返回列表 回覆 發帖

N-1

不明白調查委員會只傳召過幾十名受害人作供, 有些又是死無對証, 單方面的供詞...
如何會得出受害人達21.6萬 ...
beebeechan 2021/10/7 21:35 提交

教宗响道歉前,應該聽下你既高見嘛。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
有啲人成日拎呢張圖出嚟, 話神殺人無數, 好邪惡咁講

不過, 同大半世紀以來在共產政權 ...
beebeechan 2021/10/12 07:28 提交

啲教徒成日話這是人的問題,不是神的問題;

同樣,支持共產黨的人,都可以話這是某些共產黨人的問題,不是整個共產黨的問題。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回覆 1489# beebeechan

其實你有冇諗過,當教徒認為所有衰野都只係人既問題,完全唔關呢個天主既事,有呢個前設,可以造就全善完美既天主,但其實天主呢個全善完美既特性,原來只係因為有呢個前設而被人創造出來既呢?
【教宗向原居民道歉】会亲临加拿大寻求和解
(■■教宗方济各首次就加国原住民寄宿学校过往发生的事作出道歉。 CBC视频截图)
【加拿大都市网】教宗方济各(Pope Francis)周五对罗马天主教会在加拿大寄宿学校制度中担当的角色和行为,作出了全面道歉。他表示,希望在7月26日前后到访加国。本国原住民代表要求,教宗当面向受害的家庭道歉。
沙文 發表於 2022/4/3 01:32

陳版友記唔記得呢單野?

按傳媒report話係道歉啦,依家report都係仍未道歉嘛。

一舊就一舊。

...
抽刀斷水 發表於 2021/7/16 12:16
裝滿尖刺的鐵虎鉗對烏拜恩神父施加酷刑後
沙文 發表於 2022/4/4 00:02

鐵虎鉗應該都係用黎閹。
回覆 1625# Guest from 172.105.162.x

唔明點解探訪一下就可以促進和平。
也請他們為教宗“不容易”的工作祈禱
Guest from 172.105.162.x 發表於 2022/4/9 19:39

大家也要加油噢!
照經上所說, 人用甚麼的斗量人, 天主也用相同的斗來量那人。
那, 在審判當日, 上主也是只看沙文的過 ...
beebeechan 發表於 2022/4/18 21:09

我都好擔心陳版友會响審判既時候被揭發同人輸賭藉詞唔肯認數,要還咗筆數先畀佢去天堂,對方就肯定唔响天堂㗎喇,到時果下唔上唔落真係好吊癮㗎。
即係世界杯決賽, 巴西對德國, 由德國隊做埋球証吹雞罸球。。。
咁德國隊咪嬴硬囉 ...
beebeechan 發表於 2022/4/19 00:37

你唔怕既話就等你個天主做VAR最終決定囉。
回覆 1704# 沙文

閹割神父,刻不容緩。
回覆 1781# 沙文

閹割神父才是改革王道,其他一切皆是虛言。
好似中世紀時麻甩佬要出門, 就用貞操帶銷住老婆個大門。
你也會如此對你老婆? ...
beebeechan 發表於 2022/5/14 01:31

當個老婆失去公信力,人人皆知她是淫娃,連佢自己都唔知幾時會搞隔離屋阿陳,你又會點對你老婆?
回覆 1814# 沙文

除了神父之外,牧師也可按感動自行閹割,然後對外大肆宣傳,使家長帶子女去教會時能更安心,從而增加信徒及教會財政收入。
回覆  抽刀斷水
手術及癒後理療費用由本網負責
沙文 發表於 2023/1/29 13:15

還是要經由本網財務部按現有財政狀況作出批核的。

當然,如果真的成事,本網會立即啟動特別募捐行動,相信會得到很多人支持。
回覆 1820# 沙文

要止蝕架喇,快啲閹鬼哂啲神父啦。
畀你嚇一嚇,佢哋真係冇少咗人夠膽做喎

修生和發願修女的數目則急劇下跌
沙文 發表於 2023/2/14 01:18

主要係啲女醒目咗,唔願再做性奴。
回覆 1825# 沙文

ChatGPT答過:解決天主教神職人員性侵問題需要更加全面和根本的措施,包括加強對神職人員的背景調查和監管,建立透明的檢舉和調查機制,並對性侵犯行為進行嚴懲。只有透過這些措施,才能夠真正維護教會的公信力和信徒對教會的信心。

上樑不正,有鬼用咩,只有透過閹割神父措施,才能夠真正維護教會的公信力和信徒對教會的信心。
所以神父獨身不娶妻.. 係岩既
有時真係一份禮物
beebeechan 發表於 2023/4/21 07:17

大家都是主內兒女,你就別持倖免於難的心情了。
回覆  beebeechan
我羨慕佢好福氣啫,冇論斷佢喎。
我感懷身世,若果我喺舖頭撻嘢,實畀老婆鬧到隻積。
但 ...
沙文 發表於 2023/4/22 05:17

無老婆管住,仲可以好方便咁淫人妻女笑呵呵,福氣滿溢。
「淫人妻女笑呵呵」呢樣野, 唔少有老婆既男人都做架喎
beebeechan 發表於 2023/4/22 21:32

所謂已所不欲,勿施於人,自己畀綠帽人地戴時,都會諗起家中老婆,自己又會唔會同時戴綠帽呢?

咁比起無老婆既神父,有老婆既男人就會有所警惕,出犯既機會相對比較低。
高級模式 | 發新話題
換一個