返回列表 回覆 發帖

搵笨觀念大踢爆之 - Happy Mother's day

假如開始感到煩厭,立即整個永遠唔會被劃花既塗層咪得囉,唔係做唔到下話? ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/23 23:53

你既解決方法係「永遠唔會被劃花既塗層」,
咁教化啲人唔好再劃花人既車.....又得唔得??

同上邊點樣教隻衰狗變變做乖狗一樣

係治標同治本既分別唶..
天主....比較鍾意治本卦

多啲人變咗敬畏上主, 就唔使咁多警察, 法律
如果你係造物主,感到苦悶,於是創造世間人與物。

要解苦悶,究竟要乖狗定係衰狗?要治乜鬼?反正一切盡在自己掌控範圍之內。

全世界都係乖狗好未?咪又係悶鬼死。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
如果你係造物主,感到苦悶,於是創造世間人與物。

要解苦悶,究竟要乖狗定係衰狗?要治乜鬼?反正一切盡在 ...
抽刀斷水 發表於 2022/5/24 01:31

又即係在室內, 有人會擺假花, 長年不謝不用淋水。。。幾好吖
不過, 鍾意種野既人係會擺放真植物, 係會謝不淋水會死的

鍾意種野既人, 對能把死緊頭既花草救番生佢, 生得茂盛....係一件樂事嚟

做啲唔會犯罪既人出嚟, 唔係完美既人
做啲有能力犯罪卻又不去犯罪的人。。。難度高好多, 過隱啲卦
如果造啲有能力犯罪,但又唔知佢會唔會犯罪,果種unpredictably應該仲過癮。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
如果造啲有能力犯罪,但又唔知佢會唔會犯罪,果種unpredictably應該仲過癮。
抽刀斷水 發表於 2022/5/24 12:24

應該係....
好似買大細, 一早知下舖開大, 跟住三舖開細
雖說嬴梗, 但係無刺激, 唔過癮
我地祖國好啲勒, 保持儒家孝道
beebeechan 發表於 2022/5/19 09:02

孔融仲唔係儒家?  
我記得小學嗰陣, 先生講孔融讓梨嘅故事畀我哋聽, 佢吩咐我哋做人記住要好似孔融咁樣。
我好大聲咁樣應承咗佢, 所以我而家嘅思想都係用孔融做role model.

我個小學先生泉下有知我今日仍然係咁仰慕孔融, 佢就知道自己真係有作育英才, 都應該死得眼閉

高級模式 | 發新話題
換一個