返回列表 回覆 發帖

[搞笑] 無中生有之王對決積分表

回覆  leefeng

721元朗點解要恐襲
jimmychauck 發表於 2024/7/27 01:57

本來無須回應你呢啲曱甴歪理,
不過我只是想寫給看這些帖的觀眾關於“我的見解”和“網上其他正義人士的見解”。

你們班黑暴曱甴一大班人無端端入元朗做乜春?去買老婆餅咩?
咪又係想入元朗攪破壞!
人地元朗自衛保護家園係應該既!
「保家衛族」係英雄黎,有冇見人地阿叔係揸藤條? (其實應該揸槍先至啱)

呢件事件等同中國關你基督教叉事咩?
你基督教派傳教士入去人地既地方攪風攪雨,中國人打你殺你一樣係應該既,打死不寃。

你地黑暴有種可以試下在美國,入人地屋企,人地有權可以開槍打L死你一樣冇罪!
你地班黑暴唔入元朗,咪大家天下太平囉,你地成班廢物入去元朗把L咩?

一大班放火打人係不折不扣叫做曱甴黑暴,
乜入咗元朗,一隻二隻殺人放火的曱甴黑暴就自稱叫做【平民】呀?
成班曱甴賤畜,真是打得少了!

香港一名孕妇的老公痛斥黑衣人 搞冧(垮)香港! | CCTV

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

你話我知721元朗點解要恐襲,你就答到點解有所謂黑暴打人、放火、擲磚、擲汽油弹、放炸彈㗎啦。你連點解721元朗要恐襲都唔知我幫你唔到。
jimmychauck 發表於 2024/7/27 01:57

基督教曱甴黑暴害國害民,大家有眼見,到你隻手遮天咩?

得好,打得少!

Aug 7, 2019
近两个月来,在香港发生的示威游行活动完全超出集会、游行、示威自由的范畴,已经演化为极端暴力行为,而且手段不断翻新、烈度不断升级、破坏性不断加剧,令人触目惊心。

一小部分激进示威者以警察为袭击目标,使用的工具从砖头、铁枝发展到烟雾弹、汽油弹、弓箭等致命武器,并实施纵火,还有人在网上公然鼓吹使用致命手法袭击警察。

这些行为对香港警务人员和广大市民的生命财产安全造成严重伤害。已有461人在暴力冲突中受伤,其中包括139名警务人员。
更令人愤慨和需要高度警觉的是,部分激进分子撕毁香港基本法,污损国徽。8月3日傍晚,几名无耻之徒在尖沙咀拆下某建筑物前悬挂的中华人民共和国国旗,扔入海中。这一行径严重触犯法律,公然冒犯国家尊严,挑战“一国两制”原则底线。

8月5日,反对派发动罢工,造成约250次航班被取消,观塘等8条地铁线停止服务超过5小时,红磡隧道和数条交通干线受阻。极端暴力分子向警署投掷燃烧弹,在多处纵火。当晚7点多,极端激进分子再次到尖沙咀扯下国旗,扔入海中。

这些暴徒可谓嚣张至极,可谓丧心病狂。未来等待他们的将是法律之剑的重击,是耻辱柱上抹不掉的刻痕。

持续近两个月的游行示威活动特别是暴力冲击行径对香港经济民生也已造成严重影响。根据特区政府数据,香港今年头六个月各项经济指标,除个别行业外,全面下跌。香港第二季度本地生产总值较去年同期仅实质增长0.6%,经济面临明显的下行压力。已有18个国家和地区因当前情况而对香港发出旅游安全提醒。零售业、旅游业首当其冲,商户销售额和酒店入住率大幅下跌。更严重的是,香港当前事态已严重打击国际投资者的信心。他们已公开表达了对香港营商环境的深切忧虑。有国际评级机构发出预警,持续的游行示威活动和暴力冲击事件使香港经济活动无法正常进行,香港的评级可能受到影响。

必须明确指出,在香港当前乱局中,站在前台的是部分激进暴力分子,居中的是部分被误导、被裹挟的善良市民,但幕后怂恿、支持激进暴力分子的则是香港内外的“反中乱港”势力。他们明目张胆地为激进暴力分子撑腰壮胆,明里暗里进行协调、指导和资助。
他们混淆是非、颠倒黑白,竭力鼓吹所谓“公民抗命”甚至“暴力才能解决问题”的歪理邪说,美化、怂恿激进暴力活动。他们鼓动激进分子大搞所谓“不合作运动”,实施“极限施压”,企图迫使全体香港市民卷入政治纷争,激化社会矛盾。

铁一般的事实显示,这场持续了近两个月的激进示威活动性质十分严重、影响十分恶劣,已经对香港繁荣稳定造成严重影响,正在把香港拖向危险的深渊!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

你話我知721元朗點解要恐襲,你就答到點解有所謂黑暴打人、放火、擲磚、擲汽油弹、放炸彈㗎啦。你連點解721元朗要恐襲都唔知我幫你唔到。

這就是答案!到你隻手遮天咩?
真是越看越療癒!
大家都在説打得少了!!!

@wangsijack9315[size=1.2]5 years ago

欺負警察和市民的時候他們是示威者,被人欺負的時候他們又變市民了...

@niuniu502 5 years ago

政府不作為,元朗人只有自己起來抵抗暴徒入侵,有乜撚問題???

@user-vs5br9wu2d 5 years ago

打的好,元朗人是香港的守護神,我愛元朗,希望元朗人進入九龍進入港島消滅暴徒
[color=var(--yt-spec-text-primary)]

@user-ym3my1ic2f
4 years ago
干得漂亮性格就需要这样的市民打醒它们

@choiwingkeung9041[size=1.2]1 year ago

白衣人.力抗黑暴.香港英雄.

]
@christopherqwan8471[size=1.2]5 years ago

有人看過完整的錄影嗎?黑衣不斷挑釁白衣,最後挨打!

]
@user-jx6eu5pg9q[size=1.2]4 years ago

把我感动哭了,加油元朗老哥。

][
@ningdi6545 5 years ago

去之前“我们要光复元朗” 挨打时“我们是路人!普通路人!”

[url=][/url]
@johnnyyip8876[size=1.2]5 years ago

香港进入无政府状态,大家要学以前一样,民团,他能够说保家卫乡,我哋都要保护自己,团结保护自己,保护香港。

@erinbarnes6251[size=1.2]5 years ago

警察在路上被你們學生攔住了,來不了,你們就先哭叫35分鐘吧

@annafu1167[size=1.2]4 years ago

係喎!廢青你們打警察又咁叻,點解一一一有事就叫阿Sir,打警察就叫黑警依家啲記者講嘢好似廢青,不中立,淨係想嗌交,以為串到人就贏咗

@KC-newme[size=1.2]4 years ago

元朗人加油!你們都是真男人,幫助香港消滅鼠患!加油

@user-do3tw6by3g[size=1.2]3 years ago

支持白衣人

@fionali7367[size=1.2]5 years ago

現在香港情況最令我反感的是,那些人不能見好就收,為什麼要去香港各處攪攪陣,沒完沒了的!冇事就叫人黑警,完全唔識“尊重” 兩個字點寫,有事就搵警察,真的厚顏無恥!

@user-ie1vt9xo5t[size=1.2]5 years ago

自己惹怒元朗同胞,被打都拍手!

@fly789789[size=1.2]2 years ago

两年了再看还是很疗愈

@dalin5408[size=1.2]5 years ago

打狗棒原来没有失传

@peterwei5791[size=1.2]5 years ago

支持元朗市民正義行動!香港市民忍無可忍!

@maxma9688[size=1.2]5 years ago

就是欠揍.....

@yenleon580[size=1.2]5 years ago

我凈喺見到手無寸鐵嘅元朗市民喺度和平理性咁表達意見啫!佢哋又冇戴口罩頭盔,又冇噴漆塗鴉,又冇打差佬,又冇打砸立法會同撬磚掟磚,你哋點可以將佢哋定義為暴徒?我哋元朗人強烈要求撤回暴動定性!

@kEUNGKEUNG-qg1mm[size=1.2]1 year ago

白衣人 力抗黑暴..香港英雄

@chanchan6382[size=1.2]5 years ago

有事就找警察!搞事就叫黑警!!哈哈!!!

@user-sd5rb4oj9l[size=1.2]5 years ago

帅气,元朗人民果然是抗英义士的后代

@dorealengtan7504[size=1.2]4 years ago

打得好但是有没有人觉得警察来得太快了!迟一点更完美

@zhenxianghu9237[size=1.2]5 years ago

打的好!元朗人我给你点赞发这个视频的人从标题上就可以知道他的倾向性,但他没想到,人民的眼睛是雪亮的!绝大多数都支持元朗人!

@peterwoo2706[size=1.2]5 years ago

打得好!支持元朗正義之師!

@jasonwang9710[size=1.2]5 years ago

打的好。以暴制暴,这不是某大律师提议的嘛!

@marismaris7527[size=1.2]5 years ago

香蕉報,為何剪去暴徒挑釁白衣及暴粗口前半段。刻意引錯方向?

@aaronyang9189[size=1.2]4 years ago

越看越療癒!

@tonytse3447[size=1.2]5 years ago

睇到林卓庭比人打,真的很開心, 遺憾 唔見朱凱廸。

@user-lb8fk6tg6f[size=1.2]5 years ago

我公正的说一句,打的太轻了!

@user-yp7qy4nl5c[size=1.2]5 years ago

大大声話搞革命搞獨立,挨打博几棍就哭到啡哩啡咧,又話報警又話黑社會咁,正一又要威又要戴头盔

@wujing37111[size=1.2]5 years ago (edited)

不下雨,香港市民拿雨伞做什么?这时候知道警察会保护你了!

@ajimc[size=1.2]4 years ago

普通市民個個都擔住把大遮,笑很死

@user-qd9ge4lu6i[size=1.2]4 years ago

我觉得元朗兄弟手下已经留情了,起码没让人断手断脚

淨係2019年已經搞到咁多人撐暴和分化
原因又各自解讀
證明香港仲未適合民主,完

另一個原因,就係政府一廂情願以為「循序漸進」的好野
事實上是一個極危險的政策
通常民主社會,候選人互相抺黑針對,
好似現在Trump Trump狂搞陰謀論抺黑其他對手
但半民主社會,變成民主派和政府建制派互相抺黑,
呢樣仲獲,政府被狂攻擊,一忍唔住就會將整個民主制度催毀
忍到,政府民間衝突升級,變大規模暴亂是正常不過。
香港另一個問題,就係大陸未有民主,香港有民主,變成持續陸港衝突,陸港對罵
大陸政府唔想見到呢件事發生,再加上2019年證明
索性全CUT香港民主
有前列腺病就食番茄....唔好俾醫生又照又割
同話有病就祈禱, 唔使搵醫生
無一百%相同都八成似 ...
beebeechan 發表於 2024/7/27 02:10

「上醫治未病,中醫治欲病,下醫治已病」,得閒睇下中國經典啦,一味話「盡力」,配合好唔知咩級數既醫生,同耕田隻牛有咩分別?
回覆 83# leefeng

哦,原來藍絲支持721元朗恐怖襲擊覺得係正義。咁已經完全喪失左指責所謂黑暴嘅資格啦。聽到你話打人係正義嘅我就放一百二十三個心啦。

傻仔,唔好回應吖嘛,一回應就回馬槍。自己狗急跳牆就失手啦。

話題要轉了嗎?
回覆 81# leefeng

保家衛族,第一個打嘅係一個從元朗商場放工嘅本地廚師,仲要人地唔係著黑衫。真係英雄黎。
香港真係唔適合民主

因為連基本的尊重不同政見人士都做唔到

討論區係咁

現實世界都一樣,2019證明咗

香港人缺乏民主需要的素質

通識教育也無補於是,可能仲差咗,因為有 Illusion of 通識能力。
回覆  leefeng

哦,原來藍絲支持721元朗恐怖襲擊覺得係正義。咁已經完全喪失左指責所謂黑暴嘅資格啦。聽 ...
jimmychauck 發表於 2024/7/27 13:26

死傻佬,你一定係盲定啦,我話曱甴係抵打,並不等于打人係正義。
你在show off 你才是正牌無中生有之王嗎?

回覆  leefeng

哦,原來藍絲支持721元朗恐怖襲擊覺得係正義。咁已經完全喪失左指責所謂黑暴嘅資格啦。聽 ...
jimmychauck 發表於 2024/7/27 13:26

你扮乜野放心啫,黑暴想扮好人?扮平民?扮可憐?問過枝藤條肯唔肯先啦!
打老年人不叫正義,不過,打賊種黑暴就非常正義。

黑暴係抵打,打到個個要留言拍掌叫好!
清醒既人都睇得明所謂元朗恐怖襲擊是怎麽一回事,
屎忽占肯定是一個盲了的大傻瓜,才會自導自演做了以為自己好醒的無中生有之王。

回覆 91# leefeng

打人正義咪得囉,諸多託詞。
回覆 89# Guest from 124.217.137.x

我從來冇要求過被尊重,因為呢啲對爛屍黎講係學唔識嘅功課。
回覆 86# 抽刀斷水

上醫醫國 中醫醫人 下醫醫病。格局不妨大啲。
回覆  抽刀斷水

上醫醫國 中醫醫人 下醫醫病。格局不妨大啲。
jimmychauck 發表於 2024/7/27 17:03

其實我幾buy習近平「人類命運共同體」既concept:「人類命運共同體,顧名思義,就是每個民族、每個國家的前途命運都緊緊聯繫在一起,應該風雨同舟,榮辱與共,努力把我們生於斯、長於斯的這個星球建成一個和睦的大家庭,把世界各國人民對美好生活的嚮往變成現實。」

這跟生物在整個生態系統互相影響相類似。

咁調返轉頭諗,「國」按照呢個角度睇,其實就係「世界」(共同體嘛)。

我好天真咁諗,如果大家都放棄現有「國」的「格局」,就可大大減少衝突。

咁其實依家既「國」係點形成呢?大概都係出自民族與宗教的分歧。

舉個例子,以色列、巴勒斯坦打咗幾十年,但如果大家可以打亂種,咁我個仔既公公原來係另一個民族/宗教,如是者愈溝愈亂,最後分唔清楚,咁就無晒仇口啦,兩國既界線都變得模糊。

好耐以前啲國王都派公主出去和番啦,都係咁上下道理。John Lennon都話過: Make love, not war.

「上醫醫國」,其實好應該貢獻自己,努力溝下鬼妹。
其實我幾buy習近平「人類命運共同體」既concept:「人類命運共同體,顧名思義,就是每個民族、每個 ...
抽刀斷水 發表於 2024/7/27 18:32

天主經內就有呢句:
「祂的神國, 萬世無疆」。。
天主一早做緊呢樣野, 咁點解你又成日叫人咪信, 離教早離早著咁呢?

習總係咪應該實卜天主既計劃?
「上醫治未病,中醫治欲病,下醫治已病」,得閒睇下中國經典啦,一味話「盡力」,配合好唔知咩級數 ...
抽刀斷水 發表於 2024/7/27 11:35

咁你有急症時唔好打999, 因為佢地一定會送你去見啲「下醫」
你頂住先,......同你搵個「中醫」
香港真係唔適合民主

因為連基本的尊重不同政見人士都做唔到

討論區係咁

現實世界都一樣,2019證明咗

香 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/7/27 14:31

唔係乜顔色既問題,
係啲人本身有「曱甴性」
我好天真咁諗,如果大家都放棄現有「國」的「格局」,就可大大減少衝突。

會,但合久必分,分久必合

假如人類統一成一國後,過一段時間,大家又覺得分裂好一點,又會分開變成大量國家。

另外,如果要統一,可能要經歷一次三次大戰先做到.
咁其實依家既「國」係點形成呢?大概都係出自民族與宗教的分歧。

民族與宗教的分歧只是其中一樣

主要還有語言的分歧文字的分歧文化的分歧經濟管理方式的分歧政治管理的分歧法律的分歧

另外,目前國家與軍事掛勾,很多國家誕生,是來自戰爭的勝利與妥協
高級模式 | 發新話題
換一個