

自由民主國一神保佑之下今天又自由死了27.3萬 in god they trust 的自由人民,
繼續民主,繼續自由互片萬歲!god bless

大選雖已是舊聞,但撕裂係仍然進行中 ing......

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
廿幾萬係all time accumulated ,唔係“今天又”。在這方面,60年前貴國都已經世界第二(又係世界第二,係咪二奶仔命),零頭都唔止。
Don't know where God is but the Devil is in the details
廿幾萬係all time accumulated ,唔係“今天又”。在這方面,60年前貴國都已經世界第二(又係世界第二,係 ...
沙文 發表於 2020/12/3 11:00

貴國?咦,乜你原來不是中國種族血裔的人?
貴國是…?越南?棉?寮?馬來?

中文寫得咁好?失敬!

.
種族血裔同國籍唔同嘅。唔信您睇下貴國國籍法。
廿幾萬係all time accumulated ,唔係“今天又”。在這方面,60年前貴國都已經世界第二(又係世界第二,係 ...
沙文 發表於 2020/12/3 11:00

筆誤,應該寫“今天又升至”,多謝沙文兄指正!

吾之「貴國」60年前的確係死得人多,餓死的,清算的,已經係冇辦法改變的悲慘事實。
60年前西方發達國家已經開始向第二次現代化過渡,而中國才剛剛起步,拿手唔成勢!
所謂萬事起頭難,又遇上三年自然災害;一班蠢貨的所謂無產階級文化大革命,更加上天災人禍,雪上加霜。
國弱又被人欺,全國除了無休無止的階級鬥爭還有什麼?批完這個批那個。 (聽了不少父老輩的故事)
整個中華民族60年前不但大倒退,而且是一班廢中國人欺負自己中國人。咁似今天的香港?

不過好彩,中國人係一個越壓越強的民族,今日的中國同60年前唔同啦!
自己中國人要睇好自己的中國,特別是海外的華僑,絕對不能睇低和出賣自己中國。
父老輩教落:揸一百個外國藉,在外國人眼中,你都是中國人,除非你改容換皮膚換埋血,又或者娶外國女人,下一代再與白種人通婚,通多幾代咪變曬白種人囉,到時十份之一的中國血裔都溝到冇埋,保證變白種人啦!

如果係越棉寮裔都唔好得過中國人幾多既,一樣係被外國人歧視的種裔來的!

我唔明點解咁多中國人只因為一個60年代的共產黨就咁鬼憎恨自己的中國(唔通唔記得照鏡望下自己個中國貓樣)?
我袓父一樣係文化大革命的受害者,家產被清算唔在講,一樣捱到好慘,應該係最憎中國先至啱!
但又唔係啵?点解呢?因為父袓係有學識的人,非常理性開明,一早已經教落,政權唔好係一件事,但自己是中國人又另外一件事,去到天涯海角都係中國裔中國人,呢個係永遠不能改變的事實!所以祖訓不敢違,愛國是必須的!

有國可以愛者必「貴」,無國可以愛者必「賤」!
中國人不尊重自己民族和國家,唔通睇見外國人叫中國人“猪”,捐外國人褲囊底會特別覺得開心啲?
(反中國嗰啲人咁似前60年代啲一脚牛屎文化大革命班蠢人,光嗌口號,天天三反五反中國的白痴咁嘅?)

中國捱到今日可以國富民強係靠很多愛國的人的貢獻,絕對不是靠去殖民人地,蝦蝦霸霸去搶番黎既,如果係中國人會覺得驕傲,當然,如果恥於做中國人就一定好唔開心啦,例如哈佛,基督教徒魔幻之流!

一個60年代的世界第二的死得人多,已經係60年前的事!
但60年後的今天仍然死得人多就是治國不當,已經退步退到大西洋了,不是嗎?
60年後文明的今天仍然退步死得人多的國家沒有什麼值得誇口的,不是嗎?

.

.

父老輩教落:揸一百個外國藉,在外國人眼中,你都是中國人
leefeng 發表於 2020/12/2 21:06

您自己形住啫。若果您唔識中文, 父老輩就教唔到您。
佢地口中嘅"外國", 其實係my country.

不過我其實直至1949.9.30仍然都幾鍾意貴國嘅

不過我其實 ...
沙文 發表於 2020/12/3 13:32

中文嘛,一定要讀既!
今日唔識中文好蝕底!

1949.9.30?係咩?應該點稱呼你?叫你做沙文老公公?

.

不過我其實 ...

my country 係租屋住啫!始终唔係自己地頭黎!

.

不過我其實 ...

錢學森夠係美國my country啦,咪一樣返回中國出力!why?

.
唔係自己地頭就早尐躪屍啦。
唔識中文都唔蝕得去邊嘅,犬子又夠唔識
錢學森夠係美國my country啦,咪一樣返回中國出力!why?

因為要研究畝產唔知幾多萬擔如何合乎科學

.
leefeng 發表於 2020/12/2 21:50
回覆 9# leefeng
點知都ok啦。貴國4000年歷史,我都鍾意咗95%,算係咁咖啦。
唔係自己地頭就早尐躪屍啦。
唔識中文都唔蝕得去邊嘅,犬子又夠唔識
沙文 發表於 2020/12/3 13:51

係囉,同香港黑暴一樣,唔like中國就早尐躪屍啦,死係香港生人霸死地做乜啫?阻住個地球轉!

蝦,諗諗下,你既idea唔錯,等我番香港買番層樓,my country 2間留番黎收租,一於躪番中國的香港

.
回覆  leefeng
點知都ok啦。貴國4000年歷史,我都鍾意咗95%,算係咁咖啦。
沙文 發表於 2020/12/3 14:00

係5000年,你少讀書,我唔怪你!

.
我都encourage您咁樣做,如果能力許可,唔好買咁少。
我都encourage您咁樣做,如果能力許可,唔好買咁少。
沙文 發表於 2020/12/3 14:06

普通人啫,買一層細細地踎住先,遟啲賣鬼咗,直接去埋江蘇上海哩!
中國依家比my country更先進,更現代化,my country有排未追得上!

我在中國行夜街冇有怕,my country就怕被人劏啦!

.
回覆 16# leefeng
梗係冇咁耐啦,4000都講多咗。您半桶水又畀人呃。
回覆  leefeng
梗係冇咁耐啦,4000都講多咗。您半桶水又畀人呃。
沙文 發表於 2020/12/3 14:22

你話4000咪4000囉,抝都無謂,
吾之美食 汝之鴆毒,
你肯定從來冇去過中國定啦!驚成咁?

.
高級模式 | 發新話題
換一個