返回列表 回覆 發帖

無辜的人的人權呢?大馬法官公正。

中國, 香港的司法,法律,是否應該學下大馬,雖然看似要維護人權,尊重人權?
但無辜的人的人權呢?
大馬這位法官公正,等同包青天開鍘。

影片後面説的評論十分中肯,
就如黃絲黑暴,個個做了壞事就扮乖孩子,應給予同情?但誰又給受害者同情呢?
當曱甴黃絲犯法的時候,不是一早就應該預料後果了嗎?

治國不用重典等同鼓勵與縱容,千里之堤會毀於蟻穴。
教教相護必將誤國害民,
心懷鬼胎的基督教/教徒,壞人,才會害怕法治?

想盡辦法去反一個對做壞事不利的政府,好讓自己扮乖孩子,可以逃離法網?
讓好人受冤屈,壞人哈哈笑!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

關於香港嘅事,你#117 #156唔識答就收皮啦。乜野打人乜乜柒柒早早答過晒你日日換個牌頭當新藥做乜柒?驚人唔知你心虛?

721搭地鐵返屋企果啲人無唔無辜呀?831搭地鐵返屋企果啲人無唔無辜呀?住怡景花園催淚彈射入屋苑平台 2歲女淚落不止果啲無唔無辜呀?周梓樂跌死無唔無辜呀?咁同情受害者又唔敢追究加害者仲叫人打人正義,食屎啦。

話題要轉了嗎?
周梓槳跌死無唔無辜呀?
jimmychauck 發表於 2024/9/7 04:15

你真係識字,無中生有個槳字出黎!!!
   周梓槳樂唔係跌死,係俾你攺名改死既!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
關於香港嘅事,你#117 #156唔識答就收皮啦。乜野打人乜乜柒柒早早答過晒你日日換個牌頭當新藥做乜柒?驚人 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/7 04:15

如果馬来女法官審你jimmychauck 就好啦!
關於香港嘅事,你#117 #156唔識答就收皮啦。乜野打人乜乜柒柒早早答過晒你日日換個牌頭當新藥做乜柒?驚人唔知你心虛?

721搭地鐵返屋企果啲人無唔無辜呀?831搭地鐵返屋企果啲人無唔無辜呀?住怡景花園催淚彈射入屋苑平台 2歲女淚落不止果啲無唔無辜呀?周梓槳跌死無唔無辜呀?咁同情受害者又唔敢追究加害者仲叫人打人正義,食屎啦。

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29246540

假記者真黃絲 蠱惑人心阻礙執法

假賣慘真鬧事 罔顧疫情只為選票

反對派借著一年前所謂嘅7.21事件又喺度舉辦非法集會,黃議員林卓廷、尹兆堅、胡志偉喺元朗港鐵站同埋YOHO MALL

商場內以召開記者會嘅名義煽動群眾非法集結圍觀人群中唔單止有市民,仲有好多著住寫有「記者」字樣反光背心嘅人以及大批黑衣暴徒。市民係被熱鬧吸引嘅,黑衣暴徒係為咗暴亂嘅,而且著住記者工作服嘅人唔係采訪嘅,但係佢哋只顧住喺警察執法嗰時圍困警察、阻礙執法。不出所料,當晚警察喺核實哩群記者身份時,唔單止發現咗老人、中年夫婦、未成年,仲發現咗喺太子站事件中假扮搵仔、跪哭嘅女人。可以睇到,哩群記者完全就係黃絲假扮嘅,反對派自導自演哩個記者會,無非仲係為咗蠱惑民意,獲得選票,占領立法會,主宰香港,為賣港求榮鋪路。

但係,咁荒唐、不合時宜、嘩眾取寵嘅鬧劇,並唔會為佢哋加分,只會畀市民更加認清反對派嘅真正動機同真面目。所謂7.21事件,黃議員林卓廷作為當事人,唔願接受警方協助調查嘅邀請,就喺度話警方「濫暴不作為」,無非係擔心喺配合調查嗰時公布咗事實嘅真相,佢哋就冇借口賣慘博同情、聚眾鬧事。就例如太子站事件,唔理係港鐵站、消防局或者係警方都已經公布當晚冇死人,但係反對派仍然堅稱當晚有死人,並且多次聚眾為無中生有嘅所謂死者舉行悼念活動。但係,靠用人血饅頭換來嘅同情分只能夠呃人一時,呃唔到人一世。真相或者會遲到,但係絕對唔會被謊言掩蓋。太子站事件中嘅尋子母親搖身一變成為7.21事件記者會中嘅記者,可以睇到,尋子母親係假嘅,記者又係假嘅,只有黃絲身份先係真嘅。反對派自導自演嘅記者會,冇獲得咩野同情票,反而爆出咗自己嘅底牌,太子站事件、記者點樣仲攞得出手?

當然,自打嘴巴、自相矛盾本來就係反對派嘅行為准則,打著民主自由嘅口號卻做埋禍港亂港、散播病毒嘅事情,打著光複香港嘅旗號卻積極同外國勢力勾結諗住點樣將香港賣個好價錢。哩次香港疫情反彈,就係因為佢哋發起七一遊行初選活動。而遏制疫情反撲關鍵時刻,佢哋又再次煽動支持者非法聚集鬧事,成為病毒散播嘅溫床對反對派來講,病毒唔重要,市民健康唔重要,香港疫情唔重要,最重要係選票,係立法會選舉,係外國勢力嘅賞識同賞金。所以,「外國金主」對疫情乜嘢態度,佢哋就係乜嘢態度。美國新冠病毒患者確診數已經有410幾,累計死咗14人有多,特朗普政府仲喺度大搞政治鬥爭,美國議員對迫眉睫病毒威脅乜都唔理,對假象中中國威脅論如臨大敵!對佢哋來講政治高於一切,係政治面前人命民生根本唔一提!

美國同港獨所謂嘅自由民主,係佢哋玩弄政治、肆意妄為嘅個人自由民主,而唔係市民嘅自由民主,國家同市民只係佢哋滿足個人私慾、換取個人前途嘅工具。

《國安法》已經落地實施,如果反對派喺立法會選舉失敗,佢哋諗住要繼續禍港亂港必然係寸步難行。所以,立法會選舉結束前,反對派嘅把戲絕對唔會就咁算數,外國勢力嘅配合亦唔會就咁算數!但係選票喺我哋手上,香港雖然係佢哋嘅工具,但更加係我哋嘅屋企。係自己話事嘅屋企定係人哋換取前途嘅工具係由我哋自己決定!

.

周梓槳跌死無唔無辜呀?

周梓樂上到天堂被守護天使阻止進入,而沒有阻止被磚掉死的清潔工羅伯,周梓樂心生不忿,質問天使.
周梓樂       : 點解個清潔工可上天堂,而我唔可以?
守護天使   : 他為人民清理路障,卻被黑衣暴徒以磚掉死,他是個好人,而你是拹助暴徒,所以不能進入.
周梓樂       : 我冇參與過掉磚,我只是放哨,睇水防止市民被鳩拉,做的都是好事!
守護天使   : 怎樣證明你只是睇水,而沒有掉磚?阿大磚生!
周梓樂       : (想了很久)掉磚係15至18歲既中學生,有3男2女!
天主發聲   :  篤灰的人有福了,你可進入天堂 !

周梓槳跌死無唔無辜呀?

請唔好攞周梓樂墜樓死亡誣陷香港警察

11月4號凌晨,香港將軍澳發生遊行示威活動,香港科技大學一名22歲學生周梓樂疑似從一棟泊車樓嘅3樓跌到咗2樓,事後周梓樂被送往醫院搶救,由於傷勢嚴重喺11月8號上晝8時9分不治身亡。香港社會各界聽聞後無不感到悲傷難過,港科大校長史維喺畢業典禮上談及此事時也一度落淚惋惜。令人意外嘅系反對派與黃媒並冇為此感到悲傷難過,反而借着周梓樂之死誣陷香港警察。

周梓樂啱啱墜樓被送往醫院,就有黃媒企出嚟造謠周梓樂系被香港警察從樓上推下去嘅,並且警察仲阻礙救援工作。呢一謠言唔單止蒙騙咗大批不明真相嘅市民,仲畀蒙面暴徒搵到咗暴力示威嘅理由,雖然香港警方早喺11月5號晚就召開咗記者會辟謠,但因為黃媒嘅惡意造謠炒作11月8號晚示威者仲系喺多個公共場所開展祭奠活動,導致香港多個地鐵站停運。此前香港01曝光咗當日泊車樓嘅監控視頻,可以講雖然視頻中並冇周梓樂墜樓嘅過程,但可以清楚咁睇見周梓樂喺墜樓前並冇警察出入泊車樓,相反有號多行蹤可疑嘅疑似示威者人員反復出現在視頻當中。周梓樂墜樓後救援人員第一時間趕到墜樓地點進行施救,警察也隨後到達現場,但警察喺確認已有人救援後便選擇離開去執行其他任務,警察從出現到離開僅僅用咗1分鍾,所以我哋可以肯定嘅系香港警察並冇傷害過周梓樂。

11月9號香港01再次曝光周梓樂墜樓當日嘅視頻,視頻中顯示喺周梓樂墜樓後,仍有青年跳牆差D墜樓,所以我哋有理由相信周梓樂系自己跳牆不慎跌落嘅。但我哋姑且不論周梓樂系自己跳牆不慎跌落,定系網傳嘅為躲避催淚彈而跌落,但我哋可以肯定嘅系警察與周梓樂墜樓並冇任何關系。反對派、示威者、黃媒嘅各類惡意炒作肯定系別有用心,佢哋嘅目的就系借周梓樂之死挑起香港市民與香港警察嘅矛盾,好進一步實施亂港行為。

周梓樂嘅各區悼念活動已演變成堵路、打砸地鐵站等暴力違法活動。周梓樂嘅死已經讓成個香港感到無比痛心,而暴力示威者卻要借此機會喺旺角及將軍澳等地發泄私憤,可謂系天理不容。周梓樂嘅英年早逝與反對派、激進示威者霍亂香港有着脫唔開嘅關系,如果大家真系為周梓樂感到惋惜,請大家遠離反對派遠離示威遊行,還香港一個太平。
回覆 8# leefeng

垃圾講東講西乜都唔識答。返鄉下收皮食屎啦。
回覆  leefeng

jimmychauck 發表於 2024/9/7 07:54

黄屍曱甴又扮盲?周梓槳咯喎?咁快又攺番?你咪嘲全版個個唔識字嘅?你件笨柒on9 白痴仔又寫周梓槳既呢?
你把死人口唔止冇底褲要收皮食屎,周梓樂隻鬼同你收屍呀,你隻死仔!

.
回覆 8# leefeng

邊個怪香港警察?我問一個人跌死無唔無辜,你即刻講落警察度,你認為警察有份害死佢?
回覆 5# leefeng

我問搭地鐵返屋企俾人打嘅人無唔無辜,你講東講西做乜柒?

雖然看似要維護人權,尊重人權?
但無辜的人的人權呢?

答吓自己嘅問題啦。問題又唔係我問嘅。
回覆  leefeng

我問搭地鐵返屋企俾人打嘅人無唔無辜,你講東講西做乜柒?

雖然看似要維護人權,尊重人權 ...
jimmychauck 發表於 2024/9/7 16:20

我問你既然自稱識字,寫周梓槳做乜柒?你自己又講東講西避䦕你唔識字?你又表演黄屍黑暴的自己放火就可以,别人㸃燈又要打又要殺?

我問你既然自稱識字,寫周梓做乜柒?你自己又講東講西避你唔識字?你又表演黄屍黑暴的自己放火就 ...
leefeng 發表於 2024/9/7 23:22

你識唔識字
回覆  leefeng

jimmychauck 發表於 2024/9/7 07:54

害怕面對香港人對你曱甴既批評?只有不停的爛佬罵街?

回覆 13# leefeng

識唔識字,同有冇錯字,你班冇腦爛屍不嬲都亂講一通,混淆一通,有咩需要答你?
槳同樂倉頡碼都係VID,打字時揀錯有咩出奇?唔通驚自己仆直?
錯字係可以學可以改,錯咪錯有咩問題?你有錯字,又唔認又唔改,除左個人冇腦都唔見得有咩問題丫,我擔心乜野?
你連自己問題都唔識答,其實我係唔應該認為你答到咩問題㗎啦。

不嬲除左我有錯字你都揾唔到我有其他錯,得DH2嘅級數。咁我唯有當我講嘅所有其他野係啱,你反駁唔到啦。多謝你認證。

回覆 15# leefeng
害怕面對香港人對你曱甴既批評?只有不停的爛佬罵街?
leefeng 發表於 2024/9/7 23:38

你都唔係香港人,叫你返鄉下收皮食屎關香港咩事?你唔洗自高身價啦,返鄉下收皮食屎啦。
高級模式 | 發新話題
換一個