返回列表 回覆 發帖

亞視福音節目, 你地又點睇?

唔知大家有冇留意到本港台既節目「影音使團20週年呈獻:為何不可能II 創奇者」,
小弟發覺佢地講既野有點兒那個,
大家又點睇呢?? 俾d 意見喔  

http://www.hkatv.com/v3/infoprogram/08/impossiblenothing/
原帖由 ckl01 於 2009-1-5 20:28 發表
唔知大家有冇留意到本港台既節目「影音使團20週年呈獻:為何不可能II 創奇者」,

http://www.hkatv.com/v3/infoprogram/08/impossiblenothing/ ...

sorry , 佢地講既 , how 有點兒那個 ?? could u give us a little bit o' briefing ??

ThANKs

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛

回復 1# ckl01 的帖子

感想是:
在我家所交的稅項中,也該照比例發還維持政府大氣電視設施在亞州電視那一份了吧 -_-

http://www.hkatv.com/v3/infoprogram/08/impossiblenothing/ ...

sorry , , i had n'o////no time to watch any tv

sorry , by the way , what have they佢地 spoken講 ??

ThANKs

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
原帖由 Nomad 於 2009-1-5 20:58 發表
感想是:
在我家所交的稅項中,也該照比例發還維持政府大氣電視設施在亞州電視那一份了吧 -_-

y////why ??

回復 1# ckl01 的帖子

請問可否講下是怎麼的有點兒那個?因放工回來實在累,沒精力去看了!謝謝!
我命由我不由天!
祢所說的平安裡沒有平安,祢所在的地方並沒有烏托邦!

無計嫁,宗教自由,佢地鐘意播咩就播咩.... 基毒入侵埋大眾傳播......(好耐之前i-cable 有個叫創世電視台tim=.=")

哈,唔知呢到有無人係讀71312F呢?
雙魚座......代表耶穌的時代.....

回復 2# prussianz 的帖子

其實係對信仰呢味野而感到無奈,
d 人好似覺得上帝係萬事萬靈咁,
只要信佢, 對佢祈禱, 個心就得安穩,
冇左上帝就好似做乜野都唔成事,
簡單講句, 基督徒太依賴宗教心靈上既寄託!!
原帖由 Nomad 於 2009-1-5 20:58 發表
感想是:

原帖由 yurihung 於 2009-1-5 22:27 發表

無計嫁,宗教自由,佢地鐘意播咩就播咩.... 基毒入侵埋大眾傳播......(好耐之前i-cable 有個叫創世電視台tim=.=")

好同意你地既講法, 基督教想藉呢個機會向我地埋手,
引人相信呢個似是而非既基督.
原帖由 prussianz 於 2009-1-5 21:24 發表

sorry , , i had n'o////no time to watch any tv

sorry , by the way , what have they佢地 spoken講 ??

ThANKs

原帖由 鹿鳴 於 2009-1-5 21:41 發表
請問可否講下是怎麼的有點兒那個?因放工回來實在累,沒精力去看了!謝謝!

我都係由後半部開始睇起, 內容係提及外國有位傷殘男士,
冇手冇腳得個頭同埋個身,
但佢藉著基督既力量, 令佢重拾信心去面對逆境.

就係咁令我諗起三樣野,
人 - 係咪只有信仰先可以令到自己重拾自信去做人,冇其他方法呢?
人 - 係咪一定要依賴信仰先可以順利成章地完成一件困難既任務?如果係既話, 咁人類咪顯得愈黎愈冇自信, 下下都要依靠宗教信仰?
人 - 係咪靠祈禱就可以能醫百病?
原帖由 yurihung 於 2009-1-5 22:27 發表

sorry , what's 71312F ??

回復 7# yurihung 的帖子

但"宗教自由"只用於方便人家傳教, 但離教/轉教的聲音卻....唉...

那,的確,宗教是有宗教自由
但是我都有自由不去資助他們傳教喔(這同樣是宗教自由不可或缺的一部份,故此美國有憲法第一修正案。)
所以我才問,用來營運大氣電波設施供亞視運作的稅金,可以還給我了沒有?

其實atv也不是第一次播放福音節目....

三年前我看過另一套的~~

回復 8# ckl01 的帖子

原帖由 ckl01 於 2009-1-5 23:04 發表

其實係對信仰呢味野而感到無奈,
d 人好似覺得上帝係萬事萬靈咁,
只要信佢, 對佢祈禱, 個心就得安穩,
冇左上帝就好似做乜野都唔成事,
簡單講句, 基督徒太依賴宗教心靈上既寄託!!

你說得對,上帝是萬試萬靈的。

試問吸鴉片有哪次是沒有效用?

回復 15# 伊莎貝拉 的帖子

修正,同時作為用過類似鴉片的止痛藥和離教者的此身而言
鴉片的效用,還是實際一點的。

直到現在,
在Cable、now、HKBN也可以看到創世電視!!!
原帖由 Nomad 於 2009-1-6 15:40 發表
修正, 同時作為用過類似鴉片的止痛藥和離教者的此身而言
鴉片的效用,還是實際一點的。

i wish thee the best ,

原帖由 Guest from 218.189.223.x 於 2009-1-6 18:06 發表
直到現在,
在Cable、now、HKBN也可以看到創世電視!!!

TANKs o'
ThANKs

aTV一向都係不登大雅的垃圾台,
有幾多香港人會睇呢?

佢地做呢齣馬騮戲,
無非都係擦 香港特別淫政區特狗憎人權 的鞋,
並向世界表示在大陸統治下,香港有宗教自由!

宗教自由佢個屁...
又唔見佢地播其他教,
或者播 演化論.
林龍 http://hk.groups.yahoo.com/group/lamdragon/
高級模式 | 發新話題
換一個