返回列表 回覆 發帖

耶穌原形抄襲荷馬史詩

要等到基督教收皮
..
沙文 發表於 2019/1/18 10:48

呢啲說話, 當年反基紅人亞伏爾泰都講過哩:
伏爾泰曾誇口:「自現在起百年之內,這世界將再也聽不到《聖經》的話了。」
依家亞伏先生就收皮咗好耐,
而聖經卻愈印愈多copies
所以基督一直以來都gut 高屎窟

幾年黎, 見親你, 你都係gut 高咗屎窟喎

莫非你係臥底基督徒黎?
自基督教成立以來,每一秒都有人預料下一秒就係基督再臨。
.

講耶穌會再來的教會..是堅的
講耶穌在下一秒, 係xxxx年就會黎過啲....先係流既.......入咗呢啲教會都走夾唔抖哩, 早走早著

哈...
好似妹妹仔教我點辨認真假 LV 袋咁
若嫌逐秒料一料太煩,小弟亦可提供較簡便的方法阻止基督再臨。
就係咁:我預料基督會在3019年前再臨。咁1000 ...
沙文 發表於 2019/1/18 11:20

就算係我有生之年都見唔到耶穌再臨, 都要將呢個訊息傳俾下一代㗎嘛,
唔係點叫薪火相傳先?

支聯會班老野可能有生之年都見唔到六四平反, 係咪唔需要將呢件事既始末傳俾下一代?
年年搞64為乜? 又係把Q?
我偉大, 我唔係為咗自己預料嘅
ask not what this web can predict for you吖嘛
沙文 發表於 2019/1/18 11:31

唔使過份偉大架...
又比如坐慣飛機既, 都知有事時, 係先救自己然後先去救無能力自救既人.

唔聽話, 卦住玩偉大無私, 就只係攬住一齊死㗎咋
唔係神愛世人,係神愛會員呀

沙文 發表於 2019/1/18 10:21

你咁講又唔啱哩
比如你話你愛你老婆, 係咪就等如唔會愛你老母咁呢?
我偉大, 我唔係為咗自己預料嘅
ask not what this web can predict for you吖嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文唔住伯利恆,入会把Q咩。!
沙文 發表於 2019/1/18 10:21

既然乜都把你Q事?
所以咪係你在打擾耶穌,唔係耶穌打擾你
#231 批得你無錯
就係咁:我預料基督會在3019年前再臨。咁1000 ...
沙文 發表於 2019/1/18 11:20

唔使講咁遠,3019, 4019年。。。
就算係2050年都未必關你事囉
就係咁:我預料基督會在3019年前再臨。咁1000年內佢都唔可再臨。到期前再是但揾個阿茂阿壽預料4019年,……
咁作繭自綁嘅再臨,真係得阿稣咁白痴先諗得到
Don't know where God is but the Devil is in the details
各位觀眾,説起來真係要多謝基督教制止基督再臨。
點解基督咁耐都冇影,就係因為佢一定要冇人料到嗰陣先至可以駕祥雲下凡。
自基督教成立以來,每一秒都有人預料下一秒就係基督再臨。
所以基督一直以來都gut 高屎窟,on your mark, get set, 但係冇得高
要等到基督教收皮,冇人咁様預料,佢至有得郁
沙文唔住伯利恆,入会把Q咩。!天主又夠要ask what not people can do 4 you. ask what you  can do for your people啦。佢唔咁問又要人入會,一味以為悭工夫費卵事嘥氣通報剁B您死您賤,唔止貪心仲夠晒賤格
係咪經書印錯咗,唔係神愛世人,係神愛會員呀
呢位沙文, 又唔肯入會,
但又要有尊貴會員既待遇
(想闖你個心哩)

真係要引用故總統既名句:

“Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country,”

你就係前個半句: Ask what your country can do for you所講過種人勒

知道有著數跟尾先肯蝕底..呢啲係叫貪心
唔知有著數都肯蝕底先係叫偉大。
你明唔明呀?
警告有人唔理, 但總唔見天文台發爛渣, 執笠以後唔發
乜天使谢得快過天文台
天文台愛世人仲好過天主啦 ...
沙文 發表於 2019/1/18 04:57

天文台既警告, 係向大眾廣播唶, 人人有份。
天使既警告, 應該唔係人人有份。
比豫你要收到某 Whatsapp 群組既信息, 都要想加入群組先得哩, 仲要組長批准。

天使個群組要點先入得?
(1)要肯未婚就要大肚。。。
(2)要娶個大咗肚, 唔係自己經手既女人做老婆, 買一送一。。。
呢啲係當年好奇葩既要求黎,
咁肯蝕底都 OK 應承, 有特別照顧都合理卦。。。
premium member 嘛!
警告有人唔理, 但總唔見天文台發爛渣, 執笠以後唔發
乜天使谢得快過天文台
天文台愛世人仲好過天主啦
回覆  beebeechan
譬如, 就算老豆欠稅, 條lan仔都會接受到威脅生命安全的警告, 例如流感、颶風等
...
沙文 發表於 2019/1/18 03:33

警告唔一定有人聽既
消防處發出咗4900張消除火警危險通知書, 只係得少數照辦, 其它既唔騷佢
https://topick.hket.com/article/1836574/764%E9%96%93%E8%BF%B7%E4%BD%A0%E5%80%89%E8%A2%AB%E7%99%BC%E9%80%BE4900%E5%BC%B5%E6%B6%88%E9%99%A4%E7%81%AB%E8%AD%A6%E5%8D%B1%E9%9A%AA%E9%80%9A%E7%9F%A5%E6%9B%B8

九號風球都有人照滑浪
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20080823/11511174

唔滑浪既又去行飛鵝山
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/115217/%E5%B8%95%E5%8D%A1%E9%A2%A8%E7%90%83-%E8%A1%8C%E9%A3%9B%E9%B5%9D%E5%B1%B1%E8%A2%AB%E5%9B%B0%E5%85%A7%E5%9C%B0%E7%94%B7%E5%A5%B3%E5%B7%B2%E5%87%BA%E9%99%A2-%E4%BD%8F%E9%99%A2%E4%B8%80%E6%97%A5%E9%9C%80%E4%BB%985100%E5%85%83
回覆  beebeechan

佢受唔起我騷擾, 講極個肉身都唔敢回魂
沙文 發表於 2019/1/18 03:34

啲人買六合彩, 鑊鑊都唔係佢中, 都未恢心, 期期買, 排長龍都無怨言, 不離不棄, 充滿希望

乜你咁快就謝咗呢?

有話人窮志不短, 你 JJ 可以謝, 希望唔可以謝
回覆 231# beebeechan

佢受唔起我騷擾, 講極個肉身都唔敢回魂
回覆 230# beebeechan

荷蘭水蓋就免了。可憐天下父母心, 稚子何辜, 想天使畀番尐基本通報服務啫
其實揸正做, BB仔應該係無需畀10%都有服務嘅。 貴特區法例好似都係咁
譬如, 就算老豆欠稅, 條lan仔都會接受到威脅生命安全的警告, 例如流感、颶風等
更何況伯利恆parents準時交税, 天庭實已受益有著數
高級模式 | 發新話題
換一個