返回列表 回覆 發帖

我架車被基督徒搞到total loss

等保險公司支票一到就買過架. 有乜好介紹呢?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
Don't know where God is but the Devil is in the details
根據宇宙終極真理#1,你既選擇都不多了:
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回復 2# 抽刀斷水

行人常常阻住此種車

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?新建帳戶
係咪基徒架車無花, 無凹先?
沙文 發表於 2010/11/30 21:44

你想嘔幾多$$$$出黎先?
如果我冇估錯,「基督徒」應該係指沙文兄的太座是也?
如果我冇估錯,「基督徒」應該係指沙文兄的太座是也?
Jennifer 發表於 2010/12/1 22:03

睇相, 呢舖應該同人在某一時空中相遇了。
Wrong time, wrong place.

(我係指撞車事件)
沙文 發表於 2010/11/30 21:44

慳油耐用維修平

回復 6# Jennifer

若是我架車被基督徒撞,我就會不留餘地咁話:我架車被基督徒撞到total loss

而今只係揸我架車的係基督徒,所以我唯有較為婉轉地話「搞到total」

連一般資質嘅花小姐都解讀到「搞」字所蘊藏的含義啦。但係,BB仔就偏偏解讀唔到, 又證明了長久以來本網網友所endorse的一個意念
回復  Jennifer

若是我架車被基督徒撞,我就會不留餘地咁話:我架車被基督徒撞到total loss

而今只係揸我 ...
沙文 發表於 2010/12/2 04:40

我諗唔到你會娶左個基督徒, 要對住一世....陰公.
(怪唔知你要反基)

你咁積極參予反基..........係咪同你老婆有關西呢
回復 9# 沙文

多謝你評價我為「一般資質」wor 沙文兄...
睇我同你冇乜兩句都咁了解你就知我唔只「一般資質」啦下fa?
回復 11# Jennifer

好啦好啦, 花姐之花乃是人間解語花, 冰雪聰明善解人意

已啱啱扑鎚, 呢架

回復 10# beebeechan

今次都算您有小小sense.
我承認若果我老婆唔係基基, 我只會一般性反基
有不滿卻不敢在老婆面前發洩。
只好找個出氣袋。

出火娃娃
回復 12# 沙文

解話花?唔敢當...
買架鋼水好d架啦...等嫂夫人可以安心渣車嘛...
回復  沙文
買架鋼水好d架啦...等嫂夫人可以安心渣車嘛... ...
Jennifer 發表於 2010/12/2 11:12

針無兩頭利。
鋼水硬的車, 碰撞時車身損壞較少, 但內裡乘客頸位受扯傷風險加大。
省回修車費卻可能要多用在醫療上。
人重要, 還是車重要?

小心駕駛先係最重要.,
回復 15# Jennifer

通常而言,車身強度高的汽車,在正面撞擊時因為車頭的可塌度比較低,所以一般會將衝擊轉移到乘客身上,單以在市街行使而言,輕傷可能性是比軟車身的日本車要高的。
但是美加地區一般而言,開高速公路是無可避免,在這種情況下,車身不是鋼水好,正面撞擊一般會令引擎部份完全陷到駕駛席上,令司機重傷。
而且,以其他人突然切線撞來的意外而言,鋼水好的車,一般比較不易變成被夾扁的三文治。
所以嚴格而言,在美加地區,歐洲車仍然是比較好的選擇 (加拿大我不知道,美國就反正汽車稅本身很低。)

回復 14# beebeechan

據我所知, 每個禮拜天沙文太太都會因沙文遲到無法去教會, 或不好意思去教會.
回復  beebeechan

據我所知, 每個禮拜天沙文太太都會因沙文遲到無法去教會, 或不好意思去教會. ...
dior13dior13 發表於 2010/12/2 17:38

沙太太可能係基督徒論壇貼文,主題為:「我既返教會計劃比反基搞到total loss」

http://auto.howstuffworks.com/ca ... -zone.htm/printable

同BB陳講多餘,無人話「鋼水好d」即係硬定軟。總之安全咪得。
更無人話成架車鋼水度度都一樣啦。該硬位就硬,該軟就軟,該彎向邊就彎向邊OK?
DESIGN呀!超複雜架!

---------
開歐州車啦,用心設計+精心制作,高品質,高價$之選。
高級模式 | 發新話題
換一個