返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 無中生有之王對決積分表

由於有不只一位網友言語上表明對"無中生有之王"之冕感興趣,特此製作一帖收錄得分

本條#1將為一份說明文件

本條#2包含下列資料並保持不停時更新

1. 網友積分及排名
2. 本人已完成翻查新舊帖搜索例子的日期範圍
3. 積分及排名涵括本條最後的帖數#號

其後帖子將包含每次無中生有個別事件的前後文過程等

所謂無中生有的逹成條件:
TBC

對於無中生有者的勸戒:
TBC

好似有啲網友唔係好鍾意呢個主題。無他嘅,下次我有證有據指出啲人無中生有時,佢勇啲出黎認左佢,反應唔好咁大,我就唔洗整理呢個表啦。
我無興趣睇鏈, 睇片, 讀喱讀路先知你想翕乜
不如你有話直翕
beebeechan 發表於 2024/7/30 00:14

又係你自己追問習近平思想先既,依家又話無興趣,一時一樣。
你上唇就話要乜「共同體」'
下唇就話要分清門戶....
真係9翕成性
beebeechan 發表於 2024/7/30 00:12

係你分啲唔分啲,共同體就唔好分喇。
難得你咁有興趣,搵埋條鏈畀你自修下啦:
抽刀斷水 發表於 2024/7/29 23:41

我無興趣睇鏈, 睇片, 讀喱讀路先知你想翕乜
不如你有話直翕
回覆  beebeechan

鬥人多時就新舊教東教加埋一齊蝦人,平時就你唔關我事我唔關你事。 ...
抽刀斷水 發表於 2024/7/29 23:35

你上唇就話要乜「共同體」'
下唇就話要分清門戶....
真係9翕成性
習近平主席「人類命運共同體」思想。。。背後有没有是「以中國主導, 一帶一路的共同體」?
(與武俠世 ...
beebeechan 發表於 2024/7/29 22:38

難得你咁有興趣,搵埋條鏈畀你自修下啦:

十七、推动构建人类命运共同体--理论--人民网 (people.com.cn)
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回覆 125# beebeechan

鬥人多時就新舊教東教加埋一齊蝦人,平時就你唔關我事我唔關你事。
根本John Lennon就係坐時光機到現代,抄襲習近平主席「人類命運共同體」思想。
抽刀斷水 發表於 2024/7/28 14:28

習近平主席「人類命運共同體」思想。。。背後有没有是「以中國主導, 一帶一路的共同體」?
(與武俠世界中想當武林盟主頗相同)
Imagine到最後,就係chrous既核心表達:

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

「想像」化為「行動」了。

imagine....
dreamer,  
I hope someday you'll join us...
will live as one..
全曲都在幻想中。

john lennon 50年過去了, 有多少他的「幻想」化作「行動」了。
今日還是在幻想。

Not the only one...但不是 the majority
全人類只有16%人口不屬任何宗教,
16%中, 一半以上又是「不知論者」....未定而已
確實表明不信heaven and hell 的大約8%。
回覆 108# leefeng

一個撐同支持元朗恐襲嘅人扮咩正義質咩問人地打人,收皮啦。
你唔覺得呢句歌詞一開波就有問題咩?
若然是 no heaven...又何需 imagine ?
阿 John 就是口裡說無, 心中 ...
beebeechan 發表於 2024/7/28 13:52

I hope someday you'll join us
And the world will live as one

「想像」化為「行動」了。

根本John Lennon就係坐時光機到現代,抄襲習近平主席「人類命運共同體」思想。
大家可以諗諗,John Lennon首Imagine,點解第一句歌詞就話"Imagine there's no heaven"?
抽刀斷水 發表於 2024/7/28 13:20

你唔覺得呢句歌詞一開波就有問題咩?
若然是 no heaven...又何需 imagine ?
阿 John 就是口裡說無, 心中卻有的那種反基。 (同你一樣)
咁即係例如:實行全球性的,逃犯條例/引渡條例

但香港先岩岩在2019年搞百萬人反送中喎 ...
Guest from 124.244.37.x 發表於 2024/7/28 12:44

現在都有國際刑警、有紅色通緝令了。

國際刑警通緝「幣少」黃鉦傑 發出紅色通緝令 要求成員國協助交人 - 電腦領域 HKEPC Hardware - 全港 No.1 PC網站
醫生唔係用藥物醫人, 唔通靠覆手, 祈禱...或學耶穌用口水和泥?
beebeechan 發表於 2024/7/28 00:01

除咗開藥之外,有啲醫生都會叫痛風病人注意戒口,會叫中風病人做復康活動,會叫人減少煙酒。

咦,你睇開既醫生無咁做咩?
咁你都爆咗口....原來你唔係唔信有神
只係見到信神既「一系列不同條件」驚咗, 唔想付出。 no deal ...
beebeechan 發表於 2024/7/28 00:26

廢咗「除我以外不可有別的神」呢個條件,先可以再講其他野。

大家可以諗諗,John Lennon首Imagine,點解第一句歌詞就話"Imagine there's no heaven"?

我有呈堂証供架:
beebeechan 發表於 2024/7/28 00:01

我同其他反基咁講,又唔代表我有咁做過喎,你最多可以指控我「教唆他人勸人離教」呢個罪名,但實際我既用語係「幫助他人離教」,未必用「勸」呢個方法,可以係幫助佢地「因了解而分開」。
是視為一個system,但用「統一」這詞又好像不太恰當,要容許各自的差異性,但又承認彼此的親密關係 ...

但香港先岩岩在2019年搞百萬人反送中喎
是視為一個system,但用「統一」這詞又好像不太恰當,要容許各自的差異性,但又承認彼此的親密關係 ...

但香港先岩岩在2019年搞百萬人反送中喎
挑…..今日既各安法,講下都唔得架,係煽動,
beebeechan 發表於 2024/7/28 03:40

你地基督教唔止講,係想做--黑暴!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
高級模式 | 發新話題
換一個