返回列表 回覆 發帖

[網址介紹] 香港50樣經典小食

原帖由 沙文 於 2008-7-17 02:09 發表
不論希特拉嘅双親是否有交歡 ...

您嘅邏輯真好. 冇人知希特拉老豆( 納粹官方文件哥個) 有冇份. 但係歷史有冇講?
原帖由 沙文 於 2008-7-17 02:09 發表
若然您食煙引起火災燒死成幢大厦嘅人,咁您咪做咗衰人
在燒死嘅人之中會否有一個3歲細路仔
眾人看來,慘絕人寰
但誰知道
佢將來帶給世界禍害仲犀利過希特拉?

真希望個3歲細路仔冇燒死, 等佢街頭打架, 用犀利少林打死個少年希特拉. 就算猶太人咁cheap 都會犁香港買曬d 香港經典小食請佢.  仲唔够可以投資食市. 香港經濟方向發展會仲好d.  抽兄 post 又會更多幾樣.

回復 49# 訪客得得b 的帖子

若然您食煙引起火災燒死成幢大厦嘅人,咁您咪做咗衰人
在燒死嘅人之中會否有一個3歲細路仔
眾人看來,慘絕人寰
但誰知道
佢將來帶給世界禍害仲犀利過希特拉?
咁,您又会反而係好人
在每件事的後面,隱藏無限咁多可能性;但已發生的事件,就不能剔除其中任何一個因

不論希特拉嘅双親是否有交歡,或英國佬是否有虾中國,都係nonlinear嘅事件,因為人嘅社會根本就係一個nonlinear system,
譬如,假如英國冇吓中国,則不會有HK, 冇HK,則無HKU,孫中山冇HKU讀,佢教育程度不夠,則推翻清朝失敗
其結果未必會比而家好,孫中山亦可能冇理想

所以,要推翻已發生的事件來論證「如果唔係你X,我就Y咗啦」係唔得嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 訪客得得b 於 2008-7-17 01:53 發表

有定啦 我堅持終生吸煙 只在每日遊水時不吸煙

請 B教師,少吸煙 , 保身體 , for家庭

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
原帖由 沙文 於 2008-7-17 01:48 發表
您慢慢啦
咁您食煙有冇計劃性?

有定啦 我堅持終生吸煙 只在每日遊水時不吸煙

回復 47# 訪客得得b 的帖子

您慢慢啦
咁您食煙有冇計劃性?
Don't know where God is but the Devil is in the details
如果希特拉嘅双親在某天晚上冇X,咁就不會有WWII啦{始末並無計劃性}

跟英國在近代對中國的持續性侵略{始末存在持續的計劃性}

我說到這裡 去食煙不說了
呢啲簡單道理,唔駛食煙都諗到啦
点解會有宇宙大爆炸就要食煙先得啫
如果希特拉嘅双親在某天晚上冇X,咁就不會有WWII啦

跟英國在近代對中國的持續性侵略 都可混為一談

我等你食番煙先同你傾喇

回復 43# 訪客得得b 的帖子

那個舖位原本是賣魚蛋、剪釀三寶及飲品的小食舖,聽說曾是全球最貴的舖位。

變了賣肉乾,好像到了澳門,失去了香港特色了。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
剛從銅鑼灣回家 在崇光百貨公司對面馬路 即往西環方向的小巴站旁邊 人稱銅鑼灣金三角的三角形店舖 新開設了一間現場即烤肉乾店  肉乾種類有七八種 主要分豬  牛 辣 不辣之類  價錢由125元500克{本地常用的司馬斤 是每司馬斤600克}起 便宜與否 見仁見智
我買了500克辣豬肉乾  而家食緊 重係熱熱地的 有幾好味?一個字:正

回復 41# 抽刀斷水 的帖子

既然您都係咁樣認為,大家就唔駛客氣,在各方面的領域中盡展所長啦

回復 40# 的帖子

不如吹埋營養學、歷史學、行為心理學、動植物學等等丫。
原帖由 抽刀斷水 於 2008-7-15 10:14 發表

(你班友講小食都扯到政治,真服左你地)

政治係許多人民嘅事, 民又以食為天, 所以小食和政治係大有關係. 政治又講歷史, 所以
香港經典小食-政治-歷史 一定係扯得緊緊嘅. 唔止閒聊咁簡單.

回復 38# 抽刀斷水 的帖子

呢種技術係阿b首創(#12)
您裝柱香俾佢啦
原帖由 訪客得得b 於 2008-7-15 01:45 發表
說到小食 想說說中環蓮香茶樓的叉燒包 外貌平平無奇 跟別處叉燒包並無兩樣的叉燒包 其包身散發出特殊的麥香味 是全港叉燒包所獨有的 不知原因為何 但真係幾好味 ...

乜唔係蓮香的蓮蓉飽有名咩?

(你班友講小食都扯到政治,真服左你地)
原帖由 weakest 於 2008-7-14 00:18 發表
就是在那兒食的...(不用自己付錢)

付 ,
sorry , thou wouldest 付4it with thy own health ,

o k sorry ,
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
我唔明點解可以沒有外國侵略。唐君毅冇教過話歷史可以有「如果」嘅。
如果希特拉嘅双親在某天晚上冇X,咁就不會有WWII啦
WWII歐洲死傷軍民若干 b哥又有冇資料呢?
說到小食 想說說中環蓮香茶樓的叉燒包 外貌平平無奇 跟別處叉燒包並無兩樣的叉燒包 其包身散發出特殊的麥香味 是全港叉燒包所獨有的 不知原因為何 但真係幾好味
原帖由 沙文 於 2008-7-15 01:11 發表
緊係對啦。1960年就應該趕佢地扯啦,冇理由要等到97
若然趕唔到,就應該佢唔扯我扯,拉大隊上廣州落藉食小食

我前面說過 沒有外國侵略 中國將朝不同的方向發展 你明吾明?
鴉片戰爭 中國死傷軍民若干 沙兄有資料嗎?
貴校創辦人唐君毅先生 曾明言對殖民地管冶深痛惡絕 你在校時有冇教訓過佢
高級模式 | 發新話題
換一個