返回列表 回覆 發帖

今次Paul少都話我做得啱

有個姊妹,居然越過我老婆,請我去聽什麼吳酸倫博士佈道會。

咁仲得了茄?薏蘊都叫唔到我做既嘢,竟然會俾妳叫到,置薏蘊於何地呀?就算我想去,但為了尊重薏蘊,都唔敢去啦。

所以,我話,我願意將佈道會有限的座位送給比我更需要救恩的人。

拿,我今次識尊重薏蘊,而婉拒時又能體現偉大的犧牲精神,連Paul少都話我做得啱啦卦?
Don't know where God is but the Devil is in the details
<<更需要救恩的人>>是不是指快死的人。
原帖由 沙文 於 2007-5-10 17:51 發表

今次Paul少都話我做得啱

有個姊妹,居然越過我老婆,請我去聽什麼吳酸倫博士佈道會。

咁仲得了茄?薏蘊都叫唔到我做既嘢,竟然會俾妳叫到,置薏蘊於何地呀?就算我想去,但為了尊重薏蘊,都唔敢去啦。

所以,我話,我願意將佈道會有限的座位送給比我更需要救恩的人。

拿,我今次識尊重薏蘊,而婉拒時又能體現偉大的犧牲精神,連Paul少都話我做得啱啦卦?

咁老大你有冇係嫂夫人面前邀一大功呀?  
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

原帖由 Step.King 於 2007-5-10 02:29 發表

咁老大你有冇係嫂夫人面前邀一大功呀?  
冇,其實我做得未必啱既。我應該去佔住個位,以免另一位比我容易信的人有機會坐上去,但為了顧全薏蘊的感情,我並無做到我應該做的事。所以,本thread只能在愛情區出現,不能貼在大秦景教議論區

=========================
回復dye的帖子

Good point! 如果改為「我願意將佈道會有限的座位送給比我更不需要救恩的人。」會更為偉大。

明明係我比他更需要救恩,我都肯將得救的機會讓俾佢,咁,您想話我唔偉大都唔得啦。
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 沙文 於 2007-5-10 21:15 發表
冇,其實我做得未必啱既。我應該去佔住個位,以免另一位比我容易信的人有機會坐上去,但為了顧全薏蘊的感情,我並無做到我應該做的事。所以,本thread只能在愛情區出現,不能貼在大秦景教議論區

=========================
回 ...

咁不如老大你走去同薏蘊講: 我跟你去一次佈道會啦
咁老大你又可以顧全感情  又可以佔多一個位子 豈不兩全其美?
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-5-10 05:23 發表
咁不如老大你走去同薏蘊講: 我跟你去一次佈道會啦
咁老大你又可以顧全感情  又可以佔多一個位子 豈不兩全其美?
但係,咁樣我就霸佔了別人聽佈道會的機會,太卑鄙、太自私了
原帖由 沙文 於 2007-5-10 21:41 發表
但係,咁樣我就霸佔了別人聽佈道會的機會,太卑鄙、太自私了

你係我地既統帥  你不入地獄誰入地獄?
當仁不讓啦 !  至多史仔追隨老大你入險境  送到你去到門口又點話

別人去不了佈道會  也是功德一件阿
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-5-10 07:01 發表
你係我地既統帥  你不入地獄誰入地獄?
當仁不讓啦 !  至多史仔追隨老大你入險境  送到你去到門口又點話
別人去不了佈道會  也是功德一件阿
咁樣做的弊端恰巧就是別人去不了佈道會啦。您都解決唔到問題茄
原帖由 沙文 於 2007-5-10 23:19 發表
咁樣做的弊端恰巧就是別人去不了佈道會啦。您都解決唔到問題茄

人地去唔到佈道會 不是正合老大你心意嗎
為什麼會說是弊端?  我覺是好到不能再好的結局
要是沙老大捨身成仁  因為救左呢d去唔到既人而信左景教
就真係可以列入我地離家先烈   流芳百世!
沙老大萬歲~
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-5-10 07:31 發表

人地去唔到佈道會 不是正合老大你心意嗎
為什麼會說是弊端?  我覺是好到不能再好的結局
要是沙老大捨身成仁  因為救左呢d去唔到既人而信左景教
就真係可以列入我地離家先烈   流芳百世!
沙老大萬歲~ ...
此帖之所以在愛情版,不在大秦景教版,原因正是這個:我犧牲了老大自己的心意,以她的心意觀萬物。

所以一開波我就話「連Paul少都話我做得啱啦卦?」
原帖由 沙文 於 2007-5-11 00:09 發表
此帖之所以在愛情版,不在大秦景教版,原因正是這個:我犧牲了老大自己的心意,以她的心意觀萬物。

所以一開波我就話「連Paul少都話我做得啱啦卦?」 ...

咁要等paul 兄決斷了....
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-5-10 21:32 發表
咁要等paul 兄決斷了....
我本來就係等paul少決斷嫁啦,係您多事之麻
原帖由 沙文 於 2007-5-11 19:50 發表
我本來就係等paul少決斷嫁啦,係您多事之麻

咁我本來是老大支持者麻
見到老大贏了一仗  梗係吶喊助威叫老大你乘勝追擊架啦
老大親冒險地的話 史仔一定送到問口  以待接應
又點可以話係我多事呢
花開花落花無缺!

原帖由 Step.King 於 2007-5-11 10:57 發表
咁我本來是老大支持者麻
見到老大贏了一仗  梗係吶喊助威叫老大你乘勝追擊架啦
老大親冒險地的話 史仔一定送到問口  以待接應
又點可以話係我多事呢 ...
話口未完就輸到林冧lum

http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=568&extra=page%3D1
原帖由 沙文 於 2007-5-12 04:44 發表
話口未完就輸到林冧lum

http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=568&extra=page%3D1

曼聯都成日比米杜士堡生劏啦
有時d野好講格食格  只可以講 她是老大你命中的剋星 !
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個