返回列表 回覆 發帖

給BEEBEECHAN的說話

你真喺好**麻煩,我提出你證據你唔去研究唔去反駁亦都唔比答案我更加唔比解釋,偏偏又去開新題目帶我去遊花園,鑊鑊都避重就輕,簡直卑鄙,咁樣嘅討論有意思咩?你唔喺幼稚到以你咁唔誠懇咁虛偽嘅討論態度可以說服到我嗎?你當我細佬仔呀?我認真當你朋友咁同你傾,而你就同我馬夫了事,,你估去說服一個人可以蒙混過關嘅咩?貼啲經文出嚟野都唔講多句,好,你鍾意貼經文,我就同你鬥貼!

見【請問,這當中有幾多謬誤?】

我都解釋左啦,點解基督教喺一督屎:
第一、耶穌呢督屎叫你害死阿爸阿媽;
第二、耶穌呢督屎話要製造戰爭殺人;
第三、耶穌叫信徒殺晒啲異教徒;而以前的信徒真喺有咁做
第四、啟示錄講耶穌要製造各種各樣大災難;
第五、耶穌叫你拋棄自己家人,甚至不理父母生養死葬;
第六、耶穌自稱明亮晨星,而以賽亞書證明明亮晨星即是魔鬼;
第七、耶穌極度憎恨這個世界;
第八、耶和華教你如果你個仔頑劣一點便要拉他去公審,甚至用石頭砸死佢;
第九、耶和華歧視殘疾人士(利未記21:16-23);
第十、耶和華在撒母耳記下歷代志上露餡,原來牠就是撒旦……
師兄,我好有興趣你所講既第十點,可唔可以講多d,
等我插返班基基轉頭
等我插返班基基轉頭
阿生 發表於 2012/5/4 21:52

你.......考佢咩!?

只管貼, 不管問
你.......考佢咩!?

只管貼, 不管問
beebeechan 發表於 2012/5/4 22:21

你唔喺呀嘛,呢十點擺明就喺我原創咖啦,你咁都仲想魚目混珠?會唔會太過低裝呢?
等我插返班基基轉頭

撒母耳記下廿四章一節講到耶和華向以色列人發怒,激動大衛數點以色列人人數,而歷代志上廿一章一節卻指出做這樣同一件事的是撒旦。證明耶和華即是撒旦。
撒母耳記下廿四章一節講到耶和華向以色列人發怒,激動大衛數點以色列人人數,而歷代志上廿一章一節卻指出 ...
hellboy 發表於 2012/5/5 09:42

奇怪幾時開始聖經作了你的權威來源, 你能照單全收。

那麼, 
聖詠 93:1 說:
上主為王,以尊威作衣冠,上主身著德能,腰束大權。衪奠定了大地塵寰,大地塵寰不再搖撼;

天主是宇宙創造者, 你也應無異議耶?
因為經上都是這樣說。 你為何不照單收下?
等我插返班基基轉頭

你看到的是基基自插。
奇怪幾時開始聖經作了你的權威來源, 你能照單全收。

那麼, 
聖詠 93:1 說:
上主為王,以尊威作衣 ...
beebeechan 發表於 2012/5/5 09:55

你的耶和華是出自聖經,我只是入鄉隨俗用聖經來解釋翻你信那個神的真面目即,我無講過佢喺真喺假喎。
你看到的是基基自插。
beebeechan 發表於 2012/5/5 09:57

咁即喺點呀?
咁即喺點呀?
hellboy 發表於 2012/5/5 10:01

咁簡單既你都唔明。
等我又教育教育你。

好比昨日你大爆賤粗口:

妖你老母抄花蟹,你到底喺咪痴現線架?人地個仔同阿爸阿媽鬧交鬧到又爆粗又盛,你最多咪教佢阿爸阿媽一巴扯落去,再唔喺攞滕條打佢一鑊,教仔即,有幾閒,打左就乖架啦,扶你阿麼,親生子女你叫人殺左佢就喺為左嘈交?你仲話呢啲咁痴線嘅教訓喺寶?好心你唔好害人啦,妖你老母**BEEBEECHAN!
.

扶你阿麼抄花蟹
hellboy 發表於 2012/5/4 21:43

在旁人眼中:
(1) 是我激動你爆粗? 至少你都自認了:

你真喺好**麻煩,我提出你證據你唔去研究唔去反駁亦都唔比答案我更加唔比解釋,偏偏又去開新題目帶我去遊 ...
hellboy 發表於 2012/5/4 19:04

(2)是魔鬼激動你爆粗?

(3)實在是你自已爆粗, 無修養

(4)是我, 是魔鬼激動你, 但你仍是有自由旨意下爆粗。

有幾個版本有乜出奇?
事實就是: 你爆了粗, 賤九格。

大衛事實就是點算了以色列人口。違背了天主的吩咐。
至於他因何要點人頭, 是「誰」激動他, 有幾個版本有乜奇?

你太溝煩了,所以別人爆粗,怨不了別人。

就如同你上街向人吐口水,別人用暴力打你了,你就開始告人:“濫用暴力,人間失格”

爆粗不賤什麽,看什麽情況什麽原因。

不要以為你不說粗口就以為是標準行為和素質行為,虛偽的偽君子,笑了
轉彎抹角游來游去不惹怒人這犯賤,你的語言不比流氓暴力高尚一點,只不過沒有粗口而已
就如同你上街向人吐口水,別人用暴力打你了,你就開始告人:“濫 ...
gearofwar 發表於 2012/5/5 22:52

噢, 你上前來讓我吐口水耶?

(又看你待到何時便爆粗)
你的語言不比流氓暴力高尚一點,只不過沒有粗口而已

gearofwar 發表於 2012/5/5 22:52

那街上的人都無向你揮拳, 你怎可說人暴力對待你?
你自打咀巴, 打到面也歪了!

你一臉口水了, 看你怎回應
讓我見識見識怎樣是高尚的犯賤
咁簡單既你都唔明。
等我又教育教育你。

好比昨日你大爆賤粗口:

在旁人眼中:
(1) 是我激動你 ...
beebeechan 發表於 2012/5/5 19:13

那我就不服了啦,你話叫人殺兒殺女就是為了吵架,如此是會害到人家庭的言論,雖然我相信你的心裏不是這樣諗去害人,但事實你的言論如果是有心的話仍然是卑鄙無恥,而且事實上也是誤人誤己的行為,用粗口來回應你,喺為左鬧醒你,何況你為何只看到那句花蟹,看不到我鬧你痴線?我都喺想等你知道自己做緊錯事,誠心悔改,做翻好人,不要像我當年錯信耶穌那麼後悔一世,你未來自己的心不好受哦。我都喺為你好咋。
那街上的人都無向你揮拳, 你怎可說人暴力對待你?
你自打咀巴, 打到面也歪了! ...
beebeechan 發表於 2012/5/5 22:58

法例慣例,吐人口水,等同襲擊,我當然認同是你向我吐口水在先。
在旁人眼中:
(1) 是我激動你爆粗? 至少你都自認了:
(2)是魔鬼激動你爆粗?
(3)實在是你自已爆粗, 無修養
(4)是我, 是魔鬼激動你, 但你仍是有自由旨意下爆粗。
有幾個版本有乜出奇?
事實就是: 你爆了粗, 賤九格。
大衛事實就是點算了以色列人口。違背了天主的吩咐。
至於他因何要點人頭, 是「誰」激動他, 有幾個版本有乜奇?
beebeechan 發表於 2012/5/5 19:13

版本只有一個,事實是你激起我爆咀,我的意思是,我無賤膠格,我亦都相信你無賤膠格,只喺你唔明白自己的言論如果比人吸收了,是會誤人誤己的。
而聖經明言是耶和華激動大衛去點算以色列人口,這沒有違背了你個天主的吩咐,而耶和華就是撒旦,若你信你那個神智慧高超無所不知,最賤膠格當然就喺佢本身。
那我就不服了啦,你話叫人殺兒殺女就是為了吵架,
hellboy 發表於 2012/5/6 16:24

你搭錯線呀?
上集無呢D劇情.
版本只有一個,事實是你激起我爆咀,
hellboy 發表於 2012/5/6 16:33

這是你的版本而已。
在我看, 你爆粗關我隠事?

大衛說是天主激動他去點人頭, 
編年紀作者就認為是魔鬼作怪, 
我看就是大衛自己的主意。 好似你要爆粗一樣, 爆左就咪推落人到.
高級模式 | 發新話題
換一個