返回列表 回覆 發帖

祂存在

得罪各位了
他是公正與正義  所以任由亂事發生   因為一切都有他的規矩
因為現在人都帶著強烈的個人偏見去做事情  所以才會把基督教弄得如此糟糕
也有許多教會是良善的   但很多教會都選擇看見他們想看見的  而忽略事實
受洗變得如此隨便  帶了十字架  你就是基督徒
而真正的基督徒  應該是愛人民  而非一昧歌頌上帝  
傳教也沒那麼重要啊   你有善行自動傳出去啊   
自己構築自己的世界
既然自己構築自己的世界,上帝又有何用?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
既然自己構築自己的世界,上帝又有何用?
抽刀斷水 發表於 2017/6/19 22:03

構築, 都要有個藍圖, 圖則, 概念。。。。然後跟著做。
你屋企裝修, 係無計劃架? 今日釘個架, 明日那裡開個窗, 後日油這幅牆, 大後日落雨入水哩,又封番個窗
他是公正與正義  所以任由亂事發生   因為一切都有他的規矩
Guest from 118.171.111.x 發表於 2017/6/19 14:21

好一些規矩:
    「將凡有氣息的盡行殺滅。」《約書亞記10:40》
    「上帝將他們(異族)交給你(以色列人)擊殺,那時你要把他們滅盡,不可與他們立約,也不可憐恤他們。不可與他們結親,……。」《申命記》7:2
好一些規矩:
    「將凡有氣息的盡行殺滅。」《約書亞記10:40》
    「上帝將他們(異族)交給你(以色列人)擊殺,那時你要把他們滅盡,不可與他們立約,也不可憐恤他們。不可與他們結親,……。」《申命記》7:2
旁觀者 發表於 2017/6/20 04:27

如果經文上的『異族』, 實在是比喻著『罪惡』呢?
是否要滅盡, 不可與之立約, 不可憐恤呀?

你應該如經上說的那安提約丕亞來的太監, 找個懂的人向你講一講經文是如何理解的。
是否要滅盡, 不可與之立約, 不可憐恤呀?

beebeechan 發表於 2017/6/19 14:33

梗係唔係啦, 咁L殘忍又暴戾既辦法您係點諗得出咖? gay督教既core values 就係咁咖?怪之得咁衰格啦
構築, 都要有個藍圖
beebeechan 發表於 2017/6/19 10:11

都未必。Jazz好聽就係因為冇個藍圖
構築, 都要有個藍圖, 圖則, 概念。。。。然後跟著做。
你屋企裝修, 係無計劃架? 今日釘個架, ...
beebeechan 發表於 2017/6/20 02:11

咁樣唔叫自己構築自己的世界,係叫按人地既設計去做,除非個藍圖、圖則都係自己諗既,咁又唔同。
都未必。Jazz好聽就係因為冇個藍圖
沙文 發表於 2017/6/20 06:58

這也是叫 jazz 嗎?

人叫得某類風格的音樂jazz, 已經是定了一個藍圖
人叫得某類風格的音樂jazz,係改個名畀佢,唔係定了一個藍圖
世上同名同姓之人甚多,而同名同姓, 藍圖就個個唔同。
就算同樣叫BB陳,都唔係一定好似您咁蠢咖嘛。
http://www.sosuo.name/tong/
Don't know where God is but the Devil is in the details
beebeechan 發表於 2017/6/20 06:33

異族就是異族,那有什麼「比喻」「罪惡」?
    若移鼠呃窮寡婦的二個小錢,「比喻」為你的屁眼,你是否就要讓屁眼給移鼠任意擺弄?
得罪各位了
因為現在人都帶著強烈的個人偏見去 ...
Guest from 118.171.111.x 發表於 2017/6/19 14:21

他的規矩是外邦人的中国基督徒也在誅殺名单之内!
人叫得某類風格的音樂jazz,係改個名畀佢,唔係定了一個藍圖
世上同名同姓之人甚多,而同名同姓, 藍圖就個個唔 ...
沙文 2017/6/21 00:06 提交

咁你係屎坑一邊屙一邊啍的都是嚼屎樂咩!
回覆 13# beebeechan

咁又唔一定。有時我都玩下 musical extemporization
潮州音樂:自己顧自己
高級模式 | 發新話題
換一個