返回列表 回覆 發帖

36計之釜底抽薪

點解你哋唔傳福音畀魔鬼, 等佢悔改信耶穌呢?
傳福音畀魔鬼應該容易過畀我哋, 至少魔鬼係信有天主/上帝嘅, 而我哋連有天主/上帝都唔信, 咁你已經慳咗一個step喇。

我哋咁衰格咁大罪,都係佢搞成咁啫,你搞掂佢一個就全盤解決問題,好過逐個逐個同我哋傳咁笨7,傳得黎蚊都瞓啦,擒賊先擒王吖嘛, right?

即係你嚴重新冠要入ICU, 透唔到氣喇。
醫生係咪俾個呼吸機你先, 或係 同你打疫苗, 補補身, 去你屋企消消毒, 強身健體....就唔會病, 「擒賊先擒王吖嘛, right?」
點解你哋唔傳福音畀魔鬼, 等佢悔改信耶穌呢?
傳福音畀魔鬼應該容易過畀我哋, 至少魔鬼係信有天主/上帝嘅,  ...
沙文 發表於 2024/6/11 05:00

唔需要向魔鬼傳福音, 因為你話齋, 佢一早信有天主, 仲信過班耶徒, 魔鬼只係唔願跟隨天主條路啫。
人.....唔知福音, 唔識天主...所以只需要介紹咗俾佢地識就會跟隨。唔使在默示錄中咁最後被打鑊甘。
聽咗福音都係唔願跟既....睇下同魔道有幾深。
淺 淺地既....係天主教內都仲有希望既
(新教既說法.......就死硬)
新教既說法.......就死硬
beebeechan 發表於 2024/6/11 07:24

你都被阿柒頭(扌禁)住「磨擦」,ngair 都冇得ngair啦,還吹咩牛﹖
回覆 3# beebeechan
你都過唔到第一關,點搞得到我哋行天主路線呢?您利用傳福音畀魔鬼慳番唔駛過第一關,咁佢悔改上CCTV公佈,我哋睇到都會感動,咁就事半功倍啦嘛。
回覆 2# beebeechan

擒賊先擒王係第一時間quarantine零號病人。傳到畀我先至醫,貴教的疫情控制方案已唔算成功
若果唔需要向魔鬼傳福音,咁亦唔需要向我傳,因為就算畀你搞到我信有天主,我都係一L樣唔肯跟天主路線啫。咁你解決唔到這個problem呢,過訓到第一關都冇L用啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
若果唔需要向魔鬼傳福音,咁亦唔需要向我傳,因為就算畀你搞到我信有天主,我都係一L樣唔肯跟天主路線啫。 ...
沙文 發表於 2024/6/12 00:05

你信唔信有天主, 只有你自己知。
你口講信, 心唔信又得
口講唔信, 心中實信...又得
口中話信, 心中唔信既亦有有人在
你又話做幾十年人都識得mind  reading, 同我傾兩句就乜L知茄?
Don't know where God is but the Devil is in the details
你又話做幾十年人都識得mind  reading, 同我傾兩句就乜L都知茄?
沙文 發表於 2024/6/12 00:31

你同老婆都幾十年, 佢又無真G點高潮都係佢自己知, 你唔一定 mind read 到
話唔埋佢都係susanna咁交功課, 床上影后, 表情入戲
修道院院長就至叻,feel到對方高潮係咪裝假狗
do嘢期間也不時對伴侶觀察, 認為不適合, 没有真高潮的也會勸走。
上床入宮的..有40-60%會中途退出, 放棄。...與美國海軍海豹訓練的退隊率相若

"修道院既院長..同你傾幾句就知你有無聖召, 定係嚟搞搞震既。
修道期間也不時對修士觀察, 認為不適合, 没有真聖召的也會勸走。
進修院想當神父的..有40-60%會中途退出, 放棄。...與美國海軍海豹訓練的退隊率相若"
修道院院長就至叻,隊幾下就feel到對方高潮係咪裝假狗
do嘢期間也不時對伴侶觀察, 認為不適合, 没有真高潮的 ...
沙文 發表於 2024/6/12 05:55

咁你又唔係無知處到老婆有無爽都睇出嘛。
同叫雞既劏豬叫唔同既
冇高潮扮有就得啫,嗰啲塔瑪爾常常係咁。
有高潮而扮冇,我就未見過。會出水出到噓噓聲咖嘛,邊度扮到咖?
高級模式 | 發新話題
換一個