返回列表 回覆 發帖

[分享] 高人一等 "基督徒"

有一自稱近年 信咗主 嘅人 ,
聖經 都冇咩點睇過 ,
同時期超過一個性伴侶 ( 至今未婚 ) ,
經常將別人分成 " 非我族類 " , 暗示別人 " 低等 " ,
唔知佢喺屋企食飯有冇祈禱 ? 但經常喺公眾場所食食吓突然話 '唔記得祈禱 , 要即刻祈返' ... 口中唸唸有詞 ... ,
近日成日話 " pray for japan " !
但身邊有人極需幫忙而求助於佢 , ( 見佢成日滿口仁義道德 , 慈悲為懷 , 以為佢會伸出援手 ... )
佢偏 視而不見 !
咁叫 "虔誠" !? 咁叫 高人一等 嘅 "基督徒" !?
簡直 可鄙 !!!
近日成日話 " pray for japan "...呢幾排真係成日都聽到..

唔知有幾多個係人講佢就講呢? 哈哈..
經常將別人分成 " 非我族類 " , 暗示別人 " 低等 " ,
Guest from 218.250.179.x 發表於 2011/3/23 03:37

呢到都好多人暗示基督徒是 " 非我族類 " ,  " 低等 " , 反智.....愚昧
你係咪其中之一個?
同時期超過一個性伴侶 ( 至今未婚 ) ,
..
Guest from 218.250.179.x 發表於 2011/3/23 03:37

你晚晚訓係人床底. ..聽住d .....哎...噢.........................唷.....咩?
,
聖經 都冇咩點睇過 ,

你係咪考過佢?
你未識定係佢未識
你都不是好得過佢好多囉
你很認真~

時代精神有你~
呢到都好多人暗示基督徒是 " 非我族類 " ,  " 低等 " , 反智.....愚昧
你係咪其中之一個? ...
beebeechan 發表於 2011/3/23 22:45

你是其中之一個的基督徒嗎???????
你晚晚訓係人床底. ..聽住d .....哎...噢.........................唷.....咩?
beebeechan 發表於 2011/3/23 22:46

不可以日間都 .....哎...噢.........................唷.....咩?
高人一等 "基督徒"
膠人一等 "離教者"
回復 10# Guest from 121.202.37.x

基督徒有幾高人一等, 請舉證!
離教者有幾膠人一等, 請舉證!
點睇條友都係扮基督徒既魔鬼工人 =.=
另外佢果句 " pray for japan " 你都唔知佢諗緊既 japan 係邊個...整條粉皮又改個名叫 japan  條**諗住呢條友,都ok嫁bo~
Guest from 121.202.57.x 發表於 2011/3/25 22:57

如果我喺你,我一定閉埋自己無瞼見啲人。
回復 4# beebeechan

呢D就係示範. 基督徒如何"高人一等."
回復  beebeechan

呢D就係示範. 基督徒如何"高人一等."
kwongyauleung 發表於 2011/3/29 20:56

基督徒不用高....
是反基哥哥仔太矮唶
基督徒不用高....
是反基哥哥仔太矮唶
beebeechan 發表於 2011/3/29 21:40

呢到個高字即刻嚴重無品咁解啫,反基哥哥仔「矮」都喺好事黎嘅。
可鄙,

actually i like it lol

but believe in jesus just sucks
Guest from 121.202.57.x 發表於 2011/3/25 22:57

l like it !!
高級模式 | 發新話題
換一個