返回列表 回覆 發帖

其實,離咗教都冇用

就算您移咗民,都仍然係中國人,呢世都改變唔到。移唔移民根本冇分別,不如慳番機票(或高鉄)。
咁,就算您離咗教,都仍然係基督徒,咁離黎做乜L嘢呢?不如慳番啖氣。
就算您移咗民,都仍然係中國人,呢世都改變唔到。移唔移民根本冇分別,不如慳番機票(或高鉄)。
咁,就算您 ...
沙文 發表於 2021/1/29 10:36

中國人個個都是從中國娘親的胎裡來,精卵骨血肉都是中國貨,呢世都改變唔到。
乜原來入耶穌教係從耶穌老娘的子宮入的?如果自認是的人,離教當然冇效!

咁既智商又缩了一縮?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
移咗民既中國人,唔會再叫做中國人,會被稱為華人、海外華僑。

離咗教既教徒,唔會再叫做基督徒,會被稱為離教者、前教徒。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
有些人係都要叫移咗民嘅華人做中國人嘛。
阿媽大肚時受洗,一洗兩命,精卵都受埋洗,呢世都改變唔到。所以同中國人移民原理一樣,離唔到教。至於自已受洗, 亦係任何已發生嘅事不可逆轉, 法律上有得离婚, 亦有得唔做中国人,連申請都唔駛: (第9條)http://www.npc.gov.cn/wxzl/gongbao/2000-12/11/content_5004393.htm

但冇一样lawful process叫做"離教"喎。話離教嘅人只不过自己claim. 連宣誓都欠奉。並無authorities認證離教

譬如女人做雞,雖然埋街飲井水,但係三姑六婆都會指指點點,咪睇佢而家身光頸靚,以前做雞咖咋。好似而家移咗民,都係有尐8婆話您係中國人咁。
Don't know where God is but the Devil is in the details
譬如女人做雞,雖然埋街飲井水,但係三姑六婆都會指指點點,咪睇佢而家身光頸靚,以前做雞咖咋。好似而家移咗民,都係有尐8婆話您係中國人咁。
沙文 發表於 2021/1/31 07:23

咦?點解你對女人做雞既野咁熟嘅?唔通……
嘩,乜你移咗民就唔係雞啦咩?
你一日為雞,終生都是雞呀!話之你飲井水定坑渠水啦傻仔喂!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

點樣抝都一樣走唔甩乜野叫做中華人民共和國:中華,中華人,華人,中華人民,中華人民國,中國,中國人!
永冇得走雞,一次做雞,一生是雞!
原理同耶穌故事係一樣既,耶穌老母究竟真實歷史係做過乜…奚..鳥呢,才會生件作踐老母:hey, woman 的不孝子耶穌出黎呢?
既然你咁老實寫埋出黎,自己論断自己啦!

.
阿媽大肚時受洗,一洗兩命,精卵都受埋洗,呢世都改變唔到。所以 ...

阿媽大肚時受洗,一洗兩命,精卵都受埋洗,呢世都改變唔到。
阿媽大肚時係中國種,一種兩命,精卵DNA都係中國種,呢世都改變唔到。

受洗點同你同你老媽子一種兩命吖,教可以不信,唔通老媽子你都想唔認咁不孝?
又想學耶穌喝你老母:喂,老野! ?
不過又係嘅,信了耶穌冇了祖宗父母的【種】觀念,的確可以打老人家,什至打埋老豆老母添,基督教徒不嬲都做慣做熟架啦>呢d衰野,對不?

.
但冇一样lawful process叫做"離教"喎。話離教嘅人只不过自己claim. 連宣誓都欠奉。並無authorities認證離教

係囉,離教真係話咁容易,只不過自己claim就OK. 連宣誓都欠奉。並無authorities認證離教!
但唔認係中國種的DNA,首先要削骨還父,削肉還母,放曬d血,打碎曬的中國基因DNA既內臓,
Final Step係投過胎啦!

.

嗱嗱嗱,我有諗過本網就做呢個authority架,其實寫得篇離教見證刊出在本網,就已經係離教者,因為寫離教見證係有離教呢個前題,而刊登又要經網主核實,如果佢又信返教,網主就會將篇見證下架。當然,如果頒張cert畀離教者,就更有身份認同啦。
嗱嗱嗱,我有諗過本網就做呢個authority架,其實寫得篇離教見證刊出在本網,就已經係離教者,因為寫 ...
抽刀斷水 發表於 2021/1/31 22:52

基督教興浸洗, 係水到拮番上嚟代表乾乾淨淨, 洗盡鉛華....

咁離教, 係咪要還原....., 抵消咗個洗
浸落個糞池到......回到世俗咁既意思呢
回覆 10# beebeechan

非也。既然浸洗係洗濕個頭,離教就梗係用風筒吹返個靚髮型啦:

基督教興浸洗, 係水到拮番上嚟代表乾乾淨淨, 洗盡鉛華....

咁離教, 係咪要還原....., 抵消咗個洗 ...
beebeechan 發表於 2021/1/31 23:40

小綿羊浸洗完乾乾淨淨,方便两隻大色狼性侵!

回覆 9# 抽刀斷水
諗過但冇做,邊個承認您authority啫?
即係譬如咁,網友為了前途飛黃騰達,番大6申請入黨。
interview時,大人話:您嘅馬恩列毛習theory考得幾局高分,但係,我哋收到沙文提供密報,您受洗信耶穌喎!
「我離咗教啦」
「哦,離咗教就no  problem,您拎張離教證明等我印張Xerox copy入file. 交黨費咁就掂矣。」
「我……我冇正式離教cert.離教者之家issued得唔得呀?」
「What the  fxxx is離教者之家?」
係_一個website,嗱您打exchristianian.hk....

入唔到喎。
大人您番牆啦!
大膽!竟敢叫本官做埋尐犯法嘢!您番受洗教會攞封離教證明書啦。

請問本網點樣支持這一位離教者呢?
咁,就算您 ...
其實,離咗教都冇

谢谢老大沙文 發表於 2021/1/29 10:36

其實,信咗教都无神
tag,;;;;;;;;;
#无神
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
回覆  抽刀斷水
即係譬如咁,網友為了前途飛黃騰達,番大6申請入黨
...
「What the  fxxx is離教者之家?」
沙文 發表於 2021/2/2 06:15
国内可能已有大人识離教者之家。

谢谢老大。
回覆  beebeechan

非也。既然浸洗係洗濕個頭,離教就梗係用風筒吹返個靚髮型啦:

...
抽刀斷水 發表於 2021/2/1 20:40

長髮靚女, 又會日日洗頭㗎喎
你唔俾佢洗, 佢唔肯過你
回覆  抽刀斷水
即係譬如咁,網友為了前途飛黃騰達,番大6申請入黨 ...
沙文 發表於 2021/2/2 06:15

好好,立即做咗了:
https://exchristian.hk/home/article/show/4
好好,立即做咗了:
抽刀斷水 發表於 2021/2/2 23:17

不論曾否受洗/浸

未洗, 未浸, 何來有教可離?

未結婚, 只是一夜情, 友誼波, 同居, .......  怎會有離婚

有個錫紙蓋章...同埋有兩人以上既簽名......高級啲㗎
(收得人一舊水......你都要交番少少良心出嚟)
好好,立即做咗了:
抽刀斷水 發表於 2021/2/2 23:17

有什麼需要改或寫漏了?請大家幫忙賜教補充!

《珍愛生命、遠離毒品耶穌基督教》

離教好!離教妙!離教好到呱呱叫!
慳錢。慳時間。保護家人老婆子女免被性侵強姦。不做信奉外族邪教的奴才奴隸。不為基督教做打手做賣國賊。不入基督教十字軍欺壓他人。中國人永不信任何的外族妖魔耶穌邪教。

脫離耶穌基督教回復正常人生,恢復正能量思維,做一個堂堂正正的正常人!

《珍爱生命、远离毒品耶稣基督教》

离教好!离教妙!离教好到呱呱叫!
省钱。省时间。保护家人老婆子女免被性侵强奸。不做信奉外族邪教的奴才奴隶。不为基督教做打手做卖国贼。不入基督教十字军欺压他人。中国人永不信任何的外族妖魔耶稣邪教。

脱离耶稣基督教回复正常人生,恢复正能量思维,做一个堂堂正正的正常人!

高級模式 | 發新話題
換一個