返回列表 回覆 發帖

建議去平機會投訴離教者之家歧視基督徒??

所以你咪係「不要問, 只要信」囉...仲好典型添

小學生一早給灌輸了秦始皇是暴君, (只知他曾焚書坑儒... ...
beebeechan 發表於 2010/12/10 22:17

你講出左重點 我剩係知佢焚書坑儒已經夠 宜個係事實丫麻 岩唔岩先

我剩係知教會 逼教科學家 宜個都一樣係事實 我唔理佢另外做幾多好事喇 事實就係佢曾經逼害科學家 哲學家。 就算到宜家都好 一樣係=D
你唔信唔緊要, 係你不能作出反駁囉
beebeechan 發表於 2010/12/10 22:18

原原本本送番比你 你唔信維基百科唔緊要 係你不能作出反駁囉=D

小學生一早給灌輸了秦始皇是暴君, (只知他曾焚書坑儒... ...
beebeechan 發表於 2010/12/10 22:17

你不如話 太陽係圍繞著地球運行 出番篇文 去指斥 西方國家話日心說係呃人。

我咪又要係到笑你無知囉。
你講既野 更加唔可信 因為你係盲基
哈哈
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 22:06

你唔信唔緊要, 係你不能作出反駁囉
同你宜D盲基咪一樣囉 教會係中世紀既時候 逼害科學家 哲學家既事 已經係不爭既事實
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 22:10

小學生一早給灌輸了秦始皇是暴君, (只知他曾焚書坑儒...係咁多) 根深蒂箇的觀念. 我唔可以話你講錯了, 成熟了後, 對中歷史多了解便可能另有睇法.

莫非...你仍是小學生?
(可能是) 思維上.....是囉
火刑至岩 =D 打錯字呢 D盲基會好大反應 所以係到更正
咩...又唔講布諾, 哥白尼哩咩?
又想划開話題, 講日本人?
不停想轉台, 因為你無一個話題是夠人講囉 ...
beebeechan 發表於 2010/12/10 22:14

我笑左 哥白尼 布諾個到 你仲有咩可以反駁 ?

哥白尼提出日心說 受到基督教逼害 布諾支持日文說 結果為判火型

伽利略支持既研究證明左 日心說係正確 又比教會逼害。

宜D你仲想反駁?
咩...又唔講布諾, 哥白尼哩咩?
又想划開話題, 講日本人?
不停想轉台, 因為你無一個話題是夠人講囉
又要係D高地上面 憐憫一下你囉 ~"~
同樣道理 拿咩資料出黎 日本人都可以話係中國 或西方國家 偽造。

死都唔認 日本有打過中國 有殺過人。

同你宜D盲基咪一樣囉 教會係中世紀既時候 逼害科學家 哲學家既事 已經係不爭既事實

甘都話冇 唔可憐你既無知 都唔得喇
拿咩歷史書出黎比你睇 你宜D盲基 都話係假嫁喇

同D日本仔話 日本從來冇侵略過中國既邏輯 如出一撤
哈哈
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 22:06

如困有人話我係聖人, 咁我就係咪馬上成聖人先?
你又是一句膠的。
膠句連篇, 推薦你為最膠版友
維基內所講的資料之所以信唔過, 就是因為連你這種膠人一族也可以上去修改 ...
beebeechan 發表於 2010/12/10 22:05

哈哈
羅馬宗教法庭呢 就自篇自導自演 由原告 到律師 到法官 都佢做哂
話宜個世界係日心說WO

哈哈 果然係極權主義既思維WO
笑左 你唔好同我講 D資料唔係我亂寫出黎 你自已去維基百科 改。
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 22:01

維基內所講的資料之所以信唔過, 就是因為連你這種膠人一族也可以上去修改
我當然可以寫論文,
我怕你看不通論文咋
beebeechan 發表於 2010/12/10 22:02

繼續死雞 撐飯蓋=D

又要係到 憐憫一下你 受到盲基DNA既局限 冇計喇 係唔係先 唔係你既罪黎既 哈哈
笑左 你唔好同我講 D資料唔係我亂寫出黎 你自已去維基百科 改。

達爾文 哥白尼 都係受害人。

教會 ...
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 22:01

用維基知識當係正宗?
我好耐, 一開始便無用維基架哩.
連維基的創辦人 Jimmy Wales在訪問中也說:
"Both of these sites should not be used for getting accurate information that is unbiased. "

It cited Jimmy Wales' view that Wikipedia may not be ideal as a source for all academic uses, "
還以維基當法典者應留意.
1609年,伽利略聽說荷蘭米德爾堡的眼鏡商造出了「望遠鏡」,可以將遠距離的東西放大,於是伽利略研究了合成鏡片的光學性質,造了幾具改進的望遠鏡自用。他還發現銀河是由許多的恆星組成。這些發現都支持哥白尼的日心說,並嚴重地挑戰了當時羅馬教會所認可的托勒密古希臘天文觀與地心說。

他將這些發現彙集撰寫關於托勒密和哥白尼兩大世界體系的對話,意圖平復反對的聲浪,以避免教會的制裁。1615年伽利略受到羅馬宗教法庭的傳訊,在法庭上他被迫作出承認自己錯誤的聲明。
D資料 你要反駁呢 唔該你去寫論文 歷史白紙黑紙係甘寫 你D盲基最鐘意 篡改歷史 係你既事 ...
Guest from 119.237.9.x 發表於 2010/12/10 21:57

我當然可以寫論文,
我怕你看不通論文咋
有個物理學家衰高買被檢控, 只因為他是物理學家, 於是便說政府打壓科學?
你真的真的很膠! ...
beebeechan 發表於 2010/12/10 21:58

達爾文 哥白尼 都係受害人。

教會迫害科學家的平反 - 沉冤500年 哥白尼重新厚葬
高級模式 | 發新話題
換一個