返回列表 回覆 發帖

耶稣製造病毒害人?

有基督教徒吼正/把握現在是疫情嚴重的時刻來傳教,問人是否感到焦慮、恐懼、不安,就應該向耶穌禱告,一切交託主,就沒有擔憂了?
請問大家,英國和美國是否多是信基督教的基督教國呢?
不要推託說新教舊教,都是信一神耶穌/馬利亞/耶和華的,對吧?

London的基督教信徒十分焦慮、恐懼、不安,佢地係信耶穌和馬利亞的,他們天天向耶穌禱告,一切已經交託主了,為什麼現在更加/加倍焦慮、恐懼、不安呢?
In god they trust 美國基督教信徒十分焦慮、恐懼、不安,佢地係信耶穌和馬利亞的,他們天天向耶穌禱告,一切已經交託主了,為什麼現在更加/加倍焦慮、恐懼、不安呢?

答案是:
1- 一神耶穌/馬利亞/耶和華無能!
2- 根本就是耶穌/馬利亞/耶和華降災和製造病毒出來為禍人間,所以越是信基督教的國家越死得人多!
3- 根本沒有耶穌/馬利亞/耶和華,所以就算教徒拼命祈禱,怎樣感恩,基督教徒也一樣中病毒,一樣要死!

各位認為是那一個答案呢?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
變種病毒已殺入加州、台灣、香港,魔幻紀唔該你響「三十三億」妖徒入面搵個有「信德」嘅妖徒來摸好病人。
    你矢口要盲信移鼠,我認為你最有「信德」,唔好推三推四咯。
答案是:
1- 一神耶穌/馬利亞/耶和華無能!
leefeng 發表於 2021/1/1 02:58

點解你唔話係佛陀無能, 係濕婆無能, 係亞拉無能, 係二伯公, 譚公, 天后, 觀音無能?

你一早已認定咗耶和華係眾神中既楂fit人, 話事人, 打哂骰
你都幾實扑基督徒話耶和華係唯一真神
點解你唔話係佛陀無能, 係濕婆無能, 係亞拉無能, 係二伯公, 譚公, 天后, 觀音無能?

你一早已認定咗耶和 ...
beebeechan 發表於 2021/1/1 04:53

1@ 佛陀, 濕婆, 亞拉, 二伯公, 譚公, 天后, 觀音從不自誇自吹自擂過佢地係創天地,全知,,全能?
既然耶穌/馬利亞/耶和華自吹自擂過佢地係創天地,全知,,全能既神,是否應該企出來負責呢?

2@ 既然你都承認有【眾神】,已經證明基督教不是唯一的神!

3@ 耶穌/馬利亞/耶和華如果係播毒害世,一定冇資格做楂fit人, 話事人, 打哂骰果個。不過有個位可能啱佢地:衰神或瘟神!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你都幾實扑基督徒話耶和華係唯一真神
beebeechan 發表於 2021/1/1 04:54

扮盲?

.
扮盲?

. ...
leefeng 發表於 2021/1/1 06:31

你做娛記....
香港小姐宣佈冠軍時, 鏡頭都係對住個冠軍㗎哩,
你去影埋啲三甲不入既陪選托咩!
博炒!
蠢, 真係不治之症嚟!
1@  濕婆, .....從不自誇自吹自擂過佢地係創天地,
leefeng 發表於 2021/1/1 06:30

少理!
你唔識印度教就咪亂吠......

濕婆係印度教中既創造神嚟啵
你死去長一長基本知識哩
亞拉, 從不自誇自吹自擂過佢地係創天地,
leefeng 發表於 2021/1/1 06:30

回教徒都係話亞拉造天地嘅
what a plastic dog!
回教徒都係話亞拉造天地嘅
beebeechan 發表於 2021/1/1 23:46

耶穌/馬利亞/耶和華的教:

少理!
你唔識印度教就咪亂吠......

濕婆係印度教中既創造神嚟啵
你死去長一長基本知識哩 ...
beebeechan 發表於 2021/1/1 23:44

你一樣死番你個黑死病老鼠竇,你既然知道知道濕婆係印度人既創造神,
你已經親自證明基督教的耶穌/馬利亞/耶和華創造世界係呃人!

.
一日有亞伯拉罕諸邪教(天主、基督、伊斯蘭、猶太教),一日都唔會有世界和平。

一個信奉殺人如麻嘅天主邪教教徒學人講世界和平,只能體現呢個教嘅虛偽同邪惡。
蠢, 真係不治之症嚟!
beebeechan 發表於 2021/1/1 23:39
老【你】, 真係不治之症嚟!
(快快快蒙主宠幸!)
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
高級模式 | 發新話題
換一個