返回列表 回覆 發帖

有無遇過一D偽善嘅男基督徒, 呃女仔?

如題, 見個forum 成日都好似係講D女仔信咗之後就要分手個D..唔知有無一D以上嘅, 分享一下呢?
我見過有d牧師/講師講話時喜歡恰d宅男, 令佢地尷尬自己好似好叻.
等d老中青女徒面前哋文哋武.    散會後就攬下d後生既女徒但只會同亞婆徒握手law.

偽善嘅男基督徒呃女仔???日日都有啦.  只係唔上報紙者.

你問開,  我又想起舊年好似有單"教會幹事因婚外情殺人"你地有無資料.
我唔知可以去邊度摷番.  可以警惕下d執迷不悟既女信徒都好.
> 我又想起舊年好似有單"教會幹事因婚外情殺人"

呢單野條友叫葉啟明,在我中學有個又是叫葉啟明的老師,個個以為我們的老師殺人,點知一望個樣,一個fat,一個thin,完全不同,真是累人累物
我真係眼見好多呢D例子, 我真係覺得呢D男人比起花心, 賤男更可惡, 唉...人前係好老公, 人後就呃女仔, 扮有愛心...
不過又可以話, 係D女仔蠢je...

re tommy: 只係記得台灣個教會之狼.=.=
色狼, 姦犯要千刀
借教姦淫, 玩弄愚徒, 千萬刀
咁好文采=.=
色狼, 姦犯要千刀
借教姦淫, 玩弄愚徒, 千萬刀
tommy 發表於 2011/3/17 23:57

不如你反省下, 你值幾多刀
時時只看別人值幾多刀? 太關心人囉
回復 7# beebeechan

關心人, 係聖經教誨
Phi 2:4    各人不要單顧自己的事、也要顧別人的事。
不如你反省下, 你值幾多刀
時時只看別人值幾多刀? 太關心人囉
beebeechan 發表於 2011/3/18 00:20

我是關心人的,  有問題嗎????
你是否感受到我無私的關心.
今日睇新聞, 傳道人下體非禮個女仔罪成..雖然佢好似話上訴, 不過我覺得佢真係有咁做...正變態~
今日睇新聞, 傳道人下體非禮個女仔罪成..雖然佢好似話上訴, 不過我覺得佢真係有咁做...正變態~ ...
Guest from 210.6.173.x 發表於 2011/3/19 00:09

那非禮的男人是律師, 那便不變態了?
那非禮的男人是律師, 那便不變態了?
beebeechan 發表於 2011/3/21 01:01

beebeechan 點解你咁愚蠢咁都要問?????
非禮是犯法, 是變態.   不管律師,  牧師, 亞差同樣要接受法庭審判.  明白沒有.
beebeechan 點解你咁愚蠢咁都要問?????
非禮是犯法, 是變態.   不管律師,  牧師, 亞差同樣要接受法庭審判 ...
Guest from 203.80.201.x 發表於 2011/3/21 12:51

你回答得真好
當頭棒, 吽到班遊客頭破血流
每當發生了這些醜聞, 很多人都會以"包庇"的口吻說, 牧師, 神職人員也是 人!

我想把這些人一一的摑醒, 他們是很可恥, 非常可恥! 變態.

變態在他們是嚴重雙面人, 可恥在他們虛偽.

正如為人師表, 作出傷風敗得之事. 平日教得就是道德, 作的卻是淪亡之事!

耶穌生平罵得最多的就是偽善之人, 現今更是多不勝數, 令人可笑.

有人又會說, 那誰無犯錯, 難道你要牧師不是罪人, 他們也叫自己做罪人的ar,而且罪無分大小, 就連想了姦淫也是了..對不起, 這是現實世界, 罪有分大小, 若任何神職人員像以上人兄犯了這性侵犯罪行, 是非常可恥的事, 因為他令別人受傷, 亦不要為他們作解釋.

試想想, 一個常常跟別人說不要飲酒食煙的人, 原來自己是一個大蒲友, 日日去老lan; 又一個有錢人原來會去偷野...等等...

(我比較保守, assume咗蒲係唔好的. ) 莆同去偷野, 都係唔好. 不過以上兩個例子就係想講, 雙面人很變態.
滿口道德教條的神職人員犯下色罪, 絕對係 : 可恥, 變態, 下9流, 人渣, 狗渣, 無恥.
我間教會都有傳道人講野恰宅男的感覺
高級模式 | 發新話題
換一個