返回列表 回覆 發帖

菲傭打爛佛像判囚14日

原帖由 沙文 於 2007-8-17 23:28 發表
報道之中已講左答案啦:

「她已感到後悔」。

如果佢在庭上堅守真理上帝先會打救佢嘛

入獄有乜唔好先  三餐一宿絕無問題! 這是神的恩賜, 不能懷疑!
花開花落花無缺!

對付教徒三式: 不主動、 不抗拒、 不負責!

回復 #5 沙文 的帖子

老大, 你唔比係個記者寫錯字架?  
人地可能真係話偶像呢, 比記者寫成神像都好無辜  
不過唔緊要, 呢d都係神既安排   全心交托啦, 佢一定會得到主的保佑
花開花落花無缺!

回復 #7 沙文 的帖子

咁都係記者既事jey
你都証明唔到係個菲傭講wor
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-8-18 05:17 發表
X那星, 您又點證明菲傭係話「偶像」?您叫府上個菲傭講「偶像」俾您聽下丫拿!

徒兒家貧, 請唔起菲傭
不過小弟女朋友家中的菲傭精通廣東話, 佢真係識講「偶像」架~
花開花落花無缺!

原帖由 沙文 於 2007-8-18 12:06 發表
咁佢有冇一腳掃低事頭的「5方5土龍神   前後地主財神」先得格?

老大, 你估個個好似你屋企咁滿天神佛, 怪力亂神既咩?

我女朋友是在家中唯一曾經有過宗教信仰的人  已比我拖左出教  

你係唔係唔抵得先 ~
花開花落花無缺!

回復 #21 訪客得得b 的帖子

喂  但係我想知WOR~~
你知道我向來喜歡研究歷史與政治架啦  未咁孤寒啦...
花開花落花無缺!

原帖由 羅公子 於 2007-8-23 00:25 發表

細路, 你扮失憶牙? 在一次糖水聚會, 已經討論過啦!

我比抽水傳染左...記性唔到好, 你幾時記得我聽過? 麻煩quota 出來比大家睇睇
花開花落花無缺!

回復 #30 酒井明 的帖子

你執兩本中五會考程度 中史同世史科既教科書就睇到你想要既野啦~
駛乜咁麻煩呀???

仲有二次大戰時代應該是"現代史"  唔係近代史!
花開花落花無缺!

原帖由 酒井明 於 2007-8-23 21:37 發表
又係喎..........唉,我呢種人,好衰,好少睇,亦唔太相信官方版本o既歷史架..........

睇得少就睇多d 啦   未曾拿起何來有資格放下???
花開花落花無缺!

高級模式 | 發新話題
換一個