返回列表 回覆 發帖

基督徒血淚史

邊個係基督的門徒,
同我出來,

好同我立即同我離教,耶穌有愛個你咩?耶穌只係會愛點有有錢佬,地產商同藝人吧!

你係咩?班基督徒有當個我地係基督徒咩!沒呀!

天使有當個人類係朋友咩!沒呀!港女和女權有當個你係人咩沒呀!教會只係關心你有沒交十一吧!港女要你有樓先結婚呀!,班天國人有當個我們毒撚係朋友咩?沒呀!
上天堂?發夢啦!
第一,基督教係呃人的假野!信者必死。重要小心老婆同個女個孫女被姦!
第二,如果基督教係真都冇你份,点解?
對自私友耶稣耒説:
你地係異邦人,以色列人先至係自己友,其他異邦人點擦鞋同奉献都冇用,
外邦人為以色列人提鞋都不配!
外邦人只是為以色列神生金疍的工具之嘛!

離教者之家就快十周年lu

可惜,陪養不出一班有水平的反基仔。
枉你來了這麼久,連「本網宗旨不是反基」也未搞清楚。

超過一百五十篇離教見證,每一篇都是曾經是基督徒的人的真實心路歷程,還有許多與離教相關的資料,為正在躊躇著是否離教的人提供重要參考資料。

基督宗教正在沒落,本網正為它的終結歷史作見證。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
枉你來了這麼久,連「本網宗旨不是反基」也未搞清楚。

抽刀斷水 發表於 2016/1/29 10:07

就以上邊那兩位的發帖,
這個「本網宗旨不是反基」宗旨就把持得不太好矣

猶如有人想辦一高級食府, 可惜來的都是三教九流, 烏合之眾的食客,食相駭人
格調高不起來, 茶餐廳格局。

雖然我都明白, 打開門做生意, 好難控制乜野人入黎幫襯, 
都係感嘆下唶
超過一百五十篇離教見證,

這就是問題矣

使我聯想起文革時期的批鬥,
只有告人的在長篇大論,憤慨激昴,煽情非常
被鬥的不准發一言

可能,這就是本網的宗旨和風格。
自以為高尚的耶徒對姦滛無恥貪婪下流賤格之基督教諸多罪悪皆視若無睹一味盲信盲護教,
不是比三教九流, 烏合之眾更下流無恥賤格嗎?你又高尚得去邊啊?滛蟲!
仗義多為平民輩,下流都是基督徒!
雖然我都明白, 打開門做生意, 好難控制乜野人入黎幫襯, 
都係感嘆下唶
beebeechan 發表於 2016/1/29 12:56

係呀,唔係點容得下閣下呢啲尊貴既教徒丫。
    這就是問題矣

使我聯想起文革時期的批鬥,
只有告人的在長篇大論,憤慨激昴,煽情非常
被鬥的不准發一言
beebeechan 發表於 2016/1/29 13:26

天主教 / 基督教網站星羅棋佈,搵兩三個能容下一篇半篇離教見證的給我看看吧,如果你真有嘗試搵,你就知道一直以來被鬥的是哪一邊了。
賊喊捉賊就是基督徒的技俩,其身不正却要扮晒正義,滛人扮義人!
耶穌有當個你班耶棍係人咩?佢只係唔降災就當愛你。
之話比方說我今日唔打老婆代表我愛老婆。
教會有愛個平民咩?佢地只係關心你有沒交十一捐獻。

梁智楓 發表於 2016/1/30 07:22

乜你咁肯定同支持耶穌就是掌控宇宙一切的主宰呢?
之話比方說我今日唔打老婆代表我愛老婆。

『打老婆』不是你我今日社會上的風氣。
當你生活在一個以打老婆家常閒事的社會中,
你肯不打老婆, 的確是代表很愛老婆矣。
佢地只係關心你有沒交十一捐獻。

又即係咁,
今日亦有唔少女仔只著緊男友買不買得起個名牌袋,iPhone6 Plus 送俾佢,
(下一步係買幾粒石)
出入有無呠呠車接送, 
係咪上高尚餐館嗒靚紅酒

社會上又唔係只有佢一個女仔,
不過, 你只係鐘意這款的話你就唔好投訴咁多。

雖然社會上的確有呢種女, 
若然你識親的都是這類型的女,
有必要反省檢討的也是你。
賊喊捉賊就是基督徒的技俩,其身不正却要扮晒正義,滛人扮義人!
leefeng 發表於 2016/1/30 02:08

你係咪想說唔少基基身上都散發出一股正義感, 義人味咁呢?

就好似抽刀版主話齋:
係呀,唔係點容得下閣下呢啲尊貴既教徒丫。
抽刀斷水 發表於 2016/1/29 21:09

我同你兩位拍埋, 特別有一份『尊貴』感咁囉

只不過你認為是『扮』出來而已

『扮』得似唔似呢?
當年黃秋生都係扮個黐線佬賣人肉叉燒包, 連影帝都拎埋!
天主教 / 基督教網站星羅棋佈,搵兩三個能容下一篇半篇離教見證的給我看看吧,如果你真有嘗試搵,你就知 ...
抽刀斷水 發表於 2016/1/29 21:10

你要 Mcdonald 內都可以俾 Burger King 係到賣, 係到貼本週優惠海報......

所以經常有人講,教徒都係斯德哥爾摩症候群的患者:斯德哥爾摩症候群
所以經常有人講,教徒都係斯德哥爾摩症候群的患者:
抽刀斷水 發表於 2016/1/30 10:16

可是你#4 又剛說了:

基督宗教正在沒落,

人數没落, 教堂關閉出售, 離教者日增....之類之類的徵狀, 都與
斯德哥爾摩症候不符合囉。

所以, 是旦有一帖你是講錯。
牧師只係關心你有沒交十一捐獻吧!
耶穌只係政治工具。
你係咪想說唔少基基身上都散發出一股正義感, 義人味咁呢?

beebeechan 發表於 2016/1/30 09:13

係啊!所有基基身上都散發出一股正義腐爛屍臭味, 呢股腐爛的心肝脾肺腎味更突出正義内溶既獨特屍臭氣味,每個耶人都擁有的,你都有架,
你自己唔多覺之馬!
高級模式 | 發新話題
換一個