返回列表 回覆 發帖

[教會報憂] 嚟睇埋嚟睇埋嚟揀啦餵

B 又按多一按:
呢到點解要話「女人的後裔」....男人無份?!

係咪想講:
耶穌係瑪利亞女人既後裔, 唔關若瑟事?
係呀,好似佢同條蛇預言,女人後裔傷您個死人頭,你就傷佢腳踭,仲以為傷腳踭好閒... ...
沙文 2024/1/13 08:23 提交

「我要把仇恨放在你和女人,你的後裔和她的後裔之間,她的後裔要踏碎你的頭顱,你要傷害他的腳跟。」

呢句都幾多野講。(呢到3扒2撥講講喇)

「女人的後裔」指誰? 記唔記得耶穌幾次叫瑪利亞做「女人」?反基仔就話:睇耶穌幾不孝,無禮貌對佢老母!(其實就係話耶穌佢自己就係經上預告了的那位)。

蛇「要傷害他腳跟」。。即耶穌雖然打敗蛇(魔鬼撒殫),都唔係家主打死奴僕,大人打細路咁,自己都要受苦:被鞭打,被釘十字架。

B按
天主既救世計劃,一早在第三章就透露了。
打後的新約故事都是如何應驗,滿全這些許諾。

(跟住有大洪水,方舟。。。暗諭教會出現,收納天下罪人。
有亞巴郎獻子,預告天主要拎「女人的後裔」出嚟。)
串埋一齊,咁無厘頭既故事原來係好有厘頭。
係呀,好似佢同條蛇預言,女人後裔傷您個死人頭,你就傷佢腳踭,仲以為傷腳踭好閒... ...
沙文 發表於 2024/1/13 08:23

所以要戴頭盔
係呀,好似佢同條蛇預言,女人後裔傷您個死人頭,你就傷佢腳踭,仲以為傷腳踭好閒...
Don't know where God is but the Devil is in the details
買大包圍啦
沙文 發表於 2024/1/13 08:10

天主安排時,
買冷門獨嬴都跑出

希臘戰神achilles 全身金剛罩。。大包圍
咁岩就係佢既死穴腳蹬中箭, 玩完

唔好以為係你做莊打骰
買大包圍啦
Don't know where God is but the Devil is in the details
再打骰doesn't mean 您一定執到隻東
沙文 發表於 2024/1/13 07:41

亦唔一定執唔到

六合彩呢期開咗7, 下期一樣可以7
再打骰doesn't mean 您一定執到隻東
而家就係執緊位,到時執完
沙文 發表於 2024/1/13 07:33

我執「東」,, 坐番原位, 旺家唔想郁
而家就係執緊位,到時執完
黃金交叉is coming
沙文 發表於 2024/1/13 06:45

哇..要2070先叉喎
半個世紀, 世界執哂位喇
黃金交叉is coming
堂口都賣L埋,點止紮職直頭紮炮
沙文 發表於 2024/1/12 21:26

突然聯想起路加福音蕩子回頭,
當年個仔要分家產, 自立門戶.....點知家財散盡後就知悔改, 返番去老荳個莊園

老荳屋企仲係咁濷
堂口都賣L埋,點止紮職直頭紮炮
少......依家有islam, Sikh.所以牧師咁開心唔使做, 我理解喎
沙文 發表於 2024/1/11 22:06

人哋嗰日紮職, 梗係笑到四萬咁口喇....你一啲都未理解
Charity boss named as the next Church of Scotland moderator
https://www.bbc.com/news/uk-scotland-63425824
少......依家有islam, Sikh.所以牧師咁開心唔使做, 我理解喎
正面對巨大變化,信徒遞減、財務緊縮,蘇格蘭教會預計關閉400座教堂

近年來,蘇格蘭境內有愈來愈多「教堂 ...
沙文 發表於 2024/1/11 21:44

少......依家有costco, walmart....都唔使咁多 convenience stores 喇
咁簡單都理解唔到
高級模式 | 發新話題
換一個