返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆 360# beebeechan
您衰左就向來都知咖啦。
但係听講教宗他老人家日理万機,会否因此金槍不倒,就唔知矣。
回覆  beebeechan

我驚住日頭太多嘢做會搞到我性慾過盛,..
沙文 發表於 2013/1/8 09:04

係呀, 咁辛苦都仲要趕交貨呀?
小心射精出血
回覆 362# beebeechan

D post 唔好出咁長就冇事咖啦
您都係咁之嘛
回覆  beebeechan

D post 唔好出咁長就冇事咖啦
您都係咁之嘛
沙文 發表於 2013/1/9 01:02

長....先可以深入探討
回覆 364# beebeechan

但係深入探討,您又唔在行。所以都係短D就算啦
=======================================================
嗱, 我諗唔明白点解1:12只是越發苦害他們、他們越發多起來、越發蔓延.這段經文原理的版友絕不止我一個, 所以, 為了堅定我們的信心, 我誠意邀請教友乙名參加實驗:
先請教友在正常情况下表演若干交, 案, 平均值作為benchmark
然後, 教友自願被我盡情苦害至某种程度, 晚上再進行性交, 連續若干晚;同benchmark比較, 看看床上平均進步多少

咁, 大家對聖經就充滿信心了

然, 教友在參加是項program前要簽一份liabilities release form俾我, 若責任自負。

我唔expect陳版友夠膽報名, 所以都係公開招募volunteer啦

1:16 你們為希伯來婦人收生、看他們臨盆的時候、若是男孩、就把他殺了、若是女孩、就留他存活。

這個情節, 根本一睇就知係流嘢。
人口增長率, 係决定在有幾多女人, 而唔係幾多男人;在當時3妻4妾社會,男人多少,對人口增長係冇影響的,女人的數量才是人口增長的factor.若要解决這以色列民比我們還多此problem, 調轉頭殺女留男就啱。 出個咁嘅施政報告就話抑制人口增長, 耳識裂作經佬真係當人地Ramses傻嘅咩?
Don't know where God is but the Devil is in the details
從事creative這行業, 有一條終極真理:
凡係低B之作者創作出來之 character 都係低B嘅。

收生婆對法老說、因為希伯來婦人與埃及婦人不同、希伯來婦人本是健壯的、〔原文作活潑的〕收生婆還沒有到、他們已經生產了。神厚待收生婆.以色列人多起來、極其強盛。

法老又唔係低B的, 點會咁易被兩個阿巫耍到呢?佢只要揾Revenue Egypt audit 一下佢地盤數就知佢地有幾多生意, 若是 '還沒有到、他們已經生產了" 咁他們收到只係雞碎咁多車馬費, 收唔到收生費, 鍋鍋都咁, 食西北風咩?

所以, 所謂出埃及記其實係無會計知識低B鄉下佬閉門造車,大家不必認真

reference:
http://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=6706
Don't know where God is but the Devil is in the details
低B耳識裂作經佬常常想像一些problem出來, 但諗唔到解决辦法, 就以為事情必須跟著他們所設計的劇情發展,以上收生婆一句話就成功瞞稅只是滄海一粟, 其實在聖經中類似情况屢見不鮮

大家回頭看看巴別塔事件:何解变亂咗口音, 工程就会变爛尾樓? 世上不同語言地區joint venture或者以戰略合作伙伴經營不知凡幾, 有interpreter就得啦, 冇理由口音不同就爛尾。若果口音不同就起不成樓, 中環有幾多幢甲級商廈係本應不存在嘅呢?
若果口音不同就起不成樓, 中環有幾多幢甲級商廈係本應不存在嘅呢?
...
沙文 發表於 2013/2/1 16:50

因為呢d大廈興建目的是為出租賺錢, 不是為串天主而起
1:16 你們為希伯來婦人收生、看他們臨盆的時候、若是男孩、就把他殺了、若是女孩、就留他存活。

這個情節, ...
沙文 發表於 2013/1/18 22:03

你蠢唶
因此, 埃及人的小弟弟便可以有安居所, 居者有其屋, 置安居計劃.
天主蠢唶, 畀人串咗都唔知
天主蠢唶, 畀人串咗都唔知
沙文 發表於 2013/2/2 06:54

最很聰明係你哩
回覆 370# beebeechan

最很聰明就不敢當,但係我比夭主教徒聰明就係太過明顯的事實, 我想謙遜地否認都唔得。

一直以來夭主教係咁吹話幾多人信, 但本港夭主教人數連埋賓妹都只不過佔7%, 同普世標準17%相去甚遠, 原因何在呢? 理由, 就係教徒之素質出了問題, 咁都唔識計:

眾所周知, 耳識裂人係計老母唔計老豆嘅:
http://www.jewfaq.org/whoisjew.htm

殺男留女安居計劃, 埃及小弟弟又幫埋手,只會令耳識裂人愈來愈多, 不如成個埃及送埋畀摸西算啦, 仲駛Q出埃及咁煩咩?
1:9 對他的百姓說、看哪、這以色列民比我們還多、又比我們強盛.
1:15 有希伯來的兩個收生婆、一名施弗拉、一名普阿.埃及王對他們說、

Did you smell something from there? 若果耳識裂人多過埃及人, 咁耳識裂人之population係幾多呢?

OK: Old Kingdom
MK: Middle Kingdom
NK: New Kingdom
LP: Late Period

兩個收生婆serve >3M 人口。

本港人口7M, 有幾多收個收生婆? 以婦產科医生計算, 係305位
http://www.edr.hk/doctor/obstetrics-gynaecology
以產科病床計, 係1853張
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20110428/15206343

當然, 市民話唔夠, 但我們姑且假設啱啱好啦。以此數據, 耳識裂收生婆應該要131個, 床794張。

兩個古代收生婆頂得住131個香港產科医生、794張病床,香港產科服務實在太低能了!多年來浪費公帑,快尐開会cut budget啦,5個產科医生都計多咗, 應該可以serve埋双非。点解本港長期要300個医生做本來應該係5個医生可以負担嘅workload?其中必定有舞弊,要老廉介入調查
20:26 你上我的壇、不可用臺階、免得露出你的下體來。

冇理由。有底褲嘛,露得咁易咩
可以好易解决嘅問題, 上帝就係諗唔到點搞

3角有

孖烟通又有
20:26 你上我的壇、不可用臺階、免得露出你的下體來。

冇理由。有底褲嘛,露得咁易咩
可以好易解决嘅問題, ...
沙文 發表於 2013/2/4 18:06

搵個盒裝好佢咪唔怕走光囉
搵個盒裝?好似約櫃咁羞家,唔見鬼咗咪重衰

其實, 上壇唔著底褲就實走光, 同用不用臺階係無關嘅。有著底褲的話, 就算祭祀時唔記得拉褲鍊亦無傷大雅

所以天主講埋哂此等上壇不可用臺階, 簡直係死蠢兩個字就可以conclude
搵個盒裝?好似約櫃咁羞家,唔見鬼咗咪重衰

其實, 上壇唔著底褲就實走光, 同用不用臺階係無關嘅。有著底褲 ...
沙文 發表於 2013/2/5 21:51

有時無著底褲更妙
回覆 378# beebeechan

不錯,希望能多分享些。
是說不知道有沒年輕修女的走光照,更令人興奮啊。
点解立法會唔為在OGLE-TR-56b上的公路車速限制進行立法咨詢呢?
点解國際奧委会唔公佈在OGLE-TR-56b上舉辦第298,745,688,899,999屆奧運会之賽例修改呢?

因為10劃未有1撇, 就唔会咁屎忽痕嘛。

但係何解當年耳識裂佬在郊外露營瞓睡袋, 卻要立條咁嘅法例呢:
25:29 人若賣城內的住宅、賣了以後、一年之內可以贖回.在一整年、必有贖回的權柄。若在一整年之內不贖回、這城內的房屋、就定准永歸買主世世代代為業.在禧年也不得出買主的手。

因為, 此等Torah, 根本係後來在城內先致作出來嘅, 若果真係有出埃及這回事, 都唔会作條咁嘅例咁屎忽痕嘛
高級模式 | 發新話題
換一個